Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Столичният Локомотив измъкна три точки от Етър

Локомотив (София) победи Етър с 2:1
Снимка: БТА

Отборът на Локомотив (София) победи Етър с 2:1 като гост във Велико Търново в двубой от 23-ия кръг на футболната Първа лига. С успеха Локомотив излезе на десето място във временното класиране с 25 точки, колкото имат още Берое и Славия. Тимът на Етър остава последен, 16-и в подреждането с 10 точки в актива си и без победа в шампионата от края на октомври миналата година.

Гостите поведоха след автогол на Горка Ларучея в 53-ата минута. Иван Василев изравни за Етър в 81-ата минута, а осем по-късно Ивайло Найденов реализира победното попадение за 2:1 за Локомотив София.

Още във втората минутана двубоя гостите от София застрашиха вратата на Етър след удар на Димитър Митков от границата на наказателното поле, но стражът на домакините Мартин Величков се справи. Три минути по-късно Георги Ангелов отправи силен изстрел от дистанция в атака за Етър, а Александър Любенов се намеси навреме и изби в ъглов удар. Недоразумение в защита за домакините им създаде главоболия в 14-ата минута след грешка на вратаря Величков, но до попадение не се стигна.

Футболистите на Етър отново бяха близо до гол в 29-ата минута след като Мартин Моран засече центриране на Тибуе, но удари греда, а впоследствие след изстрел на Ловре Кнежевич бранител на гостите изчисти топката пред голлинията. Великотърновци пропиляха още една изгодна възможност в 37-ата минута, когато отново гредата помогна на Локомотив София, а Иван Василев не успя да се разпише.

На фона на пропуските на Етър гостите поведоха с 1:0 в 53-ата минута, когато след центриране на Красимир Милошев, Горка Ларучеа прати топката във вратата на своя тим, отбелязвайки си автогол.

В 64-ата минута Красимир Станоев прехвърли стража на домакините Мартин Величков, който все пак успя с ръка да отклони леко топката, която се отби в гредата и не влезе във вратата му. Йоахим Карсела стреля към вратата на Локомотив в 71-ата минута, но бе неточен.

Етър стигна до изравнително попадение в 81-ата минута. Иван Василев получи пас от Николай Янков, отправи удар и се разписа във вратата на софийския тим за 1:1.

Локомотив София стигна до победата в 89-ата минута, когато влезлият като резерва Ивайло Найденов се възползва от подаване на Стив Траоре и реализира за крайното 2:1.

В следващия кръг Етър ще гостува на Локомотив Пловдив на 8 март, а Локомотив София приема Славия на 9 март.

Първенство на България по футбол, среща от 23-ия кръг на Първа лига между отборите на Етър Велико Търново и Локомотив София:

Етър - Локомотив София - 1:2 (0:0)

голмайстори: 0:1 Горка Ларучея 53 автогол, 1:1 Иван Василев 81, 1:2 Ивайло Найденов 89

стадион: "Ивайло", Велико Търново
главен съдия: Георги Иванов 

жълти картони: Хосекарлос ван Ранкин (Етър), Селсо Рапосо, Красимир Милошев, Димитър Митков (Локомотив)

състави
Етър Велико Търново: Мартин Величков, Георги Александров, Георги Ангелов, Горка Ларучея (76-Моузес Кандидус), Иван Василев, Йоахим Карсела (86-Ивайло Димитров), Ловре Кнежевич (86-Мартин Николов), Мартин Моран (65-Николай Янков), Хосекарлос ван Ранкин, Дидис Лутумба, Жан-Марк Тибуе

Локомотив София: Александър Любенов, Диме Димов, Гонсало Кардосо, Бруно Франко, Красимир Милошев, Селсо Рапосо (68-Ивайло Найденов), Красимир Станоев, Валентин Николов, Симеон Мечев (85-Стив Траоре), Антони Иванов (68-Лука Иванов), Димитър Митков (90+5-Калоян Кръстев)


По публикацията работи: Антони Йорданов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Волейболистките ни с втора победа на Балканиадата в Тирана

Националният отбор на България по волейбол за жени до 20 години се наложи над тима на Република Северна Македония с 3:0 (25:9, 25:16, 25:18) на Балканиадата, която се провежда в столицата на Албания Тирана. Това бе втора победа за България след успеха над Албания, а родният тим има и две загуби - от Сърбия и Турция. Утре е последният мач на..

публикувано на 23.07.24 в 17:34
Александра Фейгин

Фейгин подготвя новите си програми с хореограф номер 1 за 2024 година

Най-добрата ни състезателка по фигурно пързаляне Александра Фейгин подготвя новите си програми с Беноа Ришо, който бе обявен за хореограф №1 на 2024 година от Международния кънки съюз! Лагерът се провежда във френския град Англе, който се намира в непосредствена близост до Атлантическия океан.  Възпитаничката на Андрей и Ина Лутай е  единствената..

публикувано на 23.07.24 в 15:39

Николай Върбицалиев: Успехите на Никола Цолов идват в точния момент

„Успехите, които постига Никола Цолов, идват в точния момент. Те ще му помогнат да продължи да кара на такова ниво – Формула 3 или Формула 2, защото договорите за следващия сезон се подписват сега. От друга страна, ситуацията около него не е ясна. Не се знае дали въобще ще продължи да кара, заради сериозните финанси, който му трябват за всяка една от..

публикувано на 23.07.24 в 09:30
Димитър Кузманов

Димитър Кузманов: Трудна титла в Астана, пропускам US Open

Националът на България за Купа "Дейвис" Димитър Кузманов ще пропусне Откритото първенство на САЩ по тенис, тъй като няма да успее да събере необходимите точки. „Ще пропусна сроковете за подаване на заявки за Откритото първенство на САЩ. Те затварят след две седмици, а на мен ми трябват още около стотина точки.  Почти невъзможно е да стане...

публикувано на 23.07.24 в 07:55
Маркета Вондроушова

Без олимпийската вицешампионка Маркета Вондроушова на Игрите в Париж

Чешката тенисистка Маркета Вондроушова обяви, че няма да участва на Олимпийските игри в Париж. 25-годишната Вондроушова спечели сребърен медал от предишните Олимпийски игри в Токио преди три години. През 2019 година тя игра финал и на турнира "Ролан Гарос", на чиито кортове ще се проведе олимпийската надпревара. Миналата година чехкинята спечели..

публикувано на 23.07.24 в 06:47
Тадей Погачар спечели 111-ото издание на Обиколката на Франция

Тадей Погачар пропуска ОИ в Париж заради преумора

Категоричният победител в завършилото в неделя престижно състезание в колоезденето Тур дьо Франс – словенецът Тадей Погачар, се оттегля от участие в Олимпийските игри в Париж, обявиха от националния комитет на страната днес. Погачар спечели трета Обиколка на Франция и стана първият състезател от десетилетие насам, който в един сезон печели и във..

публикувано на 23.07.24 в 06:42
Официално: Торонто освободи Александър Везенков

Официално: Торонто освободи Александър Везенков

Александър Везенков официално е освободен от Торонто Раптърс.  Според репортера от НБА Кийт Смит, българската звезда е "оставил 6,6 милиона долара на масата, за да се случи това - да бъде освободен от канадците". Сега той може да подпише договор с бившия си клуб Олимпиакос, но ще трябва да изчака 48 часа като бъде поставен в "списъка за отказ".  Това..

публикувано на 23.07.24 в 06:38