Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ангел Георгиев: Родителите си купуват спокойствие чрез частните уроци

| Интервю
Снимка: Силвия Великова

"Има много ученици, които се справят и без частни уроци. Масата обаче се справя с частни уроци. Това за мен е ефект от това, че родителите искат да си купят спокойствие и те го купуват чрез частните уроци. Ако родителите имат спокойствие за това, което се случва в училище, няма да имат нужда от частни уроци".

Това каза пред БНР Ангел Георгиев – учител и основател на приложна академия за образование "Синдео".

"Най-важното е как можем да оценим прогреса на учениците и по какъв начин можем да измерим дали те се справят по-добре от вчера, а не от това, което се е случвало някога някъде, защото по този начин можем да направим най-добрите резултатите за децата. Вярвам, че работата директно с децата конкретно в този момент е най-важна. Много съм се връщал и съм търсил методите и принципите на това един човек да научи и приложи нещо ново – те не са се променили стотици години. Най-важното за мен винаги е било нуждата и причината детето, човекът, да разбира защо му трябва дадено знание или умение. Ако работи много повече в това, резултатите ще бъдат по-добри", смята той.

Георгиев не отрича ниските резултати на българските ученици в изследването PISA, но отбеляза, че по-ниски резултати се наблюдават в целия свят. По думите му има единици държави, при които резултатите са се повишили.

"Това, което видяхме като положително, е, че разликата в резултата между 2018 и 2022 г. в България е много по-малка отколкото в други държави, които ги взимаме като пример. Това по-малко намаление на резултата според нас е, че ние сме били по-добре подготвени за преминаване в онлайн обучение и децата са се справили по-добре отколкото редица други държави".

Според него сме в начална позиция на това, че сме по-подготвени за използване на дигитални инструменти, и това ни дава възможност да се развием много по-добре. Ние в момента сме във възможност да се развием по-добре и трябва да го направим, категоричен бе Георгиев в предаването "Преди всички" и обясни, че Академия "Синдео" иска да помогне на повече учители да започнат да преподават приложно, така че да бъдат по-релевантни на настоящата ситуация и на децата. Според него учителите искат да учат и да бъдат по-адекватни на съвремието и на децата в училище.

Цялото интервю на Веселина Миланова с Ангел Георгиев в предаването "Преди всички" чуйте в звуковия файл.

По публикацията работи: Анастасия Крушева

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Директорът на Сикрет Сървис Кимбърли Чийтъл.

Изслушват директора на Сикрет Сървис пред Надзорната комисия на Конгреса на 22 юли

Надзорната комисия, която е главният разследващ орган на Камарата на представителите в американския Конгрес, извика директора на Сикрет Сървис Кимбърли Чийтъл, за да даде обяснение за действията на агентите при опита за убийство на кандидата за президент Доналд Тръмп по време на предизборен митинг в Бътлър, Пенсилвания.  ФБР: Стрелбата срещу Тръмп е..

публикувано на 14.07.24 в 20:59
Снимката е илюстративна, архив.

Кувейт съобщи за "гигантско петролно откритие" - находище, чиито запаси се оценяват на 3,2 млрд. барела

От петролната компания на Кувейт съобщиха, че са направили "гигантско петролно откритие" източно от Остров Файлака. Петролните му запаси се оценяват на 3,2 милиарда барела. Според главния изпълнителен директор на компанията, цитиран от АФП, залежите в това находище се равняват на производството на страната за три години.  Агенция "Блумбърг"..

публикувано на 14.07.24 в 20:31

Мотористи от Италия загинаха на пътя Монтана - Берковица

Двама мотористи загинаха на пътя Монтана - Берковица. Полицаите изясняват причините за тежката катастрофа, която стана в късния следобед.  50-годишен мъж и 48-годишна жена, жители на Италия, са загинали на място, след като моторът им се е ударил с лека кола, пътуваща от Берковица за Монтана.  Катастрофата е станала малко след железопътния прелез,..

публикувано на 14.07.24 в 20:22
Снимката е илюстративна, архив.

Иракските власти откриха масов гроб, за който се смята, че е на жертви на ИД

Иракските власти откриха масов гроб с тленни останки, за които се смята, че са на жертви на  групировката "Ислямска държава" (RO). Предполага се в него  има поне 140 тела. Те са открити на около 70 километра западно от Мосул в Северен Ирак - град, който де факто беше столица на самопровъзгласилия се халифат на "Ислямска държава". В пика на своята мощ..

публикувано на 14.07.24 в 19:58
Джейн Гудол

Загуба на местообитания, лов и трафик на бебета са сред основните заплахи за шимпанзетата

Днес отбелязваме деня на нашия най-близък генетичен роднина в животинското царство - шимпанзетата. Споделяме над 98 процента от нашето ДНК с шимпанзетата, които всъщност са човекоподобни маймуни и за разлика от същинските маймуни нямат опашка. Те имат обаче сложна система за комуникация, социална структури и точно като хората са способни както..

публикувано на 14.07.24 в 19:35
Пораженията от израелски въздушен удар в района на Ал-Маваси в Хан Юнис, южната част на Ивицата Газа, 13 юли 2024 г.

Училище, администрирано от ООН, е взривено при израелски въздушен удар в Нусейрат, Ивицата Газа

Училище, администрирано от ООН, бе взривено при израелски въздушен удар в Нусейрат, в централната част на Ивицата Газа. Има убити и ранени. Според медии, контролирани от "Хамас", става дума за най-малко 15 убити. Говорител на израелската армия каза, че училището е било използвано от бойци на групировката за атаки срещу израелски войници...

публикувано на 14.07.24 в 19:32
Кирил Петков (вляво) и Николай Денков (на втори план в центъра) от ПП-ДБ при президента Радев (вдясно), архив.

От ПП-ДБ искат среща с президента, за да обсъдят политическата криза

От "Продължаваме промяната - Демократична България" поискаха среща с президента Румен Радев, за да обсъдят политическата криза и възможностите за решаването ѝ. След изключването на повечето от депутатите от парламентарната група на ДПС, групата на ПП-ДБ стана втора по сила в Народното събрание. Президентът Румен Радев заяви, че ще връчи втория..

публикувано на 14.07.24 в 19:06