Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Арестуваха шефа на общинската служба "Земеделие" в Луковит

Снимка: БГНЕС

Прокуратурата в Ловеч задържа началника на Общинска служба "Земеделие" в Луковит. Той е арестуван за взимане на подкуп.

В Ловешкия съд се гледа мярката на 46-годишния Тони Петров - досегашен началник на общинска служба "Земеделие" в Луковит.

"В хода на разследването по това досъдебно производство от служители на Главна дирекция "Борба с организираната престъпност"-София беше задържано длъжностно лице, заемащо отговорно служебно положение, за извършено от него престъпление - подкуп по смисъла на Наказателния кодекс, веднага след получаване на поредна сума от едно от лицата, за които то е изготвяло неправомерно писмени документи. 

Касае се за действия от страна на това длъжностно лице, което неправомерно и в разрез със служебните си задължения, е изготвяло писмени документи, касаещи преразпределяне на земеделските земи, които крупни земеделски производители на територията на тази община обработват. На базата на тези писмени документи-споразумения земеделските производители след като ги получат, кандидатстват и получават европейски субсидии", обясни окръжният прокурор на Ловеч Валентин Вълков.


По публикацията работи: Ерол Емилов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Парк

МВР: Спорът за собствеността на обитаваните от Ахмед Доган два имота е от частен характер

Министърът на вътрешните работи Атанас Илков коментира, че спорът за собствеността на двата имота, обитавани от почетния председател на ДПС Ахмед Доган, е от частен характер. Той потвърди, че след подаден сигнал на телефон 112 за вилата в Бояна, служители на МВР са пристигнали на място и са изяснили ситуацията. Служители на охранителна фирма..

публикувано на 30.08.24 в 15:21

Привърженици на ДПС се опитаха да нахлуят в "сараите на Ахмед Доган" в "Бояна"

Ескалира напрежението пред имота в столичния квартал   "Бояна" известен и като "сараите на Ахмед Доган". Около 100 привърженици на почетния председател на ДПС, които от сутринта се събраха пред къщата, която той от много години обитава, се опитват да нахлуят в имота. Сред тях са синът на Доган - Демир, съпредседателят на ДПС Джевдет..

публикувано на 30.08.24 в 15:07

Десетки са опасните сгради в община Девин

Десетки опасни и рушащи се сгради са установени на територията на община Девин. Събарянето им може да стане след тежка процедура за сметка на собствениците или общината, а сметката става солена.   Една от опасните сгради се намира в девинския кв. "Настан". Къщата е на повече от 100 години и има повече от 10 съсобственици. Половината от нея е..

публикувано на 30.08.24 в 15:02

Хуманитарен конвой беше поразен от израелска ракета в ивицата Газа

Хуманитарен конвой беше поразен от израелска ракета в ивицата Газа. В същото време Израел и "Хамас" се споразумяха за паузи в сраженията, по време на които да бъде извършена ваксинация срещу полиомиелит на децата в анклава. Израелска ракета е поразила конвой, превозващ медицински консумативи и гориво за болница на Обединените арабски емирства..

публикувано на 30.08.24 в 14:53

Израелската армия прекратява операцията си в южната част на Газа

Израелските отбранителни сили (IDF) обявиха в петък, че са приключили операциите си в южната част на Ивицата Газа след повече от три месеца. В публикация в социалната медия Telegram, цитирана от Ройтерс, израелските военни казаха, че по време на операциите си на юг са елиминирали над 250 "терористи" и са унищожили 6 тунела, използвани..

публикувано на 30.08.24 в 14:50

119 заподозрени за членство в "Ислямска държава" са задържани в Турция

Турските власти са задържали през последната седмица 119  души, заподозрени за членство в "Ислямска държава", съобщи "Хюриет дейли нюз", като се позовава на публикация на министъра на вътрешните работи Али Йерликая в платформата "Х". Това са поредните масови арести на предполагаеми членове на терористичната групировка, съобщава БТА. В началото на август..

публикувано на 30.08.24 в 14:28

Рязко забавяне на годишната инфлация в еврозоната през август до 2,2%

Годишна инфлация в еврозоната се забавя рязко през август, става ясно от данните на Евростат. Индексът достига 2,2% през месеца, което е с 0,4 процентни пункта по-малко спрямо предишния месец (2,6%) и се доближава все повече до целта на Европейската централна банка от 2%. Това е най-слабата инфлация в еврозоната от юли 2021 г. насам...

публикувано на 30.08.24 в 14:27