Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Красимир Инински: Подкрепям на 100 процента Каменова и треньорите

Красимир Инински
Снимка: БГНЕС

Президентът на Българската федерация по бокс Красимир Инински изрази подкрепата си към Светлана Каменова след загубата на националката в категория до 57 килограма на четвъртфиналите на олимпийския турнир по бокс в Париж.

Инински пристигна в "Арена Норд" за двубоя и изгледа от трибуните мача на Каменова срещу тайванка Лин Ю-тин, а след срещата той излезе с официална позиция по случая.

"Подкрепям на 100 процента Светлана Каменова и нашите треньори. Тя не заслужаваше това, което й се случи.

Заставам и зад официалните позиции на Българския олимпийски комитет и Министерството на младежта и спорта.

Заставам зад нормалността в спорта и живота като цяло!“, заяви Красимир Инински.

"Всички видяхте, че Светлана, въпреки ситуацията в която бе поставена, спечели този мач.

Но явно съдиите бяха единствените, които не го видяха", допълни Инински.


По публикацията работи: Петър Ненов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Ярослава Магучих

Ярослава Магучих взе златото в Париж

Украинката Ярослава Магучих спечели олимпийската титла в скока на височина. 22-годишната Магучих, която подобри световния рекорд на Стефка Костадинова, преодоля 200 сантиметра от първи опит, а след това направи неуспешни на 202 и 204 сантиметра. Това е втори медал от олимпийски игри за Магучих, която преди три години в Токио беше бронзова..

публикувано на 04.08.24 в 22:46
Локомотив (Сф) победи с 2:1 Черно море

Локомотив (Сф) спечели срещу Черно море

Отборът на Локомотив (София) победи с 2:1 у дома Черно море в среща от 3-ия кръг на футболното ни първенство. Още в 9-ата минута столичани трябваше да направят принудителна смяна. Капитанът Валентин Николов получи контузия и на негово място на терена влезе Селсо Рапосо. В 20-ата минута Велислав Василев от гостите направи пробив, който завърши..

публикувано на 04.08.24 в 21:40
Джазмин Паолини и Сара Ерани спечелиха титлата в Париж

Първа олимпийска титла за Италия в тениса

Италианките Джазмин Паолини и Сара Ерани спечелиха титлата при женските двойки на турнира по тенис от Олимпийските игри във френската столица Париж. Третите поставени Паолини и Ерани победиха във финала състезаващите се под неутрален флаг рускини Диана Шнайдер и Мира Андреева след обрат с 2:6, 6:1, 10-7. Срещата продължи час и 25 минути...

публикувано на 04.08.24 в 21:38
Светлана Каменова

Светлана Каменова: Благодаря на България за подкрепата

Светлана Каменова, която отпадна на четвъртфиналите в категория до 57 килограма на турнира по бокс на Игрите в Париж, благодари на всички за подкрепата. Настоящата европейска шампионка от Белград 2024 и бронзова медалистка от последното Световно първенство в Ню Делхи 2023 Каменова загуби с 0:5 (27:30, 28:29, 28:29, 27:30, 27:30) съдийски гласа..

публикувано на 04.08.24 в 21:32
Борислав Георгиев

Борислав Георгиев: Не ни разрешиха да победим

В българския лагер бяха крайно разочаровани след загубата на Светлана Каменова на четвъртфиналите на олимпийския турнир по бокс. Треньорът на женския ни национален отбор Борислав Георгиев се появи след срещата с лист, на който беше написано на английски: "Аз съм ХХ, Спасете женския спорт", визирайки, че жените имат две Х-хромозоми, а при мъжете..

публикувано на 04.08.24 в 21:30
Новак Джокович

Новак Джокович взе и олимпийското злато

Носителят на 24 титли от Големия шлем Новак Джокович спечели и олимпийското злато. На финала в Париж сърбинът се наложи над испанеца Карлос Алкарас със 7:6 и отново 7:6, в мач продължил 2 часа и 52 минути. Така Джокович добави към легендарната си кариера и последното нещо, което липсваше в списъка му от постижения - олимпийския златен..

публикувано на 04.08.24 в 18:43
Божидар Саръбоюков

Божидар Саръбоюков отпадна в квалификациите

Божидар Саръбоюков отпадна в квалификациите на скок дължина на турнира по лека атлетика на Игрите в Париж. 19-годишният дебютант на Олимпиада завърши 14-и в класиране със 7.87 метра, като остана само на 4 сантиметра от място във финала, за който се класираха най-добрите 12 от пресявките. Младокът направи два неуспешни опита, след което в..

публикувано на 04.08.24 в 15:29