Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Подуправителят на БНБ Радослав Миленков също не иска да оглави служебен кабинет

Радослав Миленков
Снимка: БГНЕС

Малко след като управителят на Българската народна банка Димитър Радев потвърди пред държавния глава отказа си да стане служебен премиер, това направи и подуправителят на банката Радослав Миленков.

Пред Румен Радев Миленков е повторил позицията си от април, че няма как да е кандидат за служебен премиер, и е напомнил, че освен функциите си в БНБ, е член на надзорните съвети на Европейската централна банка и на Европейския банков орган: 

"С произтичащите това ангажименти и ограничения. Това Ви го казах предния път. Знам, че се повтарям. Единствената може би разлика, която е нова сега, е, че в момента ръководя и управление "Емисионно" като допълнение към управление "Банков надзор". По-скоро дори не се е стигнало до въпрос директен. Ситуацията е ясна и на мен, и на президента, и на обществото".

Радослав Миленков не пожела да коментира позицията на другия подуправител на БНБ Петър Чобанов - че би приел да оглави следващ служебен кабине,т ако президентът му възложи да го направи: "Няма да давам оценки на колегата Чобанов. Той е достатъчно сериозен мъж да прецени сам каква позиция да заеме".

Малко по-късно за среща с президента се очаква и заместник-председателят на Сметната палата Тошко Тодоров, който също е в списъка с потенциалните служебни премиери. По-рано днес сегашният служебен министър-председател Димитър Главчев заяви, че е готов да остане на поста. 


По публикацията работи: Венцислав Василев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Въоръжените сили на Украйна предприеха офанзива в руската Курска област на 6 август 2024

Русия отлга местните избори в някои части на Курска област

Руската избирателна комисия заяви, че отлага местния вот в седем общини в Курска област, където украинските войски започнаха офанзива преди повече от две седмици, предаде АФП. Комисията съобщи в Telegram, че вотът ще се проведе, когато има „пълна гаранция за сигурността на избирателите“...

публикувано на 21.08.24 в 15:15

Погребението на Ален Делон е насрочено за 24 август

Легендата на киното Ален Делон, който почина на 88-годишна възраст, ще бъде погребан в събота 24 август, съобщи католически свещеник, който ще отслужи службата, пред АФП. Почина Ален Делон, легендата на световното кино. Поклон! Жан-Мишел Ди Фалко, бивш епископ в югоизточния град Гап, заяви, че актьорът го е помолил да отслужи погребалната..

публикувано на 21.08.24 в 15:06
Рая Назарян

И Рая Назарян категорично отказа да е служебен премиер

Председателят на 50-ото Народно събрание Рая Назарян категорично е отказала да заеме поста на служебен министър-председател, предаде NOVA като се позова на източници. Тя е провела телефонен разговор с президента Румен Радев и е потвърдила позицията си от началото на юли. Рая Назарян: Нямам амбиции да ставам служебен премиер Рая Назарян..

публикувано на 21.08.24 в 14:54

Антони Иванов: Чакаме одобрение от ЕК, защото високите цени на ток са само за нашия регион

Основният фактор за високите цени на тока това са високите температури през юли и август, а технологичните причина са недостатъчните електропроводни връзки между Западна и Източна Европа , което не позволява да се прехвърлят големи количества електроенергия от Западна към нашия регион. Това обясни енергийният експерт Антони Иванов за..

публикувано на 21.08.24 в 14:54

Служебният премиер нареди спешни мерки за справяне с безводието

Да бъдат взети спешни мерки за справяне с безводието в страната разпореди служебният премиер Димитър Главчев. Той поиска веднага да се съберат експерти от четири миниестрства - на околната среда и водите, на земеделието и храните, на регионалното развитие и благоустройството и на енергетиката.  Експертите да предложат бъзи решения, нареди премиерът,..

публикувано на 21.08.24 в 14:50

Пожар гори в района на ВМА във Варна

Четири екипа на Областната дирекция "Противопожарна и аварийна безопасност" във Варна потушават пожар, възникнал в строителна борса и автосервиз до Военноморската академия.  Това съобщи старши комисар Тихомир Тотев - директор на ОДПБЗН.  Няма пострадали хора, информира комисар Тотев.  Сигналът е подаден в 13:50 часа...

публикувано на 21.08.24 в 14:47
Красен Станчев

Доц. Красен Станчев: Икономиката ни върви добре, политическата криза не се отразява краткосрочно

Политическата криза у нас не се отразява на икономиката ни в краткосрочен план, до година, две, каза в интервю пред БНР доц. Красен Станчев от Института за пазарна икономика.  "Политическата криза влияе на тези, които са силно регулирани, по-скоро големите компании и в енергетиката. И става дума за около 10% от населението, чиито..

публикувано на 21.08.24 в 14:18