Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 250 хиляди милионери живеят в Лондон

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Лондон е дом на повече милионери от където и да е другаде в Европа, показва ново проучване на Henley & Partners при изготвянето на доклад за най-богатите градове в света.

258 000 души, които могат да се похвалят със шест нули на сметките си, живеят в Лондон. Освен тях в града живеят и 36 милиардери, което също му отрежда първо място в Европа. 

Челната петица се допълва от Франкфурт в Германия с малко над 100 000 милионери и 16 милиардери, Цюрих в Швейцария, френската столица Париж и още един швейцарски град – Женева. В световен мащаб Лондон е на четвърто място. 

Първенец е Ню Йорк с 340 000 милионери. Ако обаче говорим за милиардери, в тази класация Ню Йорк е изместен от Сан Франциско и прилежащия залив със заашеметяващите 63 милиардера, живеещи в района, наричан още Силициевата долина. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Ясен Цветков

Ясен Цветков: Доброволците работят в остарели законови рамки

Дъждовете успокоиха обстановката с пожарите. Изпращаме много тежък сезон . Това каза пред БНР д-р Ясен Цветков, председател на Националната асоциация на доброволците. "Може би това беше заключителната битка в този пожарен сезон ", посочи той за големия пожар в Рила планина в изключително тежък високопланински терен. "Ролята на..

публикувано на 02.09.24 в 07:03
Снимката е илюстративна

По-строги правила за тротинетките в Плевен след трагичния инцидент

В Плевен обсъждат нови, по-строги мерки за нарушителите, които управляват тротинетки в забранените зони . Броят на тротинетките в пешеходните зони в Плевен не намалява въпреки контрола, който се осъществява, отчита доц. д-р Иван Малкодански, председател на Общинския съвет в града. Тротинетките са изключително сериозен проблем навсякъде..

публикувано на 02.09.24 в 06:35
ЦИК

Започва регистрацията на партиите и коалициите за изборите на 27 октомври

От днес Централната избирателна комисия започва да приема документите за регистрация на партиите и коалициите за участие в изборите за народни представители на 27-и октомври. Приемът им ще бъде всеки работен ден от 9.30 до 17 часа, като крайният срок е 11-и септември. Тогава ще стане ясно и кои са политическите формации, които се включват в надпреварата..

публикувано на 02.09.24 в 04:37

В Кипър остава висока опасността от горски пожари

В Кипър започва подмяна на кабели, електрическо оборудване и друга неизправна техника, които могат да причинят пожари.  Заради продължаващите високи температури и суша в сила е постоянен „червен код“ за риск от горски пожари. Кипърската електроенергийна компания трябва да подмени проблемното електрическо оборудване в седем горски райони, определени..

публикувано на 02.09.24 в 04:02

Предупреждение за бури и дъждове във Великобритания

За много части на Обединеното кралство и днес остават в сила предупрежденията за гръмотевични бури и проливни дъждове.  Голяма част от Англия, Източен Уелс и Южна Шотландия станаха свидетели на сериозни гръмотевични бури в неделя.  Метеорологичната служба заяви, че въпреки че не се очакват толкова много бури, в понеделник има вероятност от наводнения и..

публикувано на 02.09.24 в 03:55
Януш Войчеховски

Януш Войчеховски: Бюджетът за кризи заради климатичните промени трябва да бъде увеличен

Новият бюджет на Общата селскостопанска политика на ЕС трябва да бъде увеличен, особено резервът й за кризи, заради климатичните промени, заяви еврокомисарят по земеделие Януш Войчеховски, който днес и утре е в Кипър. Той ще участва в срещата на агроминистрите от 9-те средиземноморски страни-членки на ЕС /групата MED9/ по проблемите на засушаването...

публикувано на 02.09.24 в 03:09

Британският парламент подновява работата си след много кратка лятна ваканция

Британският парламент днес подновява работата си след може би най-кратката лятна ваканция от десетилетия. Правителството на Киър Стармър ще продължи със своята „натоварена законодателна програма“, обеща висш министър от кабинета на Обединеното кралство, преди депутатите да влязат в Камарата на общините и респективно благородниците в Камарата на лордовете..

публикувано на 02.09.24 в 03:01