Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Книгата "Белязан доживот" ще бъде представена утре в София

| Репортаж
Снимка: Фейсбук/Веселина Узунова

Утре от 13 часа в зала "Вяра" на Столичната библиотека ще бъде представена книгата "Белязан доживот". Тя е за Здравко Шейтанов, който през 1945 година е осъден на 15 години затвор от Народния съд в Хасково. Автор е Веселина Узунова - асистент в Института за исторически изследвания на БАН и главен уредник в Регионалния исторически музей в Хасково. 

След столицата второто представяне на книгата "Белязан доживот" ще се състои в Хасково на 5 февруари.

Репортажа на Дора Атанасова чуйте в звуковия файл. 

По публикацията работи: Анастасия Крушева


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Русия и Китай започнаха съвместно военноморско учение

Русия и Китай съобщиха, че са започнали съвместни военни маневри. Ученията "Морско взаимодействие 2024" се провеждат в Южнокитайско море и се очаква да продължат три дни. Маневрите, в които участва военно-морската авиация на Китай, включват разузнаване и издирване на кораби и подводни лодки на вероятен противник, както и нанасяне на..

публикувано на 15.07.24 в 12:47
Националният отбор по ветроходство в клас

Националният отбор по ветроходство в клас "Оптимист" с три места в златен клас

Националният отбор по ветроходство в клас "Оптимист" проведе своите тренировки през тази седмица в Балчик. Само преди дни младите надежди на България се завърнаха от европейското първенство, провело се в Италия. Класирането на състезателите до 15 годишна възраст им отреди три места в златен клас, което при силната конкуренция е огромно..

публикувано на 15.07.24 в 12:15

Четвърти ден военни участват в потушаването на пожари

Четвърти ден армията участва в гасенето на пожарите в страната. Над 200 военни са се включили до момента. Тази сутрин хеликоптер излетя за района на Свиленград, каза служебният министър на отбраната Атанас Запрянов: "Имаме в района на Пловдивско 61-ва бригада, в Студена също имаме, Тополовградско, наши хора. Всички модули, които имат..

публикувано на 15.07.24 в 12:14
Делян Пеевски и кметът на Белица Радослав Ревански

Белица защити кмета Радослав Ревански и Делян Пеевски

Жители на община Белица защитиха кмета Радослав Ревански в декларация, публикувана във Facebook страницата на общината. В нея хората изразяват и категорична подкрепа за Делян Пеевски в опитите му да обедини хората и избирателите на ДПС.  След серията декларации от  общинските  структури  на ДПС миналата седмица, последвани и от позиция..

публикувано на 15.07.24 в 12:09

Годишната инфлация през юни е 2,5%, спрямо май има 0,2 на сто дефлация

Годишната инфлация се ускорила до 2,5% през юни при 2,3 на сто през май, сочат данните на Националния статистически институт. За самия юни обаче е регистрирана дефлация от 0,2 % - точно толкова, колкото беше изменението на индекса месец по-рано. Регистриран е минимален ръст на цените при здравните услуги и услугите в сектора на..

публикувано на 15.07.24 в 12:04
Съдебна палата

СГС издаде Европейска заповед за арест за Паскал, обвинен за ОПГ с бившата шефка на Митниците

Софийският градски съд разреши да бъде издадена европейска заповед за арест за Николай Николов, по прякор Паскал.  Той е със задочно обвинение за участие в престъпна група за контрабанда, пране пари, подкуп и длъжностни престъпления заедно бившата директорка на Митниците Петя Банкова, бившия главен секретар на МВР Живко Коцев и хасковските..

публикувано на 15.07.24 в 11:59
Калин Стоянов

Калин Стоянов за пожарите: Няма застрашени населени места и бедстващи граждани

Към момента няма застрашени населени места, както и бедстващи граждани. Ситуацията постепенно се нормализира в цялата страна.  Това заяви пред БНР служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов.  По думите му все още обстановката  остава сложна .  220 пожара у нас за денонощие. Опасност за населени места няма Продължава..

публикувано на 15.07.24 в 10:52