Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

САЩ предупредиха служителите си в Израел да ограничат личните пътувания

Тел Авив
Снимка: bg.wikipedia.org

Съединените щати са поискали от служителите си в Израел и членовете на техните семейства да ограничат лични пътувания извън по-големите райони на Тел Авив, Йерусалим и Беер Шева заради заплахите на Иран да отмъсти.

Техеран се закани да отвърне заради въздушния удар на 1 април срещу посолството му в Дамаск.

Ройтерс отбелязва, че Вашингтон има политика да информира свои граждани чрез предупреждения на сайта на посолството, когато актуализира мерките за сигурност за своя персонал в дадена страна.

Президентът Джо Байдън вече предупреди, че Иран заплашва да започне "масирана атака в Израел" и че САЩ остават ангажирани със сигурността на своя съюзник.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Дейвид Камерън

Дейвид Камерън се опасява от ескалация на насилието в Близкия изток заради Иран

Британският външен министър Дейвид Камерън заяви, че е "дълбоко загрижен от потенциално вземане на грешни решения от страна на Иран". Дейвид Камерън обяви, че е "изяснил" на иранския си колега Хосейн Амир-Абдолахян в проведен разговор, че Иран не трябва..

публикувано на 12.04.24 в 03:46
Шефът на ФБР Кристофър Рей

ФБР се опасява от координирана атака в САЩ след терора край Москва

Федералното бюро за разследване се опасява от възможността за организирана атака в САЩ, сходна на тази, при която в концертна зала в Русия бяха убити над 140 души – това планира да каже шефът на бюрото пред конгресмени днес, предаде Ройтерс...

публикувано на 11.04.24 в 13:00

Петролът поскъпва заради опасения за ирански удар по Израел

Петролът отново започна да поскъпва от вчера насам заради подновени опасения за разширяване на конфликта в Близкия изток с оглед на евентуална атака срещу Израел от Иран или свързани с него формирования. Към 12.00 часа българско време фючърсите..

публикувано на 11.04.24 в 12:37

Байдън за заплахата на Иран: Ще направим всичко възможно, за да защитим Израел

Американският президент Джо Байдън потвърди непоколебимата подкрепа на Вашингтон за Израел на фона на заплахите на Иран за отговор на израелския въздушен удар по иранското консулство в Дамаск. "Ще направим всичко възможно, за да защитим..

публикувано на 11.04.24 в 07:38
ВИЖТЕ ОЩЕ

Ценно признание за Теодор Ушев от фестивал в Италия

В Багерия на остров Сицилия започна десетото издание на международния фестивал Animaphixs за авторско анимационно кино. Наградата за цялостно творчество получи българският Теодор Ушев. Фестивалът бе открит с киноконцерт на Джовани Солима - един от..

публикувано на 23.07.24 в 01:38
Жозеп Борел

Неформалните съвети "Външни работи" и "Отбрана" на ЕС ще се проведат в Брюксел, а не в Будапеща

Предвидените в края на август неформални съвети "Външни работи" и "Отбрана" ще се проведат не в Будапеща, а в Брюксел. Решението бе взето и оповестено от върховния представител по външната политика и сигурност Жозеп Борел. То е израз на..

публикувано на 22.07.24 в 21:27
Алсу Курмашева

Съд в Русия изпрати в затвора за 6,5 години журналистка с руско и американско гражданство

Съдът в Русия изпрати в затвора за шести години и половина журналистка с двойно гражданство руско и американско, която работеше за радио "Свободна Европа". Алсу Курмашева беше призната за виновна, че е разпространявала фалшиви информация за руската..

публикувано на 22.07.24 в 20:52
Камала Харис

Камала Харис: Наследството на Байдън е несравнимо в съвременната история

Вицепрезидентът на САЩ Камала Харис похвали президента Джо Байдън за службата му на страната в първата си публична изява, откакто той внезапно се отказа от президентската надпревара и я подкрепи за свой наследник. В речта си тя само говори за..

публикувано на 22.07.24 в 20:43

Атанас Атанасов: Голяма болка за ГЕРБ е, че загубиха изборите в столицата

"Голяма болка за ГЕРБ е, че загубиха изборите в столицата. А ДАНС за пореден път изпълнява политическа поръчка за компрометиране, този път на кмета на София". Така съпредседателят на ПП ДБ Атанас Атанасов коментира съобщеното по-рано днес от..

публикувано на 22.07.24 в 20:18
Олександра Микулска от Украйна,

Олександра Микулска: В "Храна за размисъл" избрах ястие, пълно със спомени от семейството

Не вярвах, че някой ще се интересува от нашите истории и много се радвам, че съм част от кампанията „Храна за размисъл“. Това призна в интервю пред БНР Олександра Микулска от Украйна, едно от лицата на кампанията, в която се представят..

публикувано на 22.07.24 в 19:31

Пожарът край гарата в Кочериново е овладян

Пожарът край железопътната гара в Кочериново е овладян, съобщи БТА, като цитира директора на Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" (РДПБЗН) - Кюстендил комисар Светослав Георгиев. Огънят е локализиран от всички страни,..

публикувано на 22.07.24 в 18:56