Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Още трима души остават в ареста във връзка с атентата в Подмосковието

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Още трима души остават поне два месеца в ареста във връзка с атентата в Подмосковието миналия петък, стана ясно от съобщения на руските информационни агенции. 

Срокът на задържане на Исроил, Аминчон и Диловар Исмаилови е до 22 май. 

Според агенция "Новости" става дума за баща и двамата му синове. 

За един от синовете се съобщава, че е родом от столицата на Таджикистан Душанбе, но има руско гражданство. 

За втория се смята, че е бил вербуван в престъпната група от един от вече арестуваните предполагаеми извършители.

По публикацията работи: Радмила Попова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Огнеборците преградиха пътя на пожара в Малешевската планина

Пожарникарите успяха да преградят пътя на пожара в Малешевската планина до границата със Северна Македония.  Пожарът в Малешевската планина продължава да е активен по целия фронт Над 200 огнеборци и доброволци от Националната асоциация участват в битката с огъня, от сутринта започна и гасене от въздуха.  Това каза пред БНР Николай..

публикувано на 01.08.24 в 15:04
Николай Николов

Николай Николов: Вижда се решимост за закупуване на техника за гасене на пожари от въздуха

Необходимостта от въоръжаване на България с летателни средства за гасене по въздух е отдавна. Като отмине, и забравяме. Сега се вижда решимост за доставка и капацитет за гасене от въздуха. Говори се какви реорганизации да се направят. Естественото място на тези средства е в ГДПБЗН, съгласно функциите и закона.  Това каза главен комисар..

публикувано на 01.08.24 в 14:34

При спешност: От Монтана до София за 18 минути с т. нар. "въздушни линейки"

При спешен случаи пациент вече ще може да бъде транспортиран от Монтана до София по въздух за 18 минути. Хеликоптерната площадка за кацане на така неречните "въздушни линейки" в болницата в Монтана получи сертификат за експлоатация.  160 000 лева бяха отпуснати от Здравното министерство за направата на площадката, каза изпълнителният директор на..

публикувано на 01.08.24 в 14:17

Комисия в НС проверява дали кметът на Община Доспат е злоупотребявал със служебно положение

Парламентът създаде Временна комисия за проверка на факти и обстоятелства относно корупционни практики и системна злоупотреба със служебно положение, извършени от кмета на Община Доспат - Елин Радев.  Според решението Временната комисия се състои от 12 народни представители и се създава в срок от един месец. За председател на комисията бе избран..

публикувано на 01.08.24 в 14:08

Стотици вярващи поеха по поклонническия път от София до Рилския манастир

Стотици вярващи от цялата страна поеха по поклонническия път "Рилският Чудотворец“ от София до Рилския манастир.  Началото на похода беше дадено в столичния храм "Св. София", с тържествена Света Литургия и водосвет, предстоявани от Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Даниил. Поклонението, посветено на..

публикувано на 01.08.24 в 13:51

Таня Георгиева подаде оставка като зам.-министър на земеделието

Със заповед на служебния премиер Димитър Главчев от длъжността заместник-министър на земеделието е освободена Таня Георгиева.  В молбата ѝ като причина за напускането са посочени лични причини, съобщават от пресцентъра на Министерския съвет. Въпреки че част от браншовите организации в земеделието от две седмици настояват за оставката на..

публикувано на 01.08.24 в 13:43
Светлана Жекова

Общините могат да се възползват от 11 млрд. евро за адаптация към климатичните промени

Българските общини могат да се възползват от над 11 млрд. евро за адаптация към климатичните промени до 2030 г.. Ще се приемат проектни предложения, които се отнасят до различни сектори на икономиката – транспорт, енергетика, жилищна и пътна инфраструктура, социална и техническа помощ. Финансова подкрепа ще получат проектите, които са базирани на..

публикувано на 01.08.24 в 13:39