Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Песков: Русия ще поддържа сътрудничеството си с Иран във всички сектори

Дмитрий Песков
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков потвърди в понеделник ангажимента на Русия да поддържа сътрудничеството си с Иран във всички сектори.

"Иран е наш важен партньор, ние развиваме нашите търговско-икономически отношения, развиваме нашето сътрудничество и диалог във всички възможни области, включително най-чувствителните области, и ще продължим да го правим в интерес на народите от нашите две страни", каза Песков пред репортери.

Коментарите на Песков следват съобщения от миналата седмица на Блумбърг и "Уолстрийт джърнъл", че Иран е прехвърлил балистични ракети с малък обсег на Русия, което иранската мисия в ООН отрече в петък. Външното министерство на Иран беше по-категорично, като то отрече твърденията, че "изнася оръжия за една от двете страни във войната".

Песков също потвърди, че е видял информацията на "Уолстрийт джърнъл", но добави, че "не всеки път такава информация отговаря на реалността".


По публикацията работи: Явор Римски

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Нанси Файзер

Ройтерс: Германия ще въведе временен контрол на всички сухопътни граници

Германският вътрешен министър Нанси Фейзър ще обяви въвеждането на временен граничен контрол по всички сухопътни граници на Германия, за да се справи с незаконната миграция и да защити обществото от ислямисткия екстремизъм, заяви за агенция Ройтерс неназован правителствен източник. Фейзър, която трябва да проведе пресконференция в късния..

публикувано на 09.09.24 в 17:11

ЦИК отказа да регистрира коалиция "ДПС - Ново начало" за участие в частичните местни избори на 20 октомври

ЦИК взе решение, с което отказва да регистрира коалиция "Движение за права и свободи - Ново начало",  в която влиза групата приближени до Делян Пеевски, за участие в частичните избори, насрочени за 20-и октомври в редица населени места в страната.  Сред тях са изборите за кмет на кметство Висока поляна, община Хитрино, област Шумен, за кмет на..

публикувано на 09.09.24 в 16:49

БСП ще се яви на предстоящите избори за 51-во Народно събрание в коалиция "БСП - Обединена Левица"

БСП ще се яви на предстоящите избори за 51-во Народно събрание в коалиция "БСП - Обединена Левица", заявява Изпълнителното бюро на партията в позиция, изпратена до медиите. "Няма да допуснем 133-годишната партия на българските социалисти да бъде открадната от няколко човека, в нарушение на решенията на колективните органи на партията и в..

публикувано на 09.09.24 в 16:44

Патриарх Даниил с първа визита в Монтана начело на Българската православна църква

Патриарх Даниил с първа визита в Монтана начело на Българската православна църква. Негово Светейшество Българският патриарх и Софийски митрополит Даниил ще отслужи Божествена света литургия в храма "Свети Дух" тази неделя в Монтана. Тържествената литургия ще започне в 9.00 часа. В датата има символика и след 8 години отново български..

публикувано на 09.09.24 в 16:38
Снимката е илюстративна

За масово отравяне на бездомни кучета сигнализират по социалните мрежи жители на квартал в Бобов дол

За масово отравяне на бездомни кучета - над 20, сигнализират по социалните мрежи жители на квартал   в Бобов дол. По информация на полицията отровените кучета са 6 и две котки. Случаят е от почивните дни. От Областна дирекция на полицията съобщиха, че сигналът е подаден в Районно управление - Бобов дол. Става въпрос за открити трупове на 6..

публикувано на 09.09.24 в 16:34
Фукуширо Нукага и Рая Назарян

Назарян и японският ѝ колега обсъдиха междупарламентарните отношения

Развиване на двустранните междупарламентарни и икономически отношения обсъдиха председателят на НС Рая Назарян и японският ѝ колега - председателят на Долната камара на представителите на Япония Фукуширо Нукага. Той е на посещение в страната ни именно по покана на Назарян.   През 2024 г. се отбелязват три важни годишнини в отношенията между..

публикувано на 09.09.24 в 15:55

Над 100 млн. лева са предвидени за организиране и провеждане на изборите на 27 октомври

Малко над 100 млн. лева са предвидените средства за организиране и провеждане на предсрочните парламентарни избори на 27 октомври, съобщава БТА.  Това показва публикуваната подробна план-сметка, одобрена от правителството.  Общините ще получат близо 56 млн. лева, а средствата, предвидени за МВР, са над 15 млн. лева.  Разходите на ЦИК възлизат на 3,6..

публикувано на 09.09.24 в 15:47