Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Надя Лашева е с диагноза рак на костите

Майка на две деца има нужда от спешна операция и лечение в чужбина

Спешната операция за спасяване на крака й е на стойност 100 000 евро

Майка на две деца има нужда от спешна операция, за да спасят крака ѝ.

Надя Лашева преподава на деца английски език. Преди седмица чува тежката диагноза – рак на костите.

Историята на Надя започва така:

"Ракът на костите е много агресивен, нямам време, а загубих четири месеца в търсене на диагноза!

Аз съм Надя - учител и майка на две диванета. Появи се болка в коляното, личният лекар ме прати на скенер, след това отидох на ревматолог, ортопед, невролог, ехография, друг ортопед и УНГ, лутане, изследвания отидох сама на ЯМР и се установи, че имам над 10 см. тумор на костта под коляното“.

Младата жена разказва още:

„Намерих прекрасен лекар в Гърция - професор, завършил и работил дълги години в Германия, в специализирана клиника за сарком. Трябва ми спешна операция за спасяване на крака, която ще бъде тежка и сложна, защото през тумора минават нерви и кръвоносни съдове. Само за нея ще ми трябват 100 000 €, а предстоят и много други разходи - химиотерапия, лекарства, болничен престой и така нататък.

Парите ги нямам, но имам добри и верни приятели, имам вяра в доброто у хората и знам, че ще помогнете на мен и семейството ми за този така тежък удар!

На въпроса " Защо на мен?" си отговарям така - може би Господ ми се е явил в някой сън и ме е попитал "На теб ли да го дам, или на някое от децата ти?". Ако е така, значи сега ми прави услуга - родителите ще ме разберат.

Безкрайно благодаря на всеки, решил да се включи в моята борба!

Чакам епикризата от болницата, за да отворя дарителската сметка, засега, ако искате да се включите, можете да го направите тук:

Помощ за Надя (pavelandreev.org)

Приятелите на Надя се обединяват и правят всичко възможно по силите им, за да помогнат на младата жена.

Във Фейсбук Добринка Тодорова призовава:

„Хайде да се преборим!

Всеки има възможност - в различен размер, но винаги има. Сега ще узнаем кой има и СЪРЦЕ.

Познавам я лично. Господ я изпитва често, но тя е силна и се справя! Освен това е със златно сърце, слънчева усмивка и самата тя, винаги готова да помогне.

СЕГА Е НАШ РЕД!“

Надя вече има открита дарителска банкова сметка:

BG03BUIN95611000742762


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ
Марио Мишев

Марио Мишев: Днешните политици нямат моралното право да изричат "Съединението прави силата"

Ние сме късметлии, че като народ имаме богата история и можем да избираме какво да разказваме . Не всеки народ разполага с тази привилегия – да има древна история. Това каза в интервю за БНР Марио Мишев, съосновател на сдружение и издателство "Българска история". По думите му, родолюбието е въпрос на вътрешно усещане и в миналото то е..

публикувано на 06.09.24 в 08:26
Донка Михайлова

Донка Михайлова: ВИК инфраструктурата вече е въпрос на национална сигурност

"Необходим е сериозен ресурс, необходима е  нова управленска философия на ползването на водните ресурси , на реконструкцията на ВИК-мрежата в страната, защото можем да определим като "безумие", че в  много български общини 80% от водата изтича и само 20% се използва рационално . Тези 80% изтичат, защото  мрежата е крайно амортизирана ...

публикувано на 05.09.24 в 11:14

Милена Захариева: Детските столчета по новия регламент няма да са по-скъпи

От началото на септември са в сила нови правила за детските столчета в колите . За продажба ще се предлагат изделия само по новия стандарт, но старите също ще могат да се използват, докато не дойде време за тяхната подмяна.  Пред БНР Милена Захариева от Фондация "Деца на борда" обясни, че това не са нови и по-скъпи столчета . Просто всички..

публикувано на 05.09.24 в 10:54
Доц. Росен Калпачки

Доц. Росен Калпачки: Необходим е регистър на пациентите с инсулт

Възрастта на човек с инсулт не е критерий, който да води до неприлагане на модерно лечение при по-старите пациенти. По-скоро доста хора остават извън системата заради това, че най-близката до тях болница не е пригодена да предложи съвременно лечение. Това обясни в интервю за БНР доц. Росен Калпачки, ръководител на най-големия специализиран център за..

публикувано на 05.09.24 в 09:31

КНСБ: Максималният осигурителен доход за 2025 г. да е 4000 лв.

КНСБ предлага максималният осигурителен доход за 2025 г. да бъде увеличен от 3750 на 4000 лв. Предложението е във връзка с предстоящите обсъждания на бюджета за догодина. Става дума за повишение със същия процент, с който нараства средногодишно средната работна заплата за страната. Това каза пред БНР експертът от синдиката и заместник-председател..

публикувано на 03.09.24 в 13:20

Д-р Христина Бацелова: Отново имаме повишаване на случаите на Covid-19

За поредна година в края на лятото имаме повишаване на случаите на Covid-19 , съобщи пред БНР д-р Христина Бацелова - епидемиолог в УМБАЛ "Св. Георги" - Пловдив. По думите ѝ много от случаите не се регистрират , затова няма как да се посочат действителните числа. Тя уточни, че в момента се разпространяват варианти и подварианти от групата..

публикувано на 03.09.24 в 11:18
Ричард Алибегов

Ричард Алибегов: Няма да се съгласим на вдигане на туристическия данък, ако не е ясно къде отиват парите

" Когато коалицията ПП-ДБ-Спаси София лъже и казва неверни неща в национален ефир, винаги когато има опонент или някой не е на тяхното мнение, той винаги бива пришиван към някоя политическа партия. Ако това не е успешно, бива пришиван към Кремъл или Путин ".  Това каза пред БНР Ричард Алибегов - председател на УС на Българската асоциация на..

публикувано на 03.09.24 в 10:06