Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Протестиращ срещу безводието в Плевен: Без вода няма ми гласа

Снимка: Латинка Светозарова

В Плевен граждани протестираха срещу безводието. Настоява се за адекватни мерки на местната и държавна власт за изграждане на язовир "Черни Осъм" и подмяна на остарялата ВиК мрежа в населените места.

Малко хора се събраха на протеста пред общината. Организира го Емил Кръстев в социалните мрежи.

"Доколкото видях, областният управител Николай Абрашев е бил на среща със сегашния служебен министър-председател, но ние искаме да видим не просто приказки, а действия най-вече. Искаме да видим размразяването на проекта "Черни Осъм", който ще помогне на цели три области да имат достъп до вода най-вече. Желаем да видим рехабилитация на магистрален водопровод "Черни Осъм", отстраняване на много незаконни включвания. Желаем Прокуратурата да се сезира виновните да бъдат подведени под отговорност. Цялата рехабилитация и подмяна на ВиК мрежата", казаха протестиращи.

Аз съм тук заради цялостната политика на община Плевен и за това, че тя се управлява по един брутално некачествен начин. Без вода няма ми гласа, казаха други участници в него.

По публикацията работи: Ерол Емилов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Доналд Тръмп нарече Камала Харис "дефектна личност"

Кандидатът за президент на САЩ Доналд Тръмп отправи нови обвинения към съперничката си Камала Харис.  Кандидатът на Републиканската партия нарече настоящата вицепрезидентка и негова съперничка-демократ Камала Харис "дефектна личност". "Тя е дефектна личност и не ни трябва друга такава за президент на САЩ, виждаме какво е сега", каза Тръмп на годишната..

публикувано на 31.08.24 в 14:06
Израелски танк на границата на Израел с Ивицата Газа

Седмицата: Здравият разум доведе до периодично спиране на огъня в Газа

В последната седмица на август дипломатическите усилия и здравия разум донесоха поне някакво спиране на огъня в Газа. Украйна преминава през някои от най-мащабните руски удари от началото на войната. Франция потърси отговорност от създателя на Telegram за престъпленията, опосредствани от популярното чат-приложение, а бившият Тwitter беше..

публикувано на 31.08.24 в 14:01
Снимката е илюстративна.

Хеликоптер с над 20 души е изчезнал в Камчатка

Руски хеликоптер с трима души екипаж и 19 пътници на борда е изчезнал в крайния източен руски полуостров Камчатка, съобщи Ройтерс. Според публикувани днес предварителни данни от Федералната агенция за въздушен транспорт на Русия хеликоптерът Ми-8Т е излетял от база край вулкана Вачкажец, но след това е загубил връзка. "Провежда се..

публикувано на 31.08.24 в 13:51

За Унгария присъединяването ни към Шенген е въпрос от първостепенен национален -интерес

Унгария подкрепя като въпрос от първостепенен национален и европейски интерес пълното присъединяване към Шенген на Румъния и България, така че свободното преминаване да се осъществява и на сухопътните гранични пунктове, заяви Пал Жигмонд Барна, държавен секретар на унгарското Министерство на европейските въпроси, цитиран от унгарския вестник "Модяр..

публикувано на 31.08.24 в 13:25

Йотова очаква неспокоен старт на предизборната кампания

Вицепрезидентът Илияна Йотова обяви, че очаква неспокоен старт на предизборната кампания. В местността "Карандила" при откриването на 31-вия събор на каракачаните в България Илияна Йотова коментира напрежението около ДПС.  "Правоохранителните и правораздавателните органи са в момента в ситуация, в която трябва наистина да издържат много..

публикувано на 31.08.24 в 12:41

Спряха социалната мрежа Х в Бразилия

Спирането на социалната мрежа Х на Илън Мъск в Бразилия е вече факт, пише Франс прес, след като съдия от Върховния съд нареди преустановяването на достъпа до платформата. Съдията от Върховния съд Алешандри ди Мораеш нареди блокирането на Х в рамките на 24 часа след продължила месеци правна битка с технологичния магнат и милиардер заради..

публикувано на 31.08.24 в 12:31

Походът за демокрация стигна до хотел "Берлин"

Походът за демокрация на ДПС – Доган тръгна от района на "Беловодски път", който е известен като "Сараите на Доган", до хотел "Берлин". Там Илхан Кючук - евродепутат от ДПС, каза, че от този хотел, който се твърди, че е на Пеевски, според него, се управлява държавата.  "За съжаление, видно е за всички, че държавата не работи от официалните си..

публикувано на 31.08.24 в 12:22