Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Надал се оттегли от отборния турнир Лейвър къп

Рафаел Надал се оттегли от "Лейвър Къп"
Снимка: БТА

Испанският тенисист Рафаел Надал се оттегли от участие в отборния турнир Лейвър къп през следващата седмица и ще се съсредоточи върху възстановяването си, съобщава агенция Ройтерс.

Той игра за последно на Олимпиадата в Париж и пропусна Откритото първенство на САЩ, тъй като не беше във форма.

Носителят на 22 титли от Големия шлем обаче няма да може да участва и на турнира в Берлин, който ще бъде проведен между 20 и 22 септември. 

"Разочарован съм да споделя с всички, че няма да имам възможност да играя на "Лейвър Къп" през следващата седмица. Това е отборен турнир и за да подкрепя истински Отбор Европа, аз трябва да бъда в най-добрата си форма. Това не е така и смятам, че има други тенисисти, които ще се справят по-добре от мен и ще помогнат повече за победа", заяви Надал.

"Имам страхотни спомени и много емоционални вечери на "Лейвър Къп". Наистина исках отново да бъда с момчетата и с Бьорн в последната му година като капитан. Желая успех на Отбора на Европа. Няма да бъда на корта, но ще ви подкрепям", добави той. 

Последният "Лейвър Къп" на Надал наистина беше емоционален. Той игра през 2022-а, когато неговият добър приятел Роджър Федерер прекрати дългата си и изключително успешна кариера в професионалния тенис. 


По публикацията работи: Антони Йорданов

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Димитър Митов

Димитър Митов: Вървим в правилната посока

Вратарят Димитър Митов натрупа вече доста опит във Великобритания, а след мачове в английската Лига 1 дойде ред и на два отбора в Шотландия.  В момента той пази мрежата на Абърдийн, а постепенно от пролетта насам се утвърди в националния отбор като първи избор за поста си. Първият въпрос беше попитан дали утрешният мач със Северна Ирландия може да се..

публикувано на 15.10.24 в 06:45
Веселин Топалов

Веселин Топалов отпадна в първия кръг на супертурнира WR Chess Masters Cup

Бившият световен шампион по шахмат при мъжете Веселин Топалов направи една от редките си в последните години появи на черно-бялата дъска като взе участие в първото издание на супертурнира WR Chess Masters Cup в Лондон. Българинът обаче отпадна на старта, след като отстъпи с 0:2 точки пред индиеца Видит Сантош, който е на 22-ро място в световната..

публикувано на 15.10.24 в 06:17
Италия - Израел 4:1

Лига на нациите: Резултатите в мачове от четвъртия кръг

Резултатите от четвъртия кръг във футболния турнир Лига на нациите : Лига А: Белгия - Франция  1:2 Босна и Херцеговина - Унгария  0:2 Германия - Нидерландия  1:0 Италия - Израел  4:1 Лига В: Грузия - Албания  0:1 Исландия - Турция  2:4 Уелс - Черна гора  1:0 Украйна - Чехия  1:1 Лига С: Азербайджан - Словакия  1:3 Естония - Швеция..

публикувано на 15.10.24 в 06:15
Марко Арнаутович вкара два гола за победата на Австрия

Австрия свали Норвегия от върха, Гърция продължава без грешка

Националният отбор на Австрия записа разгромен успех с 5:1 над Норвегия в група 3 от Лига "В" на турнира Лига на нациите по футбол. Така австрийците свалиха съперника от върха в класирането, като имат по-добра голова разлика и по-добри показатели в директните мачове. Борбата за първата позиция обаче се заплете максимално, защото освен..

публикувано на 14.10.24 в 05:52

Волейболистите на Левски спечелиха Суперкупата

Шампионът в Националната волейболна лига за мъже Левски спечели за втора поредна година Суперкупата на България. Във финала на четиристранния турнир в столичната зала "Левски София", в който играха още ЦСКА и Нефтохимик 2010, домакините победиха с 3:2 (25:21, 25:16, 23:25, 31:33, 16:14) гейма Дея спорт Бургас. "Сините" имаха огромно игрово..

публикувано на 13.10.24 в 22:08

Спортен клуб „Стар тийм“ първи в класирането на ДП по кикбокс на татами

Кикбоксьорите на спортен клуб „Стар тийм“ триумфираха в комплексното класиране на държавното първенство по кикбокс в леките стилове на татами, което се проведе в зала „Арена Асарел“ в Панагюрище.  Възпитаниците на Иван Георгиев и Деница Миленкова заеха призовата позиция след като спечелиха най-много отличия 120 от които 36 златни, 32 сребърни и 52..

публикувано на 13.10.24 в 19:31

Кенийка подобри световния рекорд в маратона

Кенийката Рут Чепнгетич подобри с почти две минути световния рекорд в маратона при жените. Тя постави новото върхово постижение по време на Маратона на Чикаго, в който завърши на впечатляващото десето място. 30-годишната кенийка финишира за 2 часа, 9 минути и 57 секунди (според американски медии за 2:09,56) и така стана първата жена в историята, която..

публикувано на 13.10.24 в 19:10