Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Протестите в Кочериново са прекратени, водоподаването е нормално

Снимка: БГНЕС

Протестите в Кочериново са спрeни - водоподаването е нормализирано, това каза  тази сутрин кметът на Общината Светослав Горов. Екип на регионалния оператор "Кюстендилска вода" контролира на място за нерегламентирано ползване на вода по ВиК мрежата в двете общини - Рила и Кочериново, което дава ефект.

Още преди празничния ден и почивните събота и неделя за община Кочериново бяха осигурени от  ВЕЦ Каменица" още 10 литра  в секунда, така водоподаването се нормализира.

Същевременно в съседния град Рила, където бяха глобени четири абонати за поливане с питейна вода, коментират, че кризата с водата за Кочериново е предизвикана, след като от 1 август от язовир "Калин" и язовир "Карагьол" вода е пренасочена за Дупница. Дупница можело до взема вода и от язовир "Дяково", но от този обект водата е скъпа - 34 ст. за куб. метър, докато от "Карагьол" - по 4 стотинки за кубик. В резултат водата за Рила и Кочериново намаляла, коментират запознати със ситуацията.

По публикацията работи: Георги Николов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

ЦИК отказа да регистрира "Демокрация, права и свободи - ДПС" и "ДПС - Ново начало" за вота през октомври

ЦИК отказа да регистрира за предсрочните парламентарни избори двете коалиции, в които влизат двете фракции на ДПС - "Демокрация, права и свободи - ДПС"  и коалиция "Движение за права и свободи - Ново начало". И двете решение комисията прие единодушно. Причината е, че партия ДПС присъства и в двете коалиции, което е в разрез с Изборния..

публикувано на 09.09.24 в 12:05

Мъж е убил приятелката си в Шумен

30-годишен е задържан за извършено убийство в Шумен, съобщават от Областната дирекция на МВР.  Сигналът за тежкото криминално престъпление е получен малко преди 16:00 часа вчера в шуменската полиция. В апартамент на жилищен блок на ул. "Цар Освободител" в града полицейски екипи установили безжизнено тяло на 28-годишна шуменка. Съдебен лекар е..

публикувано на 09.09.24 в 11:39

Девет великотърновски села остават за денонощие без вода заради авария

Девет села в община Велико Търново ще остават за денонощие без вода заради авария на главния водопровод.   Засегнати са Самоводене, Леденик, Шемшево, Момин сбор, Пушево, Ветринци, Балван, Ново село и Беляковец. Пробивът е в стария севлиевски водопровод, поясни за БНР Илиян Илиев, управител на ВиК "Йовковци": "Аварирал водопровод ф400,..

публикувано на 09.09.24 в 11:28
Ивайло Атанасов

Куче нападна и нахапа планинския бегач Ивайло Атанасов

Куче е нападнало и нахапало известния планински бегач Ивайло Атанасов, докато тренирал на брега на река Струма.  От полицията и прокуратурата в Кюстендил казаха тази сутрин за БНР, че до момента при тях няма подаден сигнал по случая В близост до речната дига той е нападнат от огромно куче, порода алабай. Мъжът е захапан първо за рамото,..

публикувано на 09.09.24 в 11:13

Как да се предпазим от кражба на банкови данни?

Кибер измамите зачестяват и една от причините е препускащата дигитализация. Това обясни пред БНР Елеонора Христофорова, координатор на Комитета по киберсигурност в Асоциацията на банките в България и член на Помирителната комисия за платежни спорове към Комисията за защита на потребителите.  "Парите ни вече са в дигиталното пространство. Това е..

публикувано на 09.09.24 в 10:56

ЕС не признава проведените от Русия "избори" в окупираните украински територии

ЕС не признава проведените от Русия т.нар. "избори" в окупираните украински територии, се казва в изявление на говорителя на Европейската служба за външна дейност. Частични регионални и местни избори бяха проведени в страната между 6 и 8 септември, в т.ч. и в Крим и в Севастопол. "Тези т.нар. "избори" не се смятат за валидни и не могат да..

публикувано на 09.09.24 в 10:36

Ива Лазарова: Днес ще бъде решителен ден и за ДПС, и за БСП

"Двата месеца, които има ЦИК да работи по организацията на изборния процес, започнаха с политически скандали, които показаха колко трудности има Комисията, формирана от партийни квоти, да взима решения, които да са отговорни към изборния процес, а членовете да се чувстват неутрални и комфортно, когато взимат тези решения ". Това коментира..

публикувано на 09.09.24 в 10:31