Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тимур Халилов за твърденията на Пеевски: Представлява единствено собственото си мнение

Тимур Халилов
Снимка: ДПС

В кулоарите на НС депутати, подкрепящи Ахмед Доган, определиха като внушения думите на Делян Пеевски за намеса на президента в работата на парламента. Независимият депутат Тимур Халилов заяви:

"Несъстоятелни внушения на човек, който е уведомен от почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган; човек, от който е снето доверието от всички областни структури на партията и човек, който представлява единствено собственото си мнение! Не коментираме такива изявления, такива внушения".

Заместник-председателят на Парламентарната група на ПП ДБ Божидар Божанов също коментира твърденията на Делян Пеевски, че има заговор за сваляне на Рая Назарян от поста председател на Народното събрание.

"В момента и господин Главчев,  и Калин Стоянов са министър-председател и министър на господин Пеевски. Моето мнение е, че ние трябва да търсим варианти това правителството на България да не бъде на един човек".

По публикацията работи: Венцислав Василев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Снимката е илюстративна

НС забрани продажбата на т. нар "вейпове" на хора под 18 години

Единодушно НС одобри на първо четене забрана за употреба, продажба и предлагане на хора под 18 години на бездимни и нагреваеми тютюневи изделия, както и на безникотинови изделия Това са така наречените вейпове. Като първа стъпка към по-мащабно ограничение определи тези промени един от техните вносители - Костадин Ангелов от ГЕРБ-СДС. Той..

публикувано на 31.07.24 в 14:02
Калин Стоянов

Ситуацията с пожарите в Благоевградско е тежка, но няма опасност за населени места

Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов определи ситуацията с пожарите в област Благоевград като доста тежка, но успокои, че към момента няма опасност за населени места: "Лошото е, че вероятно през днешния ден също ще има високи температури. Единствено се молим да няма този вятър, който беше вчера и който много бързо разпали това..

публикувано на 31.07.24 в 14:00
Рая Назарян

Рая Назарян: Нямам амбиции да ставам служебен премиер

Председателят на парламента Рая Назарян заяви, че ще откаже евентуална покана от президента да оглави служебен кабинет. След промените в Конституцията държавният глава може да избира за служебен премиер сред ограничен кръг високопоставени държавни служител, сред тях и председателят на Народното събрание. Пред репортери в кулоарите на..

публикувано на 31.07.24 в 13:45

НС одобри окончателно актуализацията на бюджета

Народното събрание одобри окончателно актуализацията на държавния бюджет, с която общините ще получат допълнителни суми за свои проекти.  Кметовете на големите градове с районно деление да могат да делегират на районните кметове възлагането и изпълнението на проекти. Възраждане: Земеделците не получават т. нар. "украинска помощ"..

публикувано на 31.07.24 в 13:13

Президентът призова НС да преразгледа отпускането на пари за противопожарна техника на МВР

Президентът Румен Радев призова парламента да преразгледа решението, с което отпуска пари за противопожарна техника на МВР. По-добрият вариант е парите да отидат за армията, каза Радев, тъй като Военно-въздушните сили имат нужната експертиза: "Ние сме държава с ограничени икономически и финансови възможности и не можем да си позволим да..

публикувано на 31.07.24 в 13:09

Разследват палеж на орехови насаждения край село Остров

Прокуратурата разследва умишлен палеж на 300 дка широколистана гора и 50 дка орехови насаждения край оряховското село Остров.  Т е са унищожени при пожар, горял в района преди два дни и загасен от пожарникари и доброволци от селото.  Ореховите дървета са собственост и се отглеждат от държавно-горско стопанство в Оряхово.  Размерът на щетите,..

публикувано на 31.07.24 в 12:54

МРРБ подписва 70 споразумения по Инвестиционната програма за общински проекти

Министерство на регионалното развитие и благоустройството продължава подписването на споразумения с общини по Инвестиционната програма за общински проекти. Днес и утре ще бъдат подписани 70 споразумения с общини, включително и за изпълнение на ВиК проекти, съобщават от ведомството.  От там напомнят, че до 1 септември всички общини могат да..

публикувано на 31.07.24 в 12:49