Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Левски поведе на Славия за бронза при волейболистките

Левски
Снимка: ВК Левски

Съставът на Левски взе преднина срещу Славия във финалната поредица за третото място в Националната волейболна лига за жени. "Сините" спечелиха първия мач от серията с 3:1 гейма, в отделните части 25:16, 30:32, 25:19, 25:20.

Левски започна силно и спечели с лекота първия гейм с 25:16, но Славия успя да се върне в мача след маратонски втори гейм, който "белите" взеха с 32:30. Левски не позволи обрат и уверено спечели третия и четвъртия гейм съответно на 19 и 20 точки, за да затвори мача с 3:1. Вторият мач от серията е в четвъртък, а ако Славия спечели, евентуален трети мач ще се състои на 20 април.

Днес стартира и поредицата за титлата, в който за трета поредна година ще се срещнат ЦСКА и Марица (Пловдив).


По публикацията работи: Илиян Христов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Флорида елиминира Тампа Бей в НХЛ, Далас изравни серията с Лас Вегас

Флорида се класира за втория кръг на плейофите в Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ), след като спечели серията с 4-1 победи над Тампа Бей. В петата среща тимът на Флорида срази у дома регионалния си съперник с 6:1. Така на полуфинала в Източната конференция Пантерите чакат победителя от серията между Бостън Брюинс и Торонто. По два гола..

публикувано на 30.04.24 в 09:42
Лестър

Лестър спечели титлата във второто ниво на английския футбол

Лестър Сити спечели титлата в Лига Чемпиъншип – второто ниво на английския футбол, след като победи като гост с 3:0 Престън НЕ в последна среща от 45-ия кръг. "Лисиците", какъвто е прякорът на тима, вече си бяха гарантирали изкачване във Висшата лига и преди този двубой, но сега ще направят завръщането си при най-добрите като шампиони, тъй като кръг..

публикувано на 30.04.24 в 09:30
Денвър - ЛА Лейкърс

Денвър елиминира ЛА Лейкърс в НБА, Оклахома също продължава напред

Канадецът Джамал Мъри вкара победния кош за шампиона Денвър Нъгетс четири секунди преди края и при резултат 106:106 с Лос Анджелис Лейкърс. Така Денвър спечели плейофната серия с 4:1 и за втора поредна година елиминира Лейкърс, след като миналата година постигна убедителна победа в плейофите с 4:0. Джамал Мъли завърши мача като най-резултатен с 32..

публикувано на 30.04.24 в 09:25
Яник Синер

Яник Синер се класира за осминафиналите на тенис турнира в Мадрид

Най-добрият италиански тенисист в момента Яник Синер, който е водач на схемата на турнира от сериите "Мастърс" в Мадрид с награден фонд 7 877 020 евро, продължи без проблем към осминафиналите след успех над руснака Павел Котов с 6:2, 7:5 за малко по-малко от час и 40 минути игра. Мачът започна с редица пробиви, като Синер поведе спокойно с 2:0, но след..

публикувано на 30.04.24 в 08:04
Дженоа

Дженоа с категорична победа срещу Каляри

Отборът на Дженоа се наложи над Каляри с 3:0 в закриващия мач от 34-ия кръг на италианската Серия А. Тимът от Генуа си осигури успеха още преди почивката, като норвежецът Мортен Торсби откри резултата в 17-ата минута, а датчанинът Мортен Френдруп направи 2:0 десети минути по-късно. Малко след час игра Алберт Гудмундсон направи успеха на Дженоа..

публикувано на 30.04.24 в 07:49
Баварците ще разчитат отново на головите умения на Хари Кейн (в средата)

Байерн и Реал откриват полуфиналната фаза в Шампионска лига

С мача между Байерн (Мюнхен) и Реал (Мадрид) тази вечер от 22 часа, ще бъде даден старт на полуфиналната фаза в Шампионската лигапо футбол. Двата колоса на европейския клубен футбол ще се изправят един срещу друг в първи мач от 1/2-финалите на „Алианц Арена“. За Байерн това е последен шанс да спаси сезона си. Баварците стартираха със загуба от РБ..

публикувано на 30.04.24 в 06:15
Роберт Левандовски

Барселона обърна десет от Валенсия с хеттрик на Левандовски

Барселона постигна успех последния мач от 33-ия кръг в испанската Ла Лига, след като успя да обърне Валенсия от 1:2 до 4:2.  Валенсианци играха през цялото второто полувреме с човек по-малко,  след като вратарят Георги Мамардашвили беше изгонен с директен червен картон в края на първата част. Фермин Лопес изведе каталунците напред с красив гол с..

публикувано на 30.04.24 в 06:08