Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дейвид Камерън иска одобряване на военната помощ за Украйна по време на визитата си в САЩ

Дейвид Камерън
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Британският външен министър Дейвид Камерън ще се срещне днес с американския държавен секретар Антъни Блинкън и членове на Конгреса в рамките на посещението си в Съединените щати, предаде Ройтерс. Очаква се британският първи дипломат да настоява за одобряване на пакета с военна помощ за Украйна на стойност 60 милиарда долара, а също така да обсъди конфликта между Израел и Газа.

Преди срещата си с Блинкън Камерън ще се види във Флорида с бившия американски държавен глава от Републиканската партия Доналд Тръмп. Очаква се Тръмп да се изправи срещу настоящия президент - демократа Джо Байдън, на изборите през ноември. Говорител на Форин офис обясни, че разговорите с кандидата на опозицията са "стандартна практика".

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Дейвид Камерън в МС

Камерън поздрави България, че се отказва от руския нефт и газ, обеща подкрепа на Украйна

От София британският министър на външните работи Дейвид Камерън декларира твърдата подкрепа на Великобритания за Украйна, която се бори с незаконната агресия на руския президент Владимир Путин. "Путин трябва да види, че е сбъркал. България и..

публикувано на 14.02.24 в 11:26
Дейвид Камерън

Камерън предупреди ООН за последиците от оттеглянето на подкрепата за Украйна

Британският министър на външните работи Дейвид Камерън предупреди ООН за последиците от оттеглянето на подкрепата за Украйна във войната й срещу Русия. Камерън говори пред Общото събрание на ООН в Ню Йорк в навечерието на втората годишнина от..

публикувано на 24.02.24 в 09:06
Владимир Кара-Мурза

Съпругата на Владимир Кара-Мурза се срещна с Дейвид Камерън

Съпругата на Владимир Кара-Мурза, който има британско и руско гражданство и се намира в затвор в Сибир, се срещна с британския външен министър Дейвид Камерън, за да настоява за повече действия за освобождаването му. Владимир Кара-Мурза беше осъден на 25..

публикувано на 02.03.24 в 04:47
Дейвид Камерън

Дейвид Камерън настоя за повече помощи за Газа

Британският министър на външните работи Дейвид Камерън е настоял по време на среща в Лондон с Бени Ганц, член на израелския военен кабинет, потокът от помощи към Газа да се увеличи. Лорд Камерън каза,  че Обединеното кралство е обезпокоено, че "..

публикувано на 07.03.24 в 08:18
Аналена Бербок

Аналена Бербок похвали Дейвид Камерън за усилията на британците да помагат на Украйна

Британският външен министър Дейвид Камерън, който е на посещение в Германия и неговата колежка Анабела Бербок дадоха съвместна пресконференция, на която засегнаха най-чувствителните теми в момента – войната в Украйна и събитията в Близкия..

публикувано на 07.03.24 в 19:09
Дейвид Камерън

Камерън призова Израел да отвори свое пристанище, за да влизат повече помощи в Газа

Британският външен министър Дейвид Камерън каза в интервю за Би Би Си, че е "невероятно разочароващо", че Израел не предприема стъпки, за да позволи повече помощ в Газа на фона на "ужасната хуманитарна ситуация". "Нуждаем се от 500 камиона на ден..

публикувано на 08.03.24 в 18:44
Британският министър на външните работи Дейвид Камерън

Камерън е против изпращането на западни войски в Украйна

Британският министър на външните работи Дейвид Камерън заяви, че се противопоставя на изпращането на западни войски в Украйна, дори на мисии за обучение. В интервю за „Зюддойче цаутунг“, препечетатано днес от британските вестници, лорд Камерън..

публикувано на 10.03.24 в 18:24
ВИЖТЕ ОЩЕ

В Смолянска област няма регистрирани случаи на коклюш

В Смолянска област няма регистриран случай на коклюш, съобщи директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Мими Кубатева. В 16 области в страната обаче продължава да расте броят на случаите на коклюш. Най-висока е заболяемостта при кърмачета – 24,8..

публикувано на 30.04.24 в 23:00

"Ротари клуб" - Монтана дарява 35 000 лева на семейства с репродуктивни проблеми

"Ротари клуб" - Монтана дарява 35 000 лева на семейства с репродуктивни проблеми. Парите бяха събрани на благотворителен бал. На благотворителния бал на "Ротари клуб"- Монтана са предложени на търг картини на известни художници, сред които Вълчан..

публикувано на 30.04.24 в 22:50

Двама души са задържани в село Първамайци заради големи количества марихуана

Окръжната прокуратура във Велико Търново привлече като обвиняеми мъж и жена за държане с цел разпространение на голямо количество марихуана. За единия наркодилърите държавното обвинение ще иска от съда мярка за неотклонение „Задържане под стража“...

публикувано на 30.04.24 в 22:38

Премиерът в Клисура: Гордост и достойнство

Клисура е гордост, достойнство, копнеж и ентусиазъм. Непоклатима решимост срещу несвободата, потисничеството и безправието. Това каза в словото си по повод 148 години от избухването на Априлското въстание служебният министър-председател Димитър..

публикувано на 30.04.24 в 22:27
Риши Сунак

Мигрантите: Напрежението между Дъблин и Лондон остава високо

Министрите от ирландското правителство одобриха единодушно план за изготвяне на ново законодателство, което би преопределило Обединеното кралство като „сигурна страна“, в която могат да бъдат връщани търсещите убежище. Напрежението между Дъблин и Лондон..

публикувано на 30.04.24 в 22:17
Майк Джонсън

Демократическата партия в САЩ няма да подкрепи вот за сваляне на председателя на Камарата на представителите

Конгресмените от Демократическата партия няма да подкрепят вот за сваляне от поста на председателя на Камарата на представителите - републиканеца Майк Джонсън. Това обяви лидерът на демократическата фракция Хаким Джефрис, цитиран от агенция "Ройтерс"...

публикувано на 30.04.24 в 22:13

Съдът на ООН в Хага отхвърли иска да бъде забранено на Германия да изнася оръжие за Израел

Международният съд на ООН отхвърли иска да забрани незабавно на Германия да изнася оръжие за Израел, съобщи Ройтерс. Магистратите в Хага изразиха притеснения от "катастрофалните", по думите им, условия за живот в Ивицата Газа, но отбелязаха, че..

публикувано на 30.04.24 в 21:38