Закуска на тревата

Some Details

Публикации

1200 души се събраха в Стокхолм, за да обсъдят и проблема с фалшивите новини.

В Стокхолм се проведе Годишната среща на доброволците, които пишат в Уикипедия

„По-силни заедно. Уикипедия - свободното знание и целите за устойчиво развитие“ беше мотото на срещата тази година на доброволците, които пишат за Уикипедия. 1200 души се събраха в столицата на Швеция - Стокхолм, за да обсъдят и проблема с..

публикувано на 02.09.19 в 14:11
Изложбата

Детско ателие пренася във вълшебния свят на стария селски бит

Утре от 14 часа в Софийски арсенал – Музей за съвременно изкуство, който е част от Националната галерия, ще се проведе специално ателие за деца от 6 до 12-годишна възраст, озаглавено „Археология на забравата“. Децата ще се докоснат до..

публикувано на 27.08.19 в 13:06

Диана Димитрова: Домати на терасата – човек трябва да опита

Сгушена между бетоновите блокове малка споделена зеленчукова градина. 20 семейства отглеждат на малки участъци в нея различни плодове и зеленчуци. Това се случва на столичната улица „Тодор Кожухаров“ в Район Студентски. Тази година те си организираха..

публикувано на 26.08.19 в 15:27

Започва традиционното високопланинско почистване

Започва традиционното високопланинско почистване под надслов "Боклукът - в раницата" на екосдружение "За Земята", което тази година е в Западните Родопи. Следобед организаторите и доброволците се събират на хижа "Чаирски езера", а в..

публикувано на 24.08.19 в 12:44

Фестивал на изгряващото слънце съживява залязващото село Праужда

В белоградчишкото село Праужда на 24 август ще се състои първият по рода си у нас Фестивал на изгряващото слънце. Малкото и почти обезлюдено балканско селце се намира в Западния Предбалкан, близо до границата със Сърбия. Преди няколко години..

публикувано на 23.08.19 в 20:58
Николай Милев

Пътешественикът Николай Милев: Мечтая да пътувам навътре в себе си

Николай Милев е на 27 години. Завършил е „Филмова и телевизионна продукция“ в Кеймбридж. Живее от 8 години в Англия, а от 4 в Лондон, където работи като part time сервитьор, а през останалото време е runner – част от логистичния екип или по..

публикувано на 17.08.19 в 17:30
Александър Манев в БНР пред една от картините на баща си - Никола Манев

Александър Манев: Винаги съм носил България в сърцето си

На 31 август между къщата на покойния художник Никола Манев и къщата-музей на поета Пейо Яворов в Чирпан ще се състои празникът „Обичам те, Чирпане“, създаден преди около 20 години от художника.       Там ще бъде представен проектът на Георги..

публикувано на 17.08.19 в 16:58
Валери Запрянов

Валери Запрянов за бялата лястовица в Ковачевица и един влюбен кос

„Ако искаш да се влюбиш в България – не ти трябва друго. Трябва само да вземеш тази книга, да я четеш, да я прелистиш няколко пъти, да разбереш колко много си пропуснал.“ Това каза в предаването „Закуска на тревата“ журналистът Валери Запрянов,..

публикувано на 17.08.19 в 16:45
Невена Басарова-Дичева

Невена Басарова-Дичева пише книга в помощ на родителите

Учебно помагало за деца и родители, което да бъде верен помощник на родителите в нелеката задача да отгледат щастливи и успешни в живота деца – така определя книгата, която пише в момента Невена Басарова-Дичева, основател и управител на първата..

публикувано на 12.08.19 в 15:25

Сборникът „Истории от 90-те“ ще бъде в книжарниците на 10 ноември

Една от най-очакваните книги тази есен е „Истории от 90-те“. Тя ще бъде в книжарниците на 10 ноември – точно 30 години след датата, белязала края на един исторически период.       В рамките на приключилата Алея на книгата в концертното студио..

публикувано на 12.08.19 в 13:32