Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Славия издигна кандидатурата на Михаил Касабов за президент на БФС

Снимка: архив БГНЕС

На заседание на Съвета на директорите на ПФК Славия се взе решение да бъде издигната кандидатурата на Михаил Касабов за президент на Българския футболен съюз на предстоящия конгрес, съобщиха от белия клуб.

Касабов в момента е изпълняващ функциите президент след втората оставка на Борислав Михайлов, подадена през декември 2023-а година. Юристът, който е известен като страстен почитател и на Байерн (Мюнхен) и член на общото събрание на германския гранд, не за първи път заема длъжността временен президент.

Михаил Тодоров Касабов, както е пълното му име, е роден 22 март 1955-а година в София. Свързан е с футбола и с БФС вече 44 години, има огромен опит като администратор и управленец. През 1979 г. започва работа почасово в Международния отдел на Българската федерация по футбол. Завършва Юридическия факултет на Софийския университет „Климент Охридски“ през 1982-а година.

Свързан е с ФК Левски, където е работил в международния  отдел в продължение на година и половина, а след това четири години е вицепрезидент на клуба.

През 1995 г. е избран за вицепрезидент на футболната централа при избора на тогавашния шеф Иван Славков. Неизменно заема тази позиция и при Славков, и при наследилия го Борислав Михайлов.


По публикацията работи: Владислав Стоянов

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Спартак (Варна) победи с 2:0 Хебър в Пазарджик

Спартак (Варна) се върна в елита с победа

Отборът на Спартак (Варна) се върна в Първа лига с победа 2:0 над Хебър 1918 (Пазарджик) в 1-ия кръг на новото първенство. Срещата в Пазарджик беше определено доминирана от гостите от Морската столица, а лошият терен им попречи да стигнат до по-убедителна и ранна победа. Ахмед Ахмедов откри резултата в края на първото полувреме, а в..

публикувано на 22.07.24 в 21:27
Апоел (Беер Шева) пристига в Ловеч утре за мача с Черно море

Апоел (Беер Шева) пристига в Ловеч утре за мача с Черно море

Израелският футболен тим Апоел (Беер Шева) пристига в Ловеч утре, където ще излезе срещу Черно море (Варна) на 25 юли, в мач от втория квалификационен кръг на турнира Лига на конференциите, съобщи за БТА изпълнителният директор на ФК Ловеч Добрин Джабарски. Обикновено гостуващите отбори в европейските клубни турнири пътуват ден преди..

публикувано на 22.07.24 в 20:28
Адриан Андреев

Ясни са съперниците на Андреев и Нестеров във Верона

Българската тенис-надежда Адриан Андреев ще играе срещу грузинеца Николоз Басилашвили в първия кръг на турнира от сериите "Чалънджър" във Верона, който е с награден фонд 120 хиляди евро. Жребият за основната схема на турнира беше изтеглена днес, а опитният 32-годишен Басилашвили влиза от квалификациите. В кариерата си той има пет титли от..

публикувано на 22.07.24 в 20:24
Ремонтират лекоатлетическата писта на стадиона в Самоков

Ремонтират лекоатлетическата писта на стадиона в Самоков

В Самоков беше направена първа копка за ремонт на лекоатлетическа писта на стадион "Искър".  Средствата са осигурени от Министерство на регионалното развитие и благоустройството. Строително-ремонтните дейности включват ремонт на коридори и подмяна на съществуващата настилка, която към настоящия момент е шамот, положен върху основа от трошен..

публикувано на 22.07.24 в 20:21
Къртис Джоунс

Балкан и Спартак (Плевен) имат нови американци

Баскетболният вицешампион на България при мъжете Балкан привлече бившия състезател на Черно море Тича - Къртис Джоунс.  27-годишният американец подписа с варненци през септември 2023-а и изигра общо 31 мача за отбора в Националната баскетболна лига и турнира за Купата на България, а през следващия сезон 2024/2025 ще носи екипа на клуба от..

публикувано на 22.07.24 в 20:17
Олимпийските спортисти призоваха за мир от Париж

Олимпийските спортисти призоваха за мир от Париж

Олимпийските игри са единственото събитие, което може да обедини света, заяви президентът на Международния олимпийски комитет (МОК) Томас Бах, след като пристигна в Олимпийското село. "По целия свят продължават множество конфликти, войни, ненавист и разруха", заяви Бах. "Олимпийските игри са единственото събитие, което все още е способно да..

публикувано на 22.07.24 в 17:55
Националките до 20 години загубиха от Турция на Балканиадата

Националки по волейбол загубиха от Турция на Балканиадата

Националният волейболен тим на България за жени до 20 години отстъпи пред връстничките си от Турция с 0:3 (20:25, 12:25, 16:25) в третия ден на Балканското първенство, което се провежда в Тирана.  До средата на първата част играта бе равностойна, като дори тимът на Борислав Крачанов водеше с 13:12. Последваха няколко поредни точки за..

публикувано на 22.07.24 в 17:52