Закуска на тревата

Some Details

Публикации

Кристина Тужарова адаптира история на изкуството за деца

През август децата могат да посетят лекции за история на изкуството, адаптирани за най-малките ценители от Кристина Тужарова. В три поредни седмици любопитните ще могат да се запознаят с различни техники в изобразителното изкуство – графика, живопис..

публикувано на 07.08.19 в 13:11

Художници се включиха в акцията за паметник на Невена Коканова

Художници, певци и актьори започнаха мащабна кампания по събирането на средства за изграждане на паметник на голямата българска актриса Невена Коканова в родния й град - Дупница. Акцията започна с първата по рода си изложба от портрети на Коканова в..

публикувано на 06.08.19 в 13:45

Пет от малкото останали жителки в село Угорелец носят името Неделя

Село Угорелец се намира в Севлиевския Балкан. Въздухът там е кристално чист и в този сезон навсякъде ухае на билки. Селото е известно с местността Лъгът, в която се намира Държавното ловно стопанство “Росица“.        Селото се топи. 18 са жителите на..

публикувано на 06.08.19 в 11:47
Надежда Лазарова (в средата)

Преподавателка по пиано плете картини от дантела

Пианистка от Габрово плете необикновени дантели. Изпод пръстите й излизат близо двуметрови пана със сюжети от местни анекдоти и реплики на картини от родните майстори на четката.      Покрай хобито си Надежда Лазарова е изучила в детайли..

публикувано на 06.08.19 в 10:24

Наръчник дава подробни съвети как да водим децата на планина

От каква възраст е най-подходящо да тръгнете с децата си на планина и кои са най-подходящите маршрути?  Отговорите дава наръчникът „На планина с деца“, събрал идеи и съвети, които ще ви убедят, че организирането на поход с най-малките туристи е..

публикувано на 05.08.19 в 16:44
Краткотрайна почивка на хамаци в градските пространства е все по-често срещана гледка

Хамакът - какво трябва да знаем за него

На къмпинг на морето, на планина, в градината на двора, в градските паркове или на музикални фестивали - все по-често можем да видим хора, които са се отпуснали удобно в своя хамак с любима книга или напитка в ръка. Хамаците стават все..

публикувано на 30.07.19 в 09:02
Професор Теменужка Бандрова

Българската картографска асоциация обучава деца от училищата по изкуства

Рада Скумова спечели първо място с рисунката си „Създаване на светове" на Международната изложба за детска карта на света в Токио, Япония. Конкурсът се проведе от 15 до 20 юли 2019 година. 15-годишната Рада Скумова е ученичка в Националното училище за..

публикувано на 28.07.19 в 19:48

БДЖ пуска платформа за електронни книги за четене по време на път

БДЖ съвместно с български издателства стартира кампанията „Чети във влака“. Ц елта е да се стимулира четенето на книги по модерен начин чрез смарт устройства. Някои пътници вече са забелязали стикерите с QR код, който води към списък с..

публикувано на 28.07.19 в 14:37
Не можем да разчитаме кратката почивка да ни захрани емоционално, ако не сме се погрижили за това през годината, казват психолозите.

Няколко дни на морето не могат да запълнят година емоционална празнота

В разгара на лятото от хиляди снимки в социалните мрежи се „разлива“ морето. „Човек е свързан с природата от времената, в които се е появил. Но споделянето е това, което дава видимост на общуването между човека и морето днес“, коментира пред..

публикувано на 27.07.19 в 10:30
Отпадъците, оставащи след събития с участието на много хора могат да се намалят, смятат от екосдружение

Малките фестивали прилагат по-устойчиви модели за намаляване на отпадъците

Екосдружение „За Земята“ и „Грийнпийс България“ създадоха Наръчник за фестивали без отпадък.  Той съдържа няколко лесни съвета как организаторите на всякакви събития с много хора да намалят отпадъците си, най-вече пластмасата за еднократна..

публикувано на 27.07.19 в 09:40