Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ботев (Враца) прекъсна тежка серия с победа над Локомотив (Пловдив)

Снимка: БТА

Ботев Враца прекъсна серията си от шест последователни загуби в елитното ни футболно първенство, след като в двубой от 18-ия кръг се наложи с 2:0 над гостуващия Локомотив (Пловдив). Головете за успеха на врачани вкараха Даниел Генов през първото полувреме и Марко Мажуга през второто. С успеха футболистите на старши треньора Христо Янев събраха 13 точки, но остават на предпоследното 15-о място. Локомотив (Пловдив) е на четвърта позиция с 35 точки, на три зад лидера ЦСКА София.

Мачът започна с 15-минутно закъснение заради обилния снеговалеж над Враца, който направи условията за игра на стадион "Христо Ботев" много тежки. Самото провеждане на мача бе под въпрос почти до последно, но все пак главният съдия Васил Минев даде разрешение той да започне. Заради снега обаче съдиите обявиха, че няма да могат да ползват системата за видеоповторения (ВАР) при разглеждането на засади и в сила остават всички решения, взети на терена.

Въпреки трудните условия, двубоят започна с много добро темпо и интересни ситуации и пред двете врати. В шестата минута гол на Петър Андреев от тима на Локомотив Пловдив бе отменен заради дискусионна засада.

Буквално в ответната атака Ботев пропусна стопроцентова възможност да поведе. Даниел Генов изведе Браян Мендоса зад защитата на пловдивчани, но десният бранител на домакините не успя да нанесе добър удар и топката премина на около метър от страничната греда.

В деветата минута нов гол на гостите бе отменен заради засада. Повторенията показаха, че в тази ситуация решението на страничния арбитър не подлежи на дискусия.

Така се стигна до 20-ата минута, в която Браян Переа бе изведен по десния фланг. Нападателят на домакините достигна до топката при аутлинията и я центрира веднага в наказателното поле, където Даниел Генов надскочи бранител на Локомотив и с глава не остави шанс на Динко Хоркаш за 1:0.

След гола интересните положения и пред двете врати намаляха, но малко преди почивката на Хоркаш все пак му се наложи да прави рутинно спасяване след удар на Марко Мажуга.

Доста по-зрелищна намеса трябваше да прави стражът на Локомотив Пловдив в 53-тата минута. Тогава Браян Мендоса нахлу по десния фланг и от около 12 метра стреля към горния десен ъгъл, но Хоркаш спаси.

Вратарят на гостите обаче се пропука пет минути след това, когато хлъзгавата топка се промуши между ръцете му и спря зад голлинията. Мажуга направи самостоятелен пробив по десния фланг и стреля по земя, което се превърна във втори гол за врачани.

Точно преди втория гол на Ботев Ангел Лясков от състава на Локомотив също вкара, но за трети път попадение на гостите бе отменено заради засада, като и в този случай съдийското решение бе напълно коректно

До края на двубоя играта се пренесе в половината на домакините. Най-добрият шанс за гол за гостите дойде в 88-мата минута, когато Хорхе Сегура засече с глава центриране на Димитър Илиев, но ударът му от около четири метра не намери вратата.


По публикацията работи: Христо Денев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Славия повали носителя на Купата

Игралият повече от едно полувреме с 10 футболисти отбор на Славия победи с 3:1 у дома носителя на купата на България за 2024 година Ботев (Пловдив) в двубой от 34-ия кръг в Първа лига. Успехът на "белите" запази интригата за спечелване на седмото място в класирането, даващо право на участие в бараж за Лигата на конференциите. Още в петата..

публикувано на 20.05.24 в 22:18

Официално: Ливърпул обяви Арне Слот

Ливърпул обяви назначението на новия си мениджър Арне Слот. 45-годишният специалист от Нидерландия наследява на поста германеца Юрген Клоп. Слот беше начело на Фейенорд Ротердам от 2021 година.  "Това не е никак лесно решение. Имах толкова много хубави моменти. Работих успешно със страхотни хора. Възможността да стана треньор във Висшата..

публикувано на 20.05.24 в 21:12
Цветана Пиронкова

Пиронкова завърши курс за помощник треньор

Българска федерация по тенис проведе нов ЦПО курс за помощник треньор по тенис, който се състоя на базата на БНТЦ в Борисовата градина.  Сред известните имена, завършили успешно курса, бяха бившите тенисисти Цветана Пиронкова, Иво Трайков, Радо Радев и Мартина Гледачева. Курсът беше разделен на три присъствени модула по четири дни, а 14..

публикувано на 20.05.24 в 20:51

Арда и ЦСКА 1948 заплетоха интригата за 7-то място

Арда (Кърджали) направи равенство 0:0 пред собствена публика срещу ЦСКА 1948 в мач от 34-ия кръг в Първа лига, за разпределение на позициите между седма и десета.  В третата минута Борислав Цонев шутира от границата на наказателното поле, но вратарят на гостите Петър Маринов изби. Две минути след това Цонев пробва късмета си с изстрел от пряк..

публикувано на 20.05.24 в 20:34
Черно море - Лудогорец

Черно море излезе втори след голяма победа срещу Лудогорец

Черно море победи шампиона Лудогорец с 4:0 и излезе на второ място във временното класиране на Първа лига. С успеха си „моряците“ имат вече 69 точки в актива си, с 2 повече от ЦСКА София, като в следващия кръг двата отбора ще играят един срещу друг в столицата. Лудогорец, който си осигури 13-ата поредна титла предсрочно остава със 79 точки. Двата..

публикувано на 19.05.24 в 22:32
Кирил Десподов

Кирил Десподов стана шампион на Гърция с ПАОК

Кирил Десподов и ПАОК (Солун) станаха шампиони на Гърция след победа с 2:1 в градското дерби с Арис в последния 10-и кръг на плейофа за титлата. С тази победа ПАОК събира 80 точки и е недостижим на върха, въпреки победата по същото време на АЕК с 3:0 над Ламия у дома. Жълто-черните от Атина, които миналата година бяха първенци, завършиха със 78 точки...

публикувано на 19.05.24 в 22:19
Александър Сьорлот (вдясно) вкара четири гола за Виляреал срещу Реал

Реал (Мадрид) допусна равенство, след като водеше с 4:1

Виляреал направи впечатляващ полуобрат срещу шампиона Реал (Мадрид), след като от 1:4 навакса и завърши наравно 4:4 в мач с осем гола от предпоследния 37 кръг в Испания. Гюлер на два пъти, Хоселу и Васкес бяха дали преднина от три гола до почивката за "Белия балет", а за домакините от Виляреал бе вкарал само Сьорлот. Същият този Сьорлот се..

публикувано на 19.05.24 в 22:16