Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Младите ни ватерполисти 12-и на Европейското

Юношески национален отбор на България по водна топка
Снимка: БТА

Националният отбор на България по водна топка за юноши до 19 години загуби от Румъния с 13:18 (2:2, 4:3, 4:7, 3:6) и завърши на 12-то място на Европейското първенство във възрастовата група в Бургас.

"Трикольорите" изиграха добро първо полувреме, след което се оттеглиха с аванс от 6:5, но  след почивката допуснаха обрат.

Александър Каменов и Владимир Станков се отличиха с по 3 гола, Дарио Дановски вкара  два пъти, а Георги Венов, Матрин Иванов, Павел Пелов, Самуил Иванов и Николай Марев се разписаха по веднъж за домакините.

В състава на съперниците най-добър с 5 попадения беше Андрей Тепелуш, който игра на Олимпиадата в Париж 2024 с мъжкия национален тим на Румъния.

Преди фазата на директните елиминации България се класира на второ място в група D след победи над Словения и над Чехия и поражение от Румъния, с което си гарантира и място в топ 12, а след това допусна поражения от Германия, Нидерландия и отново от Румъния в срещата за 11-ото място.

„Преди първенството си мислех, че програмата ни максимум би трябвало да бъде да спечелим два мача. Така и стана. Направихме хубави и оспорвани двубои срещу Румъния, особено първият от тях. И паднахме два пъти тежко от Германия и Нидерландия – отбори, които ни превъзхождат със светлинни години и нищо по-различно нямаше как да се случи в тези срещи. Това са реалностите. Имахме четири седмици лагер в Кранево и контроли с турския състав преди шампионата и преди това още около седмица с мачове в Ниш. Момчетата в отбора се раздадоха в подготовката, играха с голямо желание тук в Бургас. Видя се, че има сериозно израстване в отбора по отношение на колективните действия и в защита, и в атака. Разбира се, че правеха се и грешки, срещу най-добрите съперници грешките бяха повече – това е неминуемо. Формулата българската водна топка да стане по-силна е ясна - всекидневна здрава работа в клубовете", коментира треньорът на националния тим Ивайло Пачалиев. 


По публикацията работи: Светослав Табаков

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Димитър Господинов (в синьо)

Сребро и бронз за България от Европейското по джудо за младежи

Димитър Господинов спечели сребърен медал, а Виктор Скерлев взе бронз на Европейското първенство по джудо за младежи в Талин (Естония). В спора за титлата в категория до 73 килограма той загуби от световния шампион и лидер в ранглистата Вусал Галандарзаде (Азербайджан) с "ипон" 2:18 минути преди края на срещата. На полуфиналите българинът се наложи..

публикувано на 06.09.24 в 16:25

Треньорът - легенда в олимпийското таекуондо Драган Йович организира камп в Ботевград

След близо 25 години един от най -успешните и титулувани треньори по олимпийско таекуондо в света - Драган Йович-Гале, ще проведе отново лагер в България.  От 12 до 15 септември в Ботевград треньорът на звездите ще предаде по своя незабравим начин на всички настоящи и бъдещи таекуондо шампиони част от своята магия, с която създаде толкова много..

публикувано на 06.09.24 в 16:24
Христо Янев

Върнаха Христо Янев начело на Ботев (Враца)

ПФК Ботев (Враца) съобщава, че се e договорил с Христо Янев да поеме ролята на нов старши треньор на клуба. Янев ще започне работа с отбора от понеделник. През изминалата кампания Христо Янев спаси Ботев от изпадане, като отборът направи удивителна серия, за да стигне до плейоф за оцеляване. Там бе победен тима на Марек.  В крайна сметка специалистът..

публикувано на 06.09.24 в 14:59
Иво Балабанов спечели маратона в Пловдив

Иво Балабанов и Милица Мирчева победиха в маратон "Съединение"

Иво Балабанов при мъжете и Милица Мирчева при жените са победителите в 48-мото издание на Международния мемориален маратон "Съединение". Двамата защитиха успеха си от миналогодишното издание на надпреварата, когато също триумфираха с рекордни времена на 22-километровото трасе от град Съединение до Пловдив.  Балабанов бе най-бърз при мъжете с време..

публикувано на 06.09.24 в 14:08

"Академия МВР 1“, "Летящите спагети“ ,"Лакомии“ и "The Dream Team“ спечелипха Екиден маратона в София

Отборите на „Академия МВР 1“, „Летящите спагети“ и „Лакомии“ и „The Dream Team“, триумфираха в категориите съответно „мъже отворен“,„свободно смесен“ и „жени-отворен“ и „смесен“ в 10-то издание на  Екиден маратона в София.  Традиционната вече спортна надпревара се организира всяка година в Деня на Съединението, като символично 6 атлети в отбор в..

обновено на 06.09.24 в 14:04
Георги Иванов

Георги Иванов: Изпълнителният директор на БФС ще бъде сменен

Президентът на Българския футболен съюз (БФС) Георги Иванов обяви, че на 11-и септември ще се проведе следващото заседание на изпълнителния комитет на централата. Той анонсира няколко важни промени и мотивира решенията, които ще бъдат взети, както и обяви какви предложения още ще се гледат. Едно от важните неща е смяната на изпълнителния директор на..

публикувано на 06.09.24 в 13:58
Килиан Мбапе

Мбапе за времето в Реал: Щастлив съм, всичко върви страхотно

Френският нападател на Реал (Мадрид) - Килиан Мбапе заяви, че е доволен от представянето си за отбора. „Щастлив съм, всичко върви чудесно, вече спечелихме трофей. Ставам все по-добър и по-добър. Вкарвам голове, всичко върви отлично. Със същата енергия дойдох във френския национален отбор“, цитира RMC Sport думите на футболиста. Мбапе премина..

публикувано на 06.09.24 в 12:40