Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Зелено Габрово" - кампания в подкрепа на кварталните общности

Снимка: Виктория Топалска

В Габрово започна ежегодната кампания в подкрепа на кварталните общности, ангажирани с облагородяването на местата, където живеят. Общината ще им предоставя безплатно разсади и растения, за да са по-цветни междублоковите пространства.

Ежегодната кампания се нарича "Зелено Габрово". Желаещите да се включат участват със собствен труд, като трябва да се грижат за засадените цветя, а избраните терени за облагородяване да са общинска собственост.

Включването на кварталните общности става чрез заявка, която трябва бъде подадена до 20 юни на телефон или по имейл. Разсадите се предоставят безплатно от оранжериите към общинското предприятие, което се грижи за озеленяването в градската среда. 

Специалистите помагат и със съвети за избора на растения и тяхното отглеждане, за да са по-цветни кварталите, алеите и детски площадки.


По публикацията работи: Георги Даскалов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Ген. Олександър Сирски

Сирски предупреди за увеличена интензивност на руските атаки в Украйна

Руските сили все повече увеличават интензивността и териториалния обхват на атаките си на фронта в Украйна с цел да изтощят максимално украинската отбрана преди Киев да започне да получава военната помощ от Запада в обещания обем, включително изтребители Ф-16. Това обяви днес главнокомандващият въоръжените сили на Украйна генерал Олександър Сирски...

публикувано на 17.06.24 в 17:50
Председателката на ЕК Урсула фон дер Лайен преди започването на срещата на лидерите в ЕС - Брюксел, 17 юни 2024

Европейските лидери обсъждат разпределението на висшите постове в ЕС

Очаква се в Брюксел да започне извънредното заседание на европейските лидери за номинациите за висшите постове в ЕС. Някои от тях вече пристигат в сграда "Европа".  Еднодневното заседание се очертава да бъде кратко, тъй като консенсусът между лидерите е постигнат твърде рано, подчертават европейски медии. Вторият мандат на Урсула фон дер Лайен..

публикувано на 17.06.24 в 17:41
Мануела Малеева в студиото на БНР.

Мануела Малеева: Оставям вратата отворена, защото много хора в "Да, България" разчитат на мен

Не съм мислила дали да се кандидатирам за лидер на "Да, България". Аз съм човек, който може да говори с всички . Това каза пред БНР Мануела Малеева от клуб "9-и декември" в "Да, България" и подчерта, че по-скоро не допуска, че ще се занимава с политика, но оставя "вратата отворена", защото знае, че много хора в "Да, България" разчитат на нея и е..

публикувано на 17.06.24 в 17:36

Над 425 млн. лева са прехвърлените средства между частните пенсионни фондове през първото тримесечие

Над 425 милиона лева са прехвърлените средства между частните пенсионни фондове през първото тримесечие на годината, сочат данните на Комисията за финансов надзор. Осигурените, които са се възползвали от правото на промяна, са близо 90 000 души. Те са прехвърлили средства от индивидуалните си партиди от един фонд в друг. Данните са на базата..

публикувано на 17.06.24 в 17:11

Ръст на стокообмена между България и Китай, най-вече в сектора на земеделските продукти

Към края на миналата година китайските инвестиции в България са били 150 млн. евро, а стокообменът между България и Китай e близо 4 млрд. щатски долара, като нашият износ е за над 1 млн. долара. Tези данни бяха изнесени от заместник-министъра на икономиката и индустрията Николай Павлов на Българо-китайски бизнес форум в София. Министърът на..

публикувано на 17.06.24 в 17:08

Инфлацията в България остава над средната за Европа, отбелязва доклад на МВФ

Инфлацията в България остава над средната за Европа, въпреки че българската икономика е постигнала "меко кацане". Това е едно от заключенията в доклад на Международния валутен фонд. Въпреки че докладът е публикуван сега, повечето от заключенията в него бяха представени още в края на мисията на Фонда по време на редовната пролетна мисия. МВФ..

публикувано на 17.06.24 в 16:55

Деветима души са пострадали при взрив на военен полигон в Чехия

Деветима военни са пострадали при експлозия на боеприпаси на полигона "Либава", съобщи чешката армия.   Военната полиция е започнала разследване. Полигонът „Либава“ е разположен на площ 235 кв.кмблизо до град Оломоуц в източната част на страната на . "Франс прес" съобщава, че експлозията е на обект, използван за обучение на украински войски. Осем от..

публикувано на 17.06.24 в 16:45