Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Идентифицирани са четири от жертвите при потъването на яхтата край Палермо

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Идентифицирани са четирима от от изчезналите при потъването на ветроходната суперяхта "Bayesian" в морския участък край Палермо. 

Плавателният съд потъна в резултат на торнадо в понеделник сутринта. На борда му имаше 22 души, от които бяха спасени 15.

Идентифицирани са английският банкер и президент на "Morgan Stanley International" Джонатан Блумър, съпругата му Ан Елизабет, американският адвокат Крис Морвило и неговата съпруга Нада. 

Британският предприемач и собственик на яхтата Майк Линч и 18-годишната му дъщеря Хана още се водят за изчезнали. 

Водолазите са установили и местонахождението на пето тяло в потъналата на 50 метра дълбочина яхта. С него официалният брой е шест жертви, заедно с готвача, чието тяло бе открито в понеделник. 

Един е изчезнал, а 15 са оцелелите от торнадото, потопило 56-метровата ветроходна яхта. 

Информационната агенция ANSA уточнява, че прокуратурата пази строга конфиденциалност по отношение на разследването, а на пожарникарите и бреговата охрана е наредено да не говорят с журналисти. 

Разпитани са оцелелите, сред които екипажът на суперяхтата и капитанът ѝ – 51-годишния новозеландец Джеймс Кетфийлд, с голям опит в морската навигация. 

Ежедневникът "Република" посочва, че оцелелите са предпочели хотелски комплекс по свой избор за тяхна сметка и имат охрана, осигурена от тяхна компания.

По публикацията работи: Мария Петрова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Екипи на италианската брегова охрана продължават издирването на оцелели след инцидента край бреговете на Сицилия

Малка е вероятността да има оцелели при потъването на яхтата край Сицилия

Британският посланик в Италия потвърди, че четирима британци са сред изчезналите след потъването на суперяхтата край Сицилия. Бреговата охрана коментира, че макар и издирването на изчезналите да продължава усилено, вероятността те да са оцелели е минимална...

публикувано на 20.08.24 в 17:40

Продължава издирването на оцелели след корабокрушението на суперяхта край Сицилия

Продължава издирването на оцелели след вчерашната трагедия с потънала луксозна суперяхта край бреговете на Сицилия.  Междувременно стана ясно, че освен британският технологичен магнат Майк Линч и дъщеря му Хана, сред изчезналите са още..

публикувано на 20.08.24 в 11:18

Продължава издирването на оцелели хора след потъването на яхта край Палермо

Шестима са вече издирваните от обърнатата от торнадо ветроходна яхта в морето край Палермо. 7 души се издирват в Италия, след като торнадо обърна ветроходна лодка Сред изчезналите от обърнатата от торнадо ветроходна яхта край Палермо е..

публикувано на 19.08.24 в 17:40
Британският предприемач Майк Линч

Британският предприемач Майк Линч е сред изчезналите при потъналата заради торнадо яхта

Британският предприемач Майк Линч е сред изчезналите, след като суперяхта с 22 души на борда потъна край бреговете на Сицилия по време на силна буря. 7 души се издирват в Италия, след като торнадо обърна ветроходна лодка..

публикувано на 19.08.24 в 17:28
ВИЖТЕ ОЩЕ

Пръскат срещу комари, кърлежи и гризачи в някои части на София

Продължават мерките срещу насекомите в София, съобщят от Столичната община. Днес предстоят нови обработки срещу комари, кърлежи и гризачи. Първи ще са в районите "Сердика", "Илинден", "Слатина" и парк "Борисова градина".  Обработките се..

публикувано на 22.08.24 в 08:11

Част от влаковете на Родопската теснолинейка спряха да се движат

Временно част от влаковете на Родопската теснолинейка по направлението Септември - Добринище - Септември няма да се движат, а пътниците ще бъдат превозвани с автобуси. Причината са възникнали аварийни и технически неизправности в дизеловите..

публикувано на 22.08.24 в 08:10

Ловеч отбелязва 147 години от освобождението си от османско иго

С  тържествена церемония в Ловеч ще бъде отбелязана 147-ата годишнина от освобождението на града от османско иго и установяването на местна власт и самоуправление. Празничният ден ще започне с панихида за загиналите и благодарствен молебен в..

публикувано на 22.08.24 в 08:03
Теодор Славев

Теодор Славев: Политиците търсят общ работник за служебен премиер

Ако партиите не бяха толкова нефелни , нямаше да сме в тази ситуация. Тази позиция изказа в интервю за БНР Теодор Славев от Българския институт за правни инициативи (БИПИ).  "Радев каза – свършете си вашата работа по Конституция, защото те..

публикувано на 22.08.24 в 07:59

Над 6000 зрелостници се явяват на поправителна матура по БЕЛ

Над 6000 зрелостници ще се явят на поправителна матура по български език и литература. Изпитът започва в 8:30 часа. 6 396 зрелостници ще се явят в 620 зали на 230 училища в страната. На матура може да се явят неуспелите от първия път, както и..

публикувано на 22.08.24 в 07:48
Асен Асенов

Асен Асенов: Българските политици има много да учат от американските

България трябва да научи много неща от американската политика. Че в т.нар. евроатлантически ценности няма корупция, няма вождистки партии . Българските политици трябва да спрат и да помислят – "над мен стои България в едни много отговорни години"...

публикувано на 22.08.24 в 07:43
Далай лама

Високопоставени служители в американската администрация се срещнаха с Далай лама

Високопоставени служители от американския Държавен департамент и Белия дом са се срещнали с Далай лама в Ню Йорк. Те са "потвърдили ангажимента на САЩ за защита на човешките права на тибетците", обявиха от Държавния департамент. Срещата с..

публикувано на 22.08.24 в 07:40