Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Болоня изхвърли Интер от Купата на Италия

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Болоня поднесе голямата изненада в турнира за Купата на Италия с елиминирането на досегашния носител на трофея Интер. Възпитаниците на наставника Тиаго Мота надвиха "нерадзурите" с 2:1 след 120 минути. Карлос Аугусто (92) беше точен за "нерадзурите" във втората минута на първото 15-минутно продължение, но Болоня нокаутира Интер с обрат в рамките на четири минути. Първо Беукема беше точен в 112-ата минута, а след това Ндойе (116) също се разписа. В редовното време двата тима не успяха да си отбележат гол. Лаутаро Мартиенс пък пропусна дузпа в 65-ата минута след отлична намеса на вратаря Равалия.

Домакините, които са носители на трофея в последните две години, са в отлична форма и записаха 7 победи и 3 равенства в последните 10 си срещи. Същото важи и за формата на Болоня. Тимът прави фурор под ръководството на наставника Тиаго Мота. Отборът е записал 6 победи, 3 равенства и 1 загуба в последните 10 срещи.

Наставникът на Интер Симоне Индзаги бе предприел доста промени в стартовия състав на тима си, имайки предвид сгъстената програма на отбора в последно време. В неделя грандът от Милано надви Лацио с 2:0 на Стадио Олимпико и това беше причината днес да видим в игра голяма част от резервите на отбора. 

В 8-ата минута Равалия трябваше да се намесва при опасен шут на Клаасен от далечна дистанция. Интер показа, че е опасен в предни позиции въпреки много ротации в състава. Аслани също обстрелва вратата на Болоня в 10-ата минута, но топката излезе в аут. Болоня отговори с опасна атака по левия фланг. В наказателното поле Фабиан бе заел добра позиция и беше много близо до гол-шедьовър, отклонявайки топката от въздуха с пета. За негово съжаление тя прелетя покрай гредата. 

В 23-ата минута Фратези беше оставен сам на втора греда при центриране от корнер. Халфът не успя да нанесе удар по топката и пропусна златна възможност да се разпише. В 31-вата минута Карлос Аугусто проби по левия фланг, влезе навътре и центрира по земя. Давиде Фратези бе набрал скорост и засече топката, насочвайки я към обратния ъгъл. Стражът на Болоня Равалия показа котешкия рефлекс и парира шута в корнер. 

До края на полувремето липсваха добрите голови ситуации пред двете врати и футболистите на Интер и Болоня се оттеглиха на почивка при нулево равенство. 

В 53-ата минута Марко Арнаутович се отчете с голям пропуск. Загубена топка от защитата на Болоня попадна в краката на Аслани. Той подаде към австрийския си колега, който пое с десния крак, нагласи си топката удобно на левия, но от около 10 метра до голлинията стреля в аут. 

В 63-ата минута Интер получи правото да изпълни дузпа след намесата на ВАР. При центриране на Кристиан Аслани от корнер Кораца игра с ръка. Главният съдия не видя тази ситуация, но впоследствие я прегледа и отсъди дузпа. В отсъствието на щатния изпълнител на дузпи Хакан Чалханоолу зад топката застана капитанът Лаутаро Мартинес, който не изпълни 11-метровия наказателен удар по най-добрия начин, а стражът Равалия усети ъгъла и отрази. 

В 66-ата минута Марко Арнаутович бе близо до гола. Негов силен шут в обратния ъгъл беше блокиран от защитник и Интер спечели само корнер. Подобен беше и опитът на Карлос Аугусто пет минути по-късно. Наставникът на Интер Симоне Индзаги усети, че мачът не върви в правилната посока и прибегна до три смени в 75-ата минута. В игра се появиха Николо Барела, Маркус Тюрам и Федерико Ди Марко, които замениха Клаасен, Марко Арнаутович и Алесандро Бастони. 

Гостите приеха твърдо играта в своята половина и чакаха своя момента на контраатака. В 86-ата минута Тюрам и Ди Марко разиграха добре, а пред последния се откри възможността да шутира. И този път Равалия бе на висота. Последната възможност в мача отново бе на сметката на домакините, но Стефано Сенси не намери очертанията на вратата. Така двубоят влезе в продължения, а любопитен факт е, че за трета поредна година Интер решава съдбата си след 120 минути в осминафиналите. 

Те пък започнаха по блестящ начин за Интер и още във втората минута Карлос Аугусто преодоля стената пред врата на Болоня. След центриране от корнер на Ди Марко, Карлос Аугусто беше изпуснат от отбраната на гостите и с глава матира Равалия. 

В 112-ата минута Болоня изравни резултата с една от малкото си възможности в мача. Центрирана топка от корнер беше подценена от Аудеро, който позволи тя да го прехвърли, а от голлинията Зиркзе върна с пета към Беукема, който я прати мрежата.

В 116-ата минута Болоня нанесе втори шамар по Интер. Зиркзе се справи с Ачерби и пусна пас зад гърба на защитата към Ндойе, който видимо бе по-свеж и бърз от бранителите на домакините. Излязъл сам срещу Аудеро, Ндойе копна топката и донесе успеха за Болоня, който гарантира място на тима напред в турнира за Купата на Италия.


По публикацията работи: Кръстина Иванова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Славия победи Ботев Пловдив в битката за седмото място

Славия стартира с победа плейофите в битката за седмото място в Първа лига. Играчите на Златомир Загорчич надделяха с минималното 1:0 при гостуването си на Ботев (Пловдив) в среща от 31-ия кръг на шампионата и записаха едва втори успех в последните си седем мача в първенството. Единственото попадение в срещата на стадион „Христо Ботев“ отбеляза Галин..

публикувано на 27.04.24 в 21:20
Светлана Каменова

Светлана Каменова триумфира с европейската титла на първенството в Белград

Светлана Каменова спечели първата си европейска титла, триумфирайки в категория до 57 килограма при жените на шампионата в сръбската столица Белград. Каменова, която след по-малко от три месеца ще боксира и на Олимпийските игри в Париж, показа много добра игра от дистанция срещу рускинята Дария Абрамова.  С премерени действия, точни комбинации и..

публикувано на 27.04.24 в 20:31
Златислава Чуканова

Златислава Чуканова остана със сребърен медал от Европейското първенство

Златислава Чуканова остана със сребърен медал на Европейското първенство по бокс в Белград (Сърбия). Във финала в категория до 50 килограма Чуканова отстъпи пред Шанън Суийни (Република Ирландия) с 1:4 съдийски гласа след много оспорван двубой.

публикувано на 27.04.24 в 19:51

ЦСКА София отново надигра Левски

Отборът на ЦСКА-София се наложи с 3:1 над Левски във второто дерби през месец април, играно на стадион "Васил Левски".  Така "червените" постигнаха дубъл над големия съперник след успеха с 2:0 на 7 април, който се игра пред много повече фенове. Улаус Скаршем, Джонатан Линдсет и Марселино Кареасо вкараха за тима на Стамен Белчев още през първото..

публикувано на 27.04.24 в 19:12

Алина Коломиец и Жана Пенчева с второ и трето място в многобоя на МТ за Приз "Жулиета Шишманова"

Алина Коломиец и Жана Пенчева спечелиха съответно сребърен и бронзов медал в многобоя при жените на международния турнир по художествена гимнастика за Приз "Жулиета Шишманова", който се провежда в Бургас. Двете грации са от клуб Левски-Триадица. Коломиец събра от 112.200 точки, след като получи оценки 29.200 на обръч, 28.750 на топка, 29.650 на бухалки..

публикувано на 27.04.24 в 17:39

Давид Иванов със сребро във финала на кон с гривни при младежите на ЕП в Римини

Давид Иванов спечели сребърен медал на финала на кон с гривни на Европейското първенство по спортна гимнастика за младежи, което се провежда в италианския град Римини. Той се нареди също шести на халки и седми на успоредка. Иванов се представи силно на кон с гривни и се класира втори с оценка от 14.300 точки. Европейски шампион стана Хамлет Манукян..

публикувано на 27.04.24 в 17:33
Боряна Калейн

Боряна Калейн спечели бронзов медал в многобоя на Световната купа в Ташкент

Боряна Калейн спечели бронзов медал в многобоя при жените, а Никол Тодорова зае 13-а позиция на Световната купа по художествена гимнастика в Ташкент (Узбекистан). Калейн игра стабилно и в двата състезателни има актив от 133.250 точки. Вчера тя получи 35.000 за изпълнението си с обръч, 34.300 на топка, а днес има 31.900 точки на бухалки и 32.050 на..

публикувано на 27.04.24 в 15:10