Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Безплатен скрининг за хепатит, сифилис и ХИВ и кръвна захар в Кърджали

Снимка: БЧК-Кърджали

Във връзка с реализирането на съпътстващи мерки по Програмата за храни и основно материално подпомагане 2021 – 2027 г. , съфинансирана от Европейския социален фонд +, Български Червен кръст – Кърджали, съвместно с РЗИ организират безплатни скринингови изследвания с бързи тестове за хепатит Б и С, сифилис и ХИВ и кръвна захар. Така социално уязвими хора получават индивидуално ориентирани към техните нужди и проблеми консултации и услуги, за да се намери най-правилният път за повишаване качеството им на живот.

От днес, 24.06.2024 г. до 28.06.2024 г. бенефициентите по Програмата и всички желаещи жители на област Кърджали могат да се тестуват напълно безплатно в изнесената пред Временен пункт- Кърджали шатра на БЧК , всеки работен ден от 9 до 11 часа, където ги очакват медицинските специалисти от РЗИ Кърджали.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.