Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Огнян Дъскарев: Камала Харис дължи отговори за 12,5 млн. незаконни мигранти и 20% инфлация

| Интервю
Огнян Дъскарев
Снимка: Стопкадър, БНТ

12,5 млн. незаконни мигранти са влезли в САЩ. Те са повече от населението на 20 -30 щата в САЩ. И кандидатът за президент на Щатите Камала Харис, която не дава интервюта, трябва да отговори на този въпрос за мигрантите, каза в интервю пред БНР журналистът Огнян Дъскарев в предаването "12+4".

"В петък имаше официално изявление на граничната служба на САЩ, което включва и митницата. Откакто Байдън и Харис са на власт, в САЩ са влезли 10 522 029 незаконни  емигранти през самата южна граница. Освен тях в САЩ са влезли още 2 млн. други, които са намерили обаче начин да не минат през граничните власти, а през долини и гори. Така влезлите незаконни емигранти в САЩ към петък са 12 516 903, това е най-много в САЩ с всички страшни последици", коментира Дъскарев.

Той смята, че на конференцията на демократите в Чикаго ще се потвърди самата коронация на Камала Харис, а няма да се търсят решения. И припомни, че Харис е заменила Байдън, не защото той се е отказал, а вследствие на вътрешнопартиен преврат на левицата, начело с Обама.

"Това се случи на 21 юли и Харис успя да заличи преднината на Тръпм и дори поведе. Но сега като цяло силите са изравнени. Харис отказва да се яви на интервюта и не е дала дори едно месец. Тя отказва, защото не е сигурна в себе си, за този месец, освен че заличи преднината и поведе на Тръмп, тя проведе 20 митинга и говори обилно. Но тя чете от предварително написан текст и отказва да отговаря на въпроси. Тя даде подробности за своя икономически план с 2 главни точки - ще даде 25 000 долара на всеки новодомец, които иска да строи къща. Второто, което беше учудващо, че ще издейства федерална забрана за цените на храните и лекарствата. Това означава за всички щати, тоест ще сложи таван на цените. Това ще причини дефицит и черен пазар и е невероятно, че това го казва кандидатът за президент на САЩ“, коментира журналистът Огнян Дъскарев.

Той допълни, че в момента в Чикаго, където е конференцията на левицата има големи демонстрации на палестинци, които са недоволни от политиката на Байдън и Харис в Близкия изток.

"Но мисля, че това няма да се отрази на самите избори, защото тези избиратели са главно в Мичиган и Минесота."

Той коментира, че Тръмп предложил 3 дебата на Харис, на 10 септември, на 4 септември в дясна медия и в края на септември. А Харис е отказала дебата на 4 септември.

"Човек си мисли, че тя се страхува от дебати. Единственият начин, който за Тръмп има значение е той да влезе в пряк сблъсък с нея и да я попита защо се отказа от 6 – 7 радикални идеи. Харис трудно може да се представи за нещо, което е, тя е ляв радикал и нейният подгласник също е ляв радикал", смята Дъскарев.

Той е категоричен:

"Икономиката на САЩ е зле и Харис дължи отговор на въпроса за натрупаната от управлението им с Байдън 20% инфлация. Тръмп остави галон бензин на 2,50 долара, сега е над 5 долара."

Цялото интервю чуйте в зувковия файл.
По публикацията работи: Александра Никова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Министър-председателят на Румъния Марчел Чолаку

Румънският премиер Марчел Чолаку обяви,че ще се кандидатира за президент

Румънският премиер Марчел Чолаку обяви,че ще се кандидатира за президент. Изборите за държавен глава са насрочени за 24 ноември,съобщава Радио Румъния. Решението на лидера на Социалдемократическата партия (СДП) е оповестено в аудиосъобщение на Чолаку, изпратено до съпартийците му. От 20 години неговата партия не е успявала да изпрати никого в..

публикувано на 20.08.24 в 18:50
Зографът Диан Костов

Диан Костов: Получихме покани за Мюнхен, Неапол и Манчестър след "Кръстопът - цената на избора" в Брюксел

Покани за изложби в Неапол, Манчестър и Мюнхен е получил творецът Диан Костов след успешната му експозиция "Кръстопът - цената на избора" в Брюксел,  сподели художникът-иконописец от Брюксел в интервю пред БНР. Изложбата-инсталация се откри през юни т. г., а платната му бяха поставени на фасадата и вътре в националната базилика "Светото..

публикувано на 20.08.24 в 18:05

ГДБОП разби мащабна международна група за трафик на мигранти през България

ГДБОП разби мащабна международна група за трафик на мигранти през България, съобщиха от МВР . Това е станало при съвместните действия на службите за сигурност. Групата е била съставена от сирийски, йордански, български и молдовски граждани. Според данните към момента българският участник в престъпната схема е отговарял основно за..

публикувано на 20.08.24 в 18:04
Екипи на италианската брегова охрана продължават издирването на оцелели след инцидента край бреговете на Сицилия

Малка е вероятността да има оцелели при потъването на яхтата край Сицилия

Британският посланик в Италия потвърди, че четирима британци са сред изчезналите след потъването на суперяхтата край Сицилия. Бреговата охрана коментира, че макар и издирването на изчезналите да продължава усилено, вероятността те да са оцелели е минимална. Британският предприемач Майк Линч е сред изчезналите при потъналата заради торнадо яхта..

публикувано на 20.08.24 в 17:40

Руското настъпление в Донецк продължава

Руското настъпление в Донецк продължава. Москва обяви, че е превзела ключовия град Ню Йорк в Източна Украйна. Стотици руски пожарникари в южната част на Ростовска област трети ден се борят с огромен пожар в петролна база, след като в неделя тя беше засегната от атака на украински дрон. А Върховната Рада гласува за забраната на свързаната с Русия..

публикувано на 20.08.24 в 17:38

Продължават проблемите с безводието в много населени места в страната

Продължават проблемите с липсата на вода в много населени места в страната заради високите температури и проблемите с водопроводната мрежа. Без вода днес са Шумен, Търговище и Велики Преслав заради присъединяване към новоизградения довеждащ водопровод от язовир "Тича". Водоподаването ще бъде възстановено утре. Очакваме водата утре..

публикувано на 20.08.24 в 17:28
Магазинче за сувенири в Русе

Нов магазин за сувенири в Русе предизвика естетичен спор

Лятото е времето за ваканция и пътуване, а за туристите най-важно е да си донесат нещо, което да им напомня за безгрижните дни. Какви сувенири обаче предлагат търговците? Защото преди седмица едно новооткрито магазинче в Русе предизвика полемика. Десетките клишета, които вървят редом до името на Русе, говорят само за едно - този град е..

публикувано на 20.08.24 в 17:14