Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нова детска площадка в монтанското село Винище

Снимка: Любо Андреев, БНР

Детска площадка  с гумирано покритие за безопасност откриха в монтанското село Винище. 

Тя може да се използва и вечер, тъй като има осветление. 

Монтирани са нова люлка и пързалка. 

27 деца постоянно живеят в село Винище, но през лятото стават много повече, уточни кметът Алексей Александров. 

Площадката е изградена със 17 000 лева от бюджета на община Монтана, каза кметът на областния град Златко Живков.

В 23-те села на община Монтана има детски площадки. Където има нужда, до есента ще бъдат ремонтирани.


По публикацията работи: Венцислав Василев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Бедствено положение в село Стрелец заради безводието

Кметът на община Горна Оряховица Николай Рашков обяви бедствено положение за село Стрелец. Причината е безводието.  Бедственото положение е безсрочно, въпреки обявените в средата на юли мерки за монтиране на спирателни кранове в село Стрелец към районите с необитаеми къщи, за да бъдат спрени течовете по амортизираната водопроводна мрежа.  За..

публикувано на 03.08.24 в 18:06
Снимката е илюстративна

Пожар на Витоша

Пожар е избухнал на Витоша. Гори ниска растителност над пернишкото село Чуйпетлово.  Местността е трудно достъпна и се гаси на ръка, съобщи регионалният говорител на МВР Венцислав Алексов. Сигналът е подаден в 14.30 часа. Шестима огнеборци и десет горски служители с високопроходима техника са на мястото на пожара. Те полагат усилия..

публикувано на 03.08.24 в 18:01
Глаевн комисар Александър Джартов

Сложна остава ситуацията с пожарите в Пирин

Ситуацията около пожарите в Пирин над село Сенокос и на българо-гръцката граница в планината Славянка остава сложна.  Огънят в Малешевската планина е овладян.Бедственото положение в община Струмяни беше отменено със заповед на кмета Емил Илиев. Евакуираните жители на селата Кърпелево и Цапарево се завърнаха по домовете си. Пожарът в Малешевската..

публикувано на 03.08.24 в 17:56

Мълния удари италиански плаж, рани най-малко трима туристи

Най-малко трима души бяха ранени днес, един от които сериозно, когато мълния удари претъпкан плаж на италианското адриатическо крайбрежие, съобщиха местни медии, цитирани от Франс прес и БТА. Малко след пладне мълнията е ударила плаж близо до Алба Адриатика, в централния крайбрежен регион Абруцо. Според съобщения в медиите пострадалите са между трима и..

публикувано на 03.08.24 в 17:08

Кипър си върна 37 антики от Германия

37 антики, изнесени от Кипър, се върнаха в него 60 години по-късно, след като бяха репатрирани от Германия, съобщиха в петък от министерството на културата в Никозия. Това е втората успешна операция на кипърските власти по възстановяване на културни ценности в рамките на месец. Колекцията включва керамични съдове, датирани от ранната и средна бронзова..

публикувано на 03.08.24 в 17:05

КРС предоставя на мобилните оператори допълнителен радиочестотен спектър

От средата на тази година КРС предоставя на трите мобилни оператора у нас допълнителен радиочестотен спектър в размер на 2x5 MHz от обхват 1800 MHz – така се създават условия за развитие на съществуващите мрежи и възможност за предоставяне на потребителите на услуги с по-високи скорости и качество. КРС вече продължи срока на издадените..

публикувано на 03.08.24 в 17:00

Все повече овце и кози с чума в Гърция край границата с България

Увеличават се случаите на заразени животни с чума в Гърция до българската граница. Властите не позволяват транспорт на кози и овце. След положителна проба вчера за чума във ферма до Комотини, властите подложиха на щателна проверка и анализ стадата от овце и кози в цялата област Родопи. Днес положителна проба дадоха животни от една ферма до град..

публикувано на 03.08.24 в 16:54