Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Няма жертви при земетресението със степен 7,2 в Камчатка

Камчатка, Русия
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Няма щети, нито жертви в резултат на земетресението с магнитуд 7,2, което беше регистрирано край източния бряг на руския полуостров Камчатка, предаде БТА, цитирайки международните информационни агенции. "Повечето от вторичните трусове не се усещат", съобщи регионалният орган за управление на извънредните ситуации в приложението "Телеграм". Трусът е бил на дълбочина 51 километра, предаде агенция "Ройтерс", като се позова на Европейския средиземноморски сеизмологичен център.

Камчатският филиал на руското министерство на извънредните ситуации съобщи също, че няма опасност от цунами и че регистрираните вторични трусове от земетресението са с магнитуд от 3,9 до 5,0.

Междувременно във връзка с изригване на вулкана Шивелуч в Камчатка е обявен червен код за авиацията, предаде ТАСС. По предварителна информация височината на колоната от пепел е 8 километра над морското равнище. Предполага се, че изригването може да е причинило земетресението.

По публикацията работи: Мария Петрова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Вулканът Шивелуч на п-ов Камчатка.

На полуостров Камчатка изригна вулканът Шивелуч

На полуостров Камчатка изригна вулканът Шивелуч, предаде ТАСС, като се позова на Института по вулканология и сеизмология към Руската академия на науките. Височината на стълба от вулканична пепел, избълван от вулкана, достигна 20 000 метра над..

публикувано на 11.04.23 в 07:40

Земетресение с магнитуд 6 е регистрирано в Камчатка

Земетресение с магнитуд 6 е било регистрирано в Камчатка, предаде агенция ТАСС. Местните жители са усетили трусовете, които са били с дълбочина 33 км. Епицентърът на земетресението е на 136 км източно от град Петропавловск-Камчатски. Работни групи..

публикувано на 13.07.21 в 07:52

"Екологична катастрофа" е причина за масовото измиране на морски животни в Камчатка

Скелети на тюлени, останки от октоподи и морски таралежи са струпани вече от доста дни по бреговете на полуостров Камчатка в Далечния изток на Русия и "Грийнпийс" бие тревога за "екологична катастрофа", предаде Франс прес. Става дума..

публикувано на 05.10.20 в 13:20
Ан-26

Откриха отломки от разбилия се руски пътнически самолет край Камчатка

Открити са отломки от руския пътнически самолет Ан-26, с който рано тази сутрин бе изгубена връзка в района на полуостров Камчатка, предаде ТАСС. Нито един от пасажерите и екипажа на борда не е оцелял, съобщават руските информационни агенции..

обновено на 06.07.21 в 14:50

70 гладни мечки блокираха туристически маршрут в Камчатка

Популярният туристически маршрут по река Хакицин временно беше затворен в природния резерват Южна Камчатка заради 70 гладни мечки, проявяващи агресия. Това се дължи на опасната ситуация, която е резултат от слабите потоци на сьомга на едно от..

публикувано на 12.08.19 в 06:35

Силен трус край Камчатка

Силно земетресение в океана източно от Камчатка предизвика предупреждение за цунами от специализирания в тези заплахи американски център. Земетресението с магнитуд 7,2 по Рихтер бе регистрирано малко след 19 ч. българско време между Камчатка и остров..

публикувано на 20.12.18 в 20:43

Депутат от Камчатка иска да ходи на сесии с кон, бензинът му бил скъп

Михаил Пучковски, депутат в местния парламент в Камчатка от „Справедлива Русия“, поиска от председателя на законодателното събрание и от губернатора да му бъде определено място до сградата на местното правителство, където да може да си върже коня,..

публикувано на 31.05.18 в 15:46
ВИЖТЕ ОЩЕ
Две кучета на протест в Истанбул с надпис:

Бдение в София опита да насочи вниманието към закона за бездомните животни в Турция

С бдение в София граждани опитаха да привлекат общественото внимание върху закона за бездомните животни в Турция. Събитието се проведе снощи пред резиденцията на турския посланик в столицата. То беше под наслов "Бдение в памет на убитите кучета по улиците..

публикувано на 18.08.24 в 02:30

Овладян е пожарът в Съмърсет Хаус в Лондон

Пожарът в известната историческа сграда Съмърсет Хаус в централен Лондон беше овладян, след като около 125 пожарникари бяха извикани да се справят с огнената стихия. Няма пострадали хора, нито повредени произведения на изкуството.  На съвместна..

публикувано на 18.08.24 в 01:18
Стефания Батистини и Симоне Траини

Руско наказателно дело срещу италиански журналисти за незаконно преминаване в Курска област

Руската федерална служба за сигурност (ФСБ) съобщи, че е образувала наказателно дело срещу италиански журналисти за незаконно преминаване на границата в Курска област, предаде агенция ТАСС. Според съобщението, Симоне Траини и Стефания Батистини..

публикувано на 17.08.24 в 20:38

Германия спира допълнителната военна помощ за Украйна над планираните 8 млрд. евро

Германия спира да предоставя военна помощ на Украйна, докато не намери нови финанси за нови искания. Досега обещаната помощ обаче ще продължи да се изпълнява. Новината за спирането на военната помощ съобщена от вестник "Франкфуртер Алгемайне..

публикувано на 17.08.24 в 20:23

НС на ПП даде мандат за преговори за явяване с ДБ на предстоящите избори

Националния съвет на ПП "Продължаваме промяната" даде мандат на Изпълнителния съвет да преговаря за явяване на предстоящите парламентарни избори в коалиция с "Демократична България", съобщават от пресцентъра на "Продължаваме промяната". НС на..

публикувано на 17.08.24 в 19:41

Тежка катастрофа на автомагистрала "Хемус" по пътя Варна - Шумен

Катастрофа е станала на Автомагистрала "Хемус" по пътя Варна - Шумен на километър преди бензиностанция ОМВ, съобщават от Областната дирекция на МВР.  По първоначални данни са се ударили два леки автомобила и бус, като бусът се е запалил. Има..

публикувано на 17.08.24 в 19:32

Израел ликвидира командир на "Хизбула" при удар в Южен Ливан

Израелската армия съобщи, че е ликвидирала командир от ливанската шиитска групировка "Хизбула" при въздушен удар в Южен Ливан, близо до крайбрежния град Тир, предаде агенция ДПА. По-рано днес ливанското министерство на здравеопазването съобщи,..

публикувано на 17.08.24 в 19:31