Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Звукорежисьорът в "Хоризонт" Боил Каранейчев с нов сингъл и видеоклип

"Сивото страшно" е най-личното парче за мен, успях да се престраша да говоря за вътрешните си терзания"

| Интервю

"Сивото страшно" е новият сингъл на Боил Каранейчев (Boil), звукорежисьор в програма "Хоризонт" на БНР. Песента излезе официално и с видеоклип.

"Много лично парче. Ядосано! Писано е за едни вътрешни терзания, които събрах смелост с годините да синтезирам в песен и да я издам. ... Най-личното парче за мен и най-важното, защото успях да се престраша да говоря за тези неща". 

Това каза музикантът в рубриката "От другата страна на радиото" на предаването "Хоризонт за вас".

"Сивото страшно" се реализира благодарение на басиста и ко-продуцент на проекта Емилио Мархолев и китариста Христо Нейчев. Китарите са записани при Стоян Бозов (Йерихон, Васил Найденов, Дара Екимова и мн. др.) Клавирите и синтезатори са дело на един от най-големите познавачи в занаята, радио водещ и музикален редактор в програма “Хоризонт” на БНР - Калин Тонев. Барабаните са записани в Renewsound Studio от Живко Даскалов, а вокалите са реализирани в Sing Song Studio от Димитър Атанасов, известен от дуета “Димитър & Христо”. 

Видеото към парчето е реализирано от режисьора Константин Антонов. С него са работили още: асистент-режисьор - Запрян Кокилков, оператор - Васил Стефанов, асистент-оператор - Боян Янчев, стилист - Кристина Ширкова, грим - Красимира Петрова, коса - Любомир Петров, директор продукция - Богдан Ежбеков, каскадьор и двойник - Йоан Досев .

Музиката ме вдъхновява, сподели още Boil и разкри, че e амбициран след време да издаде албум. 

Звукорежисьорът определи себе си като меломан и страстен колекционер на грамофонни плочи.

Интервюто на Снежана Иванова с Боил Каранейчев в предаването "Хоризонт за вас" можете да чуете от звуковия файл. 

По публикацията работи: Наталия Кръстева


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Калин Стоянов и Димитър Главчев

В гасенето на пожара в граничната с Гърция планина Славянка ще бъдат включени два френски самолета

В гасенето на пожара в граничната с Гърция планина Славянка ще бъдат включени два френски самолета, обяви премиерът Димитър Главчев, който заедно с вътрешният министър Калин Стоянов пристигнаха в село Петрово, където работи и кризисният щаб. Днес гасенето на пожара на българска територия, който е засегнал над 70 декара площ на няколко места..

публикувано на 29.07.24 в 12:50

Все още има необезопасени места в района на взривовете край Гара Елин Пелин

Все още има необезопасени места в района на взривовете край Гара Елин Пелин. Това стана ясно на среща при управителя на София област Силвия Арнаутска с представители на държавните институции и общинските власти. При управителя на София област се провежда среща заради ситуацията в Елин Пелин На срещата при областния управител на София,..

публикувано на 29.07.24 в 12:26

Взрив в завода за целулоза край Свищов

Взрив е избухнал около обед в завода за целулоза "Свилоза" край Свищов.  Имаше запалване в инсталацията за хлорен диоксид, която е част от инсталацията за производство на целулоза, след което има възникнал взрив, потушен е пожарът, тепърва ще се установяват последствията, заяви пред БНР Михаил Колчев от ръководството на "Свилоза". Има..

публикувано на 29.07.24 в 12:14

ИТН получи третия мандат: Ще разговаряме с всички, за кабинет е нужна широка подкрепа

Това е последният шанс 50-ото НС да излъчи правителство и да не отлети скоропостижно и без съществени постижения в историята. От самото начало на този процес вие застъпвате тезата за необходимостта за редовно правителство и отстоявате формулата за надпартиен експертен кабинет. И на фона на конфликтите между партиите и вътрешнопартийните раздори..

публикувано на 29.07.24 в 12:10

Правителството следи с тревога изявления в РСМ, насочени към нарушаване на международни ангажименти

Правителството на Република България следи с нарастваща тревожност изявления и декларации на официални представители на Република Северна Македония, насочени към нарушаване на международни ангажименти в областта на инфраструктурната свързаност вкл. чрез пренасочване на европейските средства за изграждане на железопътния компонент на Коридор VIII..

публикувано на 29.07.24 в 11:41
Николас Мадуро и Едмундо Гонсалес

Президентът на Венецуела Мадуро и опозиционният лидер Гонсалес се обявиха за победители на изборите

И президентът на Венецуела Николас Мадуро, и съперникът му от опозицията Едмундо Гонсалес обявиха победа в президентските избори, които протекоха на фона на взаимни обвинения, както и на съмнения в чужбина за честността на вота. Избирателната комисия обяви, че Мадуро печели трети мандат с 51% от гласовете,   а кандидатът на опозицията е..

публикувано на 29.07.24 в 11:36
Миконос, Гърция, 18 юли 2021 г.

Ръст на международната престъпност по гръцките острови

Пренатоварените от туристи гръцки острови станаха цел на международни престъпни банди. Днес започва масирана полицейска акция на остров Миконос срещу обири и разпространение на наркотици. Организирани банди пристигат от чужбина и действат на гръцките острови, съобщават от гръцката полиция, която си сътрудничи с Интерпол. Рязко..

публикувано на 29.07.24 в 11:30