Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Президентът на САЩ Джо Байдън обяви нов пакет военна помощ за Украйна на стойност 425 млн. долара

Джо Байдън
Снимка: АП/БТА

Президентът на САЩ Джо Байдън обяви нов пакет военна помощ за Украйна на стойност 425 милиона долара, съобщи Белият дом.

Байдън е разговарял днес с украинския президент Володимир Зеленски.

Помощта за Киев включва средства за противовъздушна отбрана, боеприпаси въздух-земя, бронирани превозни средства и боеприпаси. 
Володимир Зеленски написа в "Телеграм", че благодари на Байдън, на двете партии в Конгреса на САЩ и на американския народ и допълни, че е говорил с президента на САЩ  за "плана за победа" на Киев, който той представи днес пред парламента в Украйна и е предложил на американския президент да бъде разгледана възможността за съвместно производство на оръжия. 
По публикацията работи: Мария Йорданова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Съдът потвърди глоба за изпълняващия длъжността кмет на Кюстендил заради нерегламентирано сметище

Районният съд в Кюстендил потвърди наложена от екоинспекцията глоба от 2 хиляди лева за и.д. кмет на Кюстендил Светослав Василев заради нерегламентирано сметище край близкото село Радловци. Определението може да се обжалва пред Административния съд.  Случаят е от април миналата година, когато по сигнал от РИОСВ - София направили проверка за..

публикувано на 16.10.24 в 22:20

Младите хора у нас напускат дома на родителите си най-често около 30-годишна възраст

Младите хора у нас напускат дома на родителите си най-често около 30-годишна възраст, става ясно от изложба на Националния статистически институт. Тя бе открита от зам.-председателя на института проф. Михаил Кончев и може да бъде видяна в градинката пред Народния театър. На 28 пана, на български и английски език, има различни данни за младежите..

публикувано на 16.10.24 в 22:10
Снимката е илюстративна, архив.

В Кюстендил задържаха 18-годишен младеж, крил наркотици в пещера

В Кюстендил 18-годишен младеж е задържан за престъпление, свързано с наркотици -  държал канабис в пещера в парк "Хисарлъка" над града, съобщиха от Областната дирекция на полицията. От прокуратурата не коментираха дали момчето е ученик, както и дали ще се иска удължаване на срока за задържане. А ако това стане, той ще трябва за прекъсне посещението..

публикувано на 16.10.24 в 21:38
Снимката е илюстративна, архив.

20 души са задържани при полицейска акция срещу купувачите на гласове в Хасковска област

20 души са задържани при акцията срещу купувачите на гласове в Хасковска област, съобщават от полицията. Арестуваните са от Хасково и Любимец, като са намерени десетки списъци с имена и суми срещу тях, множество мобилни телефони, 15 670 лева и пистолет. Проверени са десетки заложни къщи, игрални зали и офиси за бързи кредити, търговски обекти,..

публикувано на 16.10.24 в 21:11
Дим след израелски удари в Южен Бейрут, 16 октомври 2024 г.

Министри искат натиск върху Израел, за да се предотвратят бъдещи инциденти срещу миротворците

16 министри на отбраната на страни от ЕС, които участват в мироопазващата мисия на ООН в Ливан, поискаха "максимален политически и дипломатически натиск върху Израел", за да се предотвратят бъдещи "инциденти" срещу миротворците. След началото на сухопътната операция на Израел срещу бойци на "Хизбула" на 1 октомври, позиции на ЮНИФИЛ бяха обстрелвани, а..

публикувано на 16.10.24 в 19:35
Президентът Румен Радев в Сараево.

Радев: Стабилността на Босна и Херцеговина е от стратегическо значение за целия регион

Стабилността и сигурността на Босна и Херцеговина са от стратегическо значение за стабилността на целия регион - това подчерта президентът Румен Радев в Сараево, където се срещна с тримата членове на колективното Председателството на страната - Денис Бечирович, представителят на босненските мюсюлмани, който пое президентския пост на ротация от средата..

публикувано на 16.10.24 в 19:28
Министърът на иновациите и растежа Росен Карадимов (вдясно) посети Тракия икономическа зона в Пловдив и проведе среща с ръководството ѝ и инвеститори - 16 октомври 2024 г.

Министерството на иновациите и растежа влага 6 млн. лева за инфраструктура на Тракия икономическа зона

Близо 6 милиона лева отделя Министерството на иновациите и растежа за строителство на инфраструктура в Тракия икономическа зона през тази година. Това съобщи министър Росен Карадимов, който посети обекта на нов завод на компания за електронни компоненти.  Инвестицията тук е за над 20 милиона евро и държавата я подкрепа чрез изграждане на..

публикувано на 16.10.24 в 19:25