Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ВВС обяви трансфера на бившия капитан на Лийдс в ЦСКА София

Лиъм Купър
Снимка: БТА

Шотландският централен бранител и бивш капитан на Лийдс Юнайтед - Лиъм Купър, който преди ден пристигна в София, се присъедини към тима на ЦСКА София, съобщи английската телевизия ВВС. 33-годишният футболист бе свободен агент след края на договора му с Лийдс в края на юни.

Трансферът сложи край на 10-годишния му престои в английския клуб, където записа 263 мача и помогна за промоцията във Висшата лига през 2020-а.

"След 10 години, седем като капитан, е време да кажем сбогом", написа Лиъм Купър в социалната мрежа "Екс".

"Напускам клуба, горд от това, което постигнахме заедно. Никога не съм бил перфектен, но през цялото време се опитвах да представям вас и клуба с достойнство и скромност по всяко време", добави защитникът.

Изпълнителният директор Ангъс Киниър нарече шотландския национал "войн на терена и посланик извън него".

Представителният тим на ЦСКА имаше интензивен тренировъчен график през днешния ден с две занимания, които се проведоха на клубната база в Панчарево.

По време на сутрешната тренировка футболистите на старши треньора Александър Томаш наблегнаха на физически натоварвания с и без топка и упражнения за усъвършенстване на кондиционното състояние, докато след обяд треньорският щаб акцентира върху различни тактически варианти и отигравания. Второто занимание завърши с двустранна игра.

Всички футболисти на "армейците" са в добро здравословно състояние, като на облекчен режим тренираха единствено Християн Петров, Йоан Борносузов и Станислав Шопов, които вчера записаха участие за младежкия национален отбор на България срещу Полша.

Към подготовката на ЦСКА за двубоя с Локомотив (София) в понеделник в Първа лига все още не са се присъединили единствено Годуин Коялипу и Матиас Фаетон, които имаха ангажименти с националните отбори съответно на Централноафриканска република (ЦАР) и Гваделупа.


По публикацията работи: Антони Йорданов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Нургюл Салимова

Българските отбори започнаха с победи шахматната олимпиада

Националките на България, европейски шампионки за 2023 година, спечелиха партиите си от сблъсъка със Зимбабве в първия кръг на шахматната олимпиада в Будапеща (Унгария). България е поставена под номер 13 в схемата. И четирите български представителки - Нургюл Салимова, Виктория Радева, Белослава Кръстева и Гергана Пейчева победиха..

публикувано на 11.09.24 в 21:44
Адриан Андреев

Адриан Андреев се класира за втория кръг на „Чалънджър" в Полша

Адриан Андреев се класира за втория кръг на сингъл на турнира по тенис на клей в Шчечин (Полша) от сериите "Чалънджър" с награден фонд 148 625 евро. Андреев се наложи над стартиралия от квалификациите германец Лукас Герх с 3:6, 6:4, 6:3 за два часа и 43 минути игра, като срещата от първия кръг премина през прекъсване от няколко часа заради..

публикувано на 11.09.24 в 21:24
Ерен Бекир

Само една българска победа на турнира по тенис на маса в Панагюрище

Победа за Ерен Бекир и загуби за останалите български състезатели при мъжете белязаха първия ден на турнира по тенис на маса "Асарел България Оупън" (WTT Feeder Panagyurishte Presented by Asarel) в Панагюрище. Стартът на силния международен турнир предложи шест мача с българско участие в квалификациите в мъжката част на схемата. Жребият не..

публикувано на 11.09.24 в 19:29
Томас Григоров и Георги Илиев се класира на седмо място

Щафетата ни е 7-ма на световно по модерен петобой, Начева е на финал (обновена)

Българската щафета в състав Томас Григоров и Георги Илиев се класира на седмо място на световното първенство по модерен петобой за младежи и девойки до 17 години в Калдас да Райна (Португалия). Григоров и Илиев се наредиха седми в конкуренцията на още 20 щафети, събирайки 1640 точки. Те дадоха най-добро време в плуването - 1:55.11..

публикувано на 11.09.24 в 19:12
Едоардо Афини

Българите със посредствени класирания на европейско по колоездене

Италианецът Едоардо Афини спечели европейската титла при мъжете в шосейното колоездене в дисциплината индивидуален часовник. На шампионата в Лимбург (Белгия) Афини изненада специалистите с много силно каране и взе златото с време от 35 минути и 15.47 секунди. Втори завърши швейцарецът Щефан Кюнг. Победителят от последния етап в..

публикувано на 11.09.24 в 19:07
Волейболистките на Левски стартират контролите с ЦСКА

Волейболистките на Левски стартират контролите с вечно дерби

Женският тим на Левски по волейбол ще стартира предсезонните контроли с вечно дерби с ЦСКА, съобщиха "сините". "Радослав Арсов ще дебютира неофициално начело на дамите ни с мач срещу ЦСКА, който ще е част от турнира за купата на кмета на Драгоман. Той ще се проведе през уикенда. Участват още домакините от Драгоман, които през новия сезон ще..

публикувано на 11.09.24 в 18:52
Българи спечелиха 20 медала на световно първенство по карате

Българи спечелиха 20 медала на световно първенство по карате

Състезатели от свищовския Годжу карате клуб "Алеко" спечелиха седем отличия от световното първенство по карате стил годжу-рю в Австрия, съобщиха от клуба. България бе представена от общо 30 състезатели, които завоюваха 20 медала – 2 златни, 8 сребърни и 10 бронзови, като общо 10 състезатели от Свищов бяха част от българската делегация, в..

публикувано на 11.09.24 в 18:46