Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Новини с добавена стойност" с Г-н Балев: Брънч с бонуси и още нещо

| Коментар

Здравейте и заяквайте във всяко едно отношение, уважаеми радиослушатели, скъпи съучастници.

Започва нашият безплатен радио-брънч “Новини с добавена стойност”, в който сервираме една тенджера мозък, тоест гощаваме слушателите с био-еко храна за размисъл.

Тая седмица развих един малък бизнес, един, както се казва - стартъп с платени консултации по време на ядене.

Моята цел като интелектуален лидер е да заякнете не само интелектуално, но и социално. За да са здрави и привлекателни вашите социално-етични мускули, трябва редовно да закусвате и обядвате с мен по системата донос-бонус и данък-бакшиш. Плюс, разбира се разумен хонорар за мен, в замяна на който получавате безценни съвети как да укрепнете морално и материално, и всякак. За манекенки - специални отстъпки.

Брънч, ако не знаете, това е закуска + обяд, две в едно, от английски - breakfast + lunch = brunch.

За брънч в моята компания искам пари, долу-горе колкото за половин гарсониера в Перник, не повече.

Засега нямам много клиенти, няколко манекенки ми се обадиха и казаха, че им трябват 3-4 години да обмислят офертата ми.

Модата на платените брънчове обаче се разпространи бързо.

Разбрах, че и други колеги са решили да печелят пари с този честен бизнес модел.

В средите на елита станали особено популярни брънчовете по диетата на д-р Магнитски.

Разправяха ми например, че неформалният премиер г-н Пеевски поканил на брънч с бонуси г-н Карадайъ - и го глътнал на една хапка! Това е библейски сюжет, защото г-н Карадайъ се озовал в положението на пророк Йона, който живял три дни и три нощи в корема на кита, откъдето бил изплют на брега цял и невредим. Ако не сте чели Стария завет, може би сте виждали картинките на “Пинокио”, в които дървеното човече и Татко Карло се намират след дълга раздяла именно в корема на кита.

В такава житейска ситуация се озовал г-н Карадайъ. И чак в корема на г-н Пеевски г-н Карадайъ заподозрял, че нещо не е наред с менюто на брънча. Когато г-н Карадайъ излязъл от това мрачно място - корема на своя съпартиец, без изненада открил, че вече не е председател на ДПС.

Интересно е, че инфлуенсърът Пеевски поканил на брънч с бонуси и премиера Денков. А бонусът към тоя брънч трябвало да е някаква самотна нефтохимическа рафинерия.

Денков обаче се колебаел за брънча, също като моите манекенките, които сега обмислят офертата ми. Денков от своя страна се тревожел и за менюто, и за цената на тоя брънч с бонус-доноси и обложени бак-шиши.

Г-н Пеевски организира и тържествена Явна вечеря със синодални лидери от Българската православна църква. Това също е библейски сюжет подобен на Тайната вечеря, само че в условия на пълна прозрачност пред обществото. Следващото духовно мероприятие на г-н Пеевски е брънч с лидерите на другото вероизповедание, които положително ще благословят всяко бизнес начинание на нашия брънч-инфлуенсър и неформален министър-председател.

Хората са казали - закуската изяж сам, обяда си раздели с приятел, на вечеря изяж врага си, а от брънча изкарай колкото може повече бонуси.

Петролен дъх и люта пикантерия

със бонус-донос и добър бакшиш:

сервирайте ми малка рафинерия

и врагове, набодени на шиш.

*Коментарът изразява лична позиция на автора и не отразява позиция на БНР

По публикацията работи: Наталия Кръстева


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Втори ден протестна блокада на пътя Полски Тръмбеш - Свищов

Десетки жители на свищовското село Хаджидимитрово и днес блокираха за три часа пътя между Полски Тръмбеш и Свищов с настояване да имат вода. Водният режим за 500-е жители на Хаджидимитрово вече е целогодишен, въпреки изграденият за над един милион лева нов довеждащ водопровод, поясни Радослав Рачев от протестиращите:  "Хората..

публикувано на 04.08.24 в 13:59

ИПИ предлага да се повишат заплатите на медсестрите

Проблемът с недостига на медицински сестри у нас може да се реши по примера с работещите в средното образование – това се посочва в анализ на Института за пазарна икономика. Оттам припомнят, че след голямата учителска стачка през 2007 година бяха предприети редица мерки, като една от тях е вдигането на заплатите. Повишаването на възнагражденията в..

публикувано на 04.08.24 в 13:43

Ученически конкурс за рисунка на тема "Паметникът на Свободата"

Национален ученически конкурс за рисунка на тема "Паметникът на Свободата" е част от инициативите, посветени на 147-годишнината от епичните августовски боеве на Шипка и 90 години от освещаването на Паметника на Свободата на историческия връх. Конкурсът е отворен за ученици от цялата страна и всеки участник се включва в него с една рисунка..

публикувано на 04.08.24 в 13:29

Мъж е загинал при опит за бягство от ареста в Димитровград

32-годишен мъж е загинал при опит за бягство от ареста на Районното полицейско управление в Димитровград. Мъжът е паднал от 4-ия етаж. Той е бил задържан вчера за 24 часа, след като е заловен с петима нелегални имигранти в кола на автомагистрала "Марица". По случая е образувано следствено дело.

публикувано на 04.08.24 в 13:04

Финансовата помощ от общината в Ямбол ще бъде разпределена по равно между пострадалите в Крайново и Воден

Финансова помощ, отпусната от общината в Ямбол, ще бъде разпределена по равно между собствениците на опожарени имоти, които живеят постоянно в селата  Воден и Крайново. На последното си заседание съветниците, както и кметът на Ямбол, дариха месечните си възнаграждения в размер на 50 000 лева за засегнатите от пожарите в Боляровската община...

публикувано на 04.08.24 в 12:55

ИСС препоръчва спешен старт на икономическа процедура по ОП "Развитие на човешките ресурси"

От Икономическият и социален съвет препоръчват да се засили финансовата подкрепа за социалните предприятия, като спешно се стартира отлаганата на няколко пъти процедура по Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси", за "Насърчаване на социалната и  солидарна икономика". Съветът прие на последното си заседание становище за "Ускоряване..

публикувано на 04.08.24 в 12:07

Увеличава се броят на заразените с чума кози и овце в Гърция, над 14 000 са умъртвените животни

Броят на заразените с чума кози и овце в Гърция достигна 37. Над 14 хиляди животни са умъртвени, за да се спре пренасяне на заболяването. В двете ферми - в Драма и до Комотини, където бе установена заразата, днес бяха унищожени животни, съобщават санитарните власти. Районът до границата с България се счита за рисков поради положителни..

публикувано на 04.08.24 в 11:43