Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Предупреждение за бури и дъждове във Великобритания

Снимка: архив

За много части на Обединеното кралство и днес остават в сила предупрежденията за гръмотевични бури и проливни дъждове. 
Голяма част от Англия, Източен Уелс и Южна Шотландия станаха свидетели на сериозни гръмотевични бури в неделя. 

Метеорологичната служба заяви, че въпреки че не се очакват толкова много бури, в понеделник има вероятност от наводнения и проблеми за трафика. Допълнителна опасност за Южна и Централна Англия е възможността от мълнии и градушки. 

Обстановката обаче много бързо се променя и съветът е редовно да се следят бюлетините на метеоролозите, за да са наясно хората къде могат да възникнат проблеми. 

В останалите части на Обединеното кралство пък се очаква хубав слънчев ден, макар и с доста голяма влажност.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Над 250 хиляди милионери живеят в Лондон

Лондон е дом на повече милионери от където и да е другаде в Европа, показва ново проучване на Henley & Partners при изготвянето на доклад за най-богатите градове в света. 258 000 души, които могат да се похвалят със шест нули на сметките си, живеят в Лондон. Освен тях в града живеят и 36 милиардери, което също му отрежда първо място в Европа.  Челната..

публикувано на 02.09.24 в 05:13
ЦИК

Започва регистрацията на партиите и коалициите за изборите на 27 октомври

От днес Централната избирателна комисия започва да приема документите за регистрация на партиите и коалициите за участие в изборите за народни представители на 27-и октомври. Приемът им ще бъде всеки работен ден от 9.30 до 17 часа, като крайният срок е 11-и септември. Тогава ще стане ясно и кои са политическите формации, които се включват в надпреварата..

публикувано на 02.09.24 в 04:37

В Кипър остава висока опасността от горски пожари

В Кипър започва подмяна на кабели, електрическо оборудване и друга неизправна техника, които могат да причинят пожари.  Заради продължаващите високи температури и суша в сила е постоянен „червен код“ за риск от горски пожари. Кипърската електроенергийна компания трябва да подмени проблемното електрическо оборудване в седем горски райони, определени..

публикувано на 02.09.24 в 04:02
Януш Войчеховски

Януш Войчеховски: Бюджетът за кризи заради климатичните промени трябва да бъде увеличен

Новият бюджет на Общата селскостопанска политика на ЕС трябва да бъде увеличен, особено резервът й за кризи, заради климатичните промени, заяви еврокомисарят по земеделие Януш Войчеховски, който днес и утре е в Кипър. Той ще участва в срещата на агроминистрите от 9-те средиземноморски страни-членки на ЕС /групата MED9/ по проблемите на засушаването...

публикувано на 02.09.24 в 03:09

Британският парламент подновява работата си след много кратка лятна ваканция

Британският парламент днес подновява работата си след може би най-кратката лятна ваканция от десетилетия. Правителството на Киър Стармър ще продължи със своята „натоварена законодателна програма“, обеща висш министър от кабинета на Обединеното кралство, преди депутатите да влязат в Камарата на общините и респективно благородниците в Камарата на лордовете..

публикувано на 02.09.24 в 03:01
Делян Пеевски

Делян Пеевски: "ДПС - ново начало вече е факт"

"ДПС - ново начало" вече е факт.  Това се казва в прессъобщение, изпратено до БНР от имейл адрес, използван от фракцията в ДПС на Делян Пеевски.  В писмото се твърди, че 5 минути след полунощ е подадено електронно подписано заявление за регистрация за предстоящите избори за 51-во Народно събрание.  Писмото до медиите завършва с думите "Ние сме..

публикувано на 02.09.24 в 02:54
Хиляди демонстранти в подкрепа на семействата на израелските заложници, участват в протестен митинг пред военния щаб на Кирия в Тел Авив, Израел, 01 септември 2024 г.

Хиляди протестираха срещу Нетаняху заради смъртта на шестима от заложниците на Хамас"

Хиляди израелци излязоха днес на протест в Тел Авив и Ерусалим срещу премиера Бенямин Нетаняху заради смъртта на шестима от заложниците на плестинската групировка Хамас, чиито тела са били открити снощи в подземен тунел в ивицата Газа. Открити са телата на шестима заложници, отвлечени от "Хамас" Лидерът на най-големия синдикат в Израел..

публикувано на 01.09.24 в 21:19