Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Младежкият ни футболен отбор победи лидера Полша

Снимка: архив Спортал

България спечели с 1:0 като гост срещу Полша в мач от квалификационна група "D" за Европейско първенство за младежи до 21 години, съобщи БТА. Голът на победата за българския отбор реализира Марин Петков след почивката.

Домакините започнаха по-активно, но не успяха да застрашат вратата, пазена от Дамян Христов. В осмата минута "трикольорите" на два пъти опитаха да застрашат вратата на домакините чрез Станислав Шопов, чиито удари бяха блокирани.

В 14-ата минута Мартин Сораков пусна за Шопов, който стреля точно, но вратарят Кацпер Тобиаш спаси. Малко след това домакините отговориха с далечен шут на Якуб Калужински, а топката мина над напречната греда.

Младите български таланти организираха още едно опасно положение, когато Марин Петков се възползва от грешка в защитата на Полша и напредна с топка в крака. Крилото на Левски пусна надясно към Георги Николов, който веднага стреля, но ударът му бе блокиран.

Полувремето завърши опит за натиск на поляците, но отбраната на България се справи със ситуациите пред Христов.

Втората част започна с нови опити за гол на "дружина полска", но в 58-ата минута Марин Петков от дистанция изненада вратаря на домакините и откри резултата в двубоя. 

Последваха нови активни изяви за Полша, но защитата и вратарят Дамян Христов отново показаха стабилни изяви пред и в наказателното поле.

След този успех воденият от селекционера Александър Димитров състав се намира на трето място в група "D" с 12 точки. Полша все още остава лидер в класирането с три точки повече.

На 10 септември в следващия мач от квалификациите българите ще приемат полския отбор в София.


По публикацията работи: Владислав Стоянов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Лудогорец победи с 3:0 Локомотив (Пловдив)

Лудогорец с нова победа, Левски официално е на 4-о място

Отборът на Лудогорец постигна нова победа – 3:0 над Локомотив (Пловдив) в предпоследния 34-и кръг на първенството в Първа лига и вече има 82 точки на върха. Така разградчани реагираха по най-добрия начин на поражението с 0:4 в предишния кръг от Черно море. След края на мача футболистите и техния треньор Георги Дерменджиев бяха наградени с..

публикувано на 22.05.24 в 20:46
Българите без медал днес на европейското по борба в Баку

Българите без медал днес на европейското по борба в Баку

Петър Горняшки и Димитър Георгиев завършиха на пето място на европейското първенство по борба за младежи и девойки до 23 години, което се провежда в Баку (Азербайджан).   Горняшки отстъпи в малкия финал в категория до 72 килограма класически стил с 4:7 пред представителя на домакините Руслан Нурулаев, номер 1 в Европа до 20 години и трети в..

публикувано на 22.05.24 в 20:22
Георг Щайнхаузер

Втори от Обиколката на България спечели 17-ия етап на „Джирото“

Германецът Георг Щайнхаузер, който през 2021 година завърши втори в Обиколката на България, постигна най-големия успех в кариерата си. Той триумфира в 17-ия етап от Обиколката на Италия, който бе един от най-трудните в тазгодишното 107-мо издание на едно от двете най-престижни колоездачни състезания в света. 22-годишният състезател на..

публикувано на 22.05.24 в 19:58
Дара Малинова

Българки са четвърти на европейското по художествена гимнастика

България се нареди на четвърто място в отборното класиране при девойките на европейското първенство по художествена гимнастика в унгарската столица Будапеща. Дара Малинова и Магдалена Вълкова се представиха много добре и завършиха с общ резултат 117.300 точки в надпреварата. Малинова ще играе на финалите на обръч и на лента, а Вълкова е сред..

публикувано на 22.05.24 в 19:37
Адриан Андреев

Адриан Андреев отпадна в квалификациите на „Ролан Гарос“

Адриан Андреев отпадна във втория кръг на квалификациите за място в турнира от тенис "Ролан Гарос" и няма да има шанса да се представи на червените кортове в Париж в Големия шлем. Андреев, който е 236-и в ранглистата на АТР, отстъпи в три сета 6:4, 5:7, 3:6 на италианеца Джулио Дзепиери за 2:19 часа. Българската надежда спечели първата част..

публикувано на 22.05.24 в 19:33
Николай Костов

Николай Костов: Имахме контрол над целия мач

Старши треньорът на Левски - Николай Костов, бе доволен след минималния успех на своя тим с 1:0 при гостуването на Крумовград в срещата от предпоследния пети кръг в първата шестица на Първа футболна лига.  "Успяхме да прекъснем серията на Крумовград, защото бяхме добре мотивирани за този мач и имахме план за играта, който футболистите..

публикувано на 22.05.24 в 19:30
Станислав Генчев

Станислав Генчев: Моето бъдеще ще се реши след последния кръг

Старши треньорът на Крумовград - Станислав Генчев, изрази разочарование след поражението на неговия отбор с 0:1 от Левски. По този начин "сините" сложиха край на серията от 15 поредни двубоя без загуба за новака в българския футболен елит. Специалистът коментира и слуховете за евентуално негово преминаване в Левски. "Всяко нещо има начало и..

публикувано на 22.05.24 в 19:27