Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кампанията на Тръмп съобщи за иранска хакерска атака

Снимка: БТА

От предизборния щаб на кандидата за президент на САЩ на републиканците Доналд Тръмп обявиха, че някои от вътрешните му комуникации са били хакнати, както и обвиниха за кибернападението Иран.

От екипа на Тръмп не представиха преки доказателства за твърденията си, но припомниха враждебността между предишния американски президент и Техеран в миналото.

От предизборния щаб на Тръмп излязоха с това изявление, след като новинарският сайт "Политико" съобщи, че е започнал да получава от анонимен акаунт имейли с вътрешни документи на кампанията на републиканеца.

От екипа на Тръмп цитираха съобщение от вчера на служители на "Майкрософт" (Microsoft), че свързани с иранските власти хакери са се опитали през юни да проникнат в профила на високопоставен представител на предизборен щаб в САЩ. От американския софтуерен гигант не разкриха самоличността на въпросния човек.

По публикацията работи: Георги Николов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Нисък интерес към обучението на лекари по донорство и трансплантации

Има нисък интерес към платеното от държавата обучение на лекари за подобряване на организацията по донорство и трансплантации у нас. Това обяви през седмицата директорът на агенция "Медицински надзор" Иванка Динева. И припомни, че има възможност за обучение в Барселона, като с държавни средства се заплащат таксата за участие, пътните и квартирните..

публикувано на 11.08.24 в 08:44

ИПИ: Местните данъци нарастват чувствително

Местните данъци, особено за бизнеса през последните 10 години - нарастват чувствително. Това показва анализ на Института за пазарна икономика, предаде репортер на БНР. Изследването обхваща четири основни данъка - върху недвижимите имоти, върху придобиването на имущество, данъка върху превозните средства и патентния данък за търговците на..

публикувано на 11.08.24 в 08:33
Протестът в Белград, 10 август 2024 г.

Пореден протест срещу добива на литий в Сърбия

Десетки хиляди души се събраха вчера в Белград на протест срещу добива на литий в Сърбия въпреки предупрежденията на официални представители, че има предполагаем заговор за сваляне на популисткия президент Александър Вучич и неговото правителство, предаде АП, цитирана от БТА. По-рано Вучич заяви, че е получил сигнал от руските разузнавателни..

публикувано на 11.08.24 в 08:20

Минимални промени в цените на основните храни на борсите у нас

Минимална промяна в цените на основните хранителни стоки, плодовете и зеленчуците на борсите у нас през седмицата спрямо предходната, показват данните в седмичния бюлетин на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата (ДКСБТ), предаде БТА. Индексът на тържищните цени  (ИТЦ), който отразява движението на цените на хранителните стоки на..

публикувано на 11.08.24 в 07:48

Зеленски потвърди за офанзивата на руска територия

Украинският президент Володимир Зеленски днес за пръв път коментира навлизането на силите на Украйна в южната руска Курска област, пет дни след като бе съобщено за началото на офанзивата, предаде ДПА. Във вечерното си видеообръщение Зеленски заяви, че главнокомандващият украинските въоръжени сили Олександър Сирски го е информирал за..

публикувано на 11.08.24 в 07:44

Редица държави осъдиха израелския удар с множество жертви в Газа

Редица държави осъдиха израелския въздушен удар в училище в град Газа, при който, според палестински източници, са загинали близо 100 души. Арабските държави, Турция, Франция, Великобритания и Европейският съюз осъдиха остро израелската атака, докато Съединените щати изразиха сериозна загриженост. Европейският първи дипломат Жозеп Борел изрази..

публикувано на 11.08.24 в 07:35
Горица Грънчарова–Кожарева

Продължават разговорите за сформиране на нов служебен кабинет

Продължават разговорите на избраната от президента за служебен премиер Горица Грънчарова-Кожарева с настоящи служебни министри и експерти за формиране на управленски екип, който да организира и проведе предсрочни избори през октомври. Вчера Горица Грънчарова се срещна с вътрешния министър Калин Стоянов. Според него бъдещият премиер е подложен..

публикувано на 11.08.24 в 07:25