Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Любовният трилър на Марк Леви

БНР Новини
Снимка: Кирчо Стоичков

Андрю Стилман е репортер в „Ню Йорк Таймс” и току-що се е оженил за ученическата си любов. Прави разследване за мрачна страница от историята на Аржентина.
На 9 юли 2012 г., докато тича покрай река Хъдсън, внезапно е прободен в гърба и се свлича в локва кръв. Идва на себе си на 7 май 2012 г., два месеца преди сватбата си. Съдбата му дава втори шанс, той може да се опита да открие кой е убиецът му. Завистлив колега, читател, който е загубил всичко заради негова статия, сериен убиец или ревнива жена?
Андрю има два месеца, за да разплете загадката. Дали ще повтори преживяното, или ще избере нови пътища? Андрю Стилман попада в шеметна история, която го отвежда от Ню Йорк до Буенос Айрес и обратно. Ще успее ли да използва неочаквания втори шанс?



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Фестивалът "Арлекино и Марионета" с шесто издание и международно участие

Предстои шестото издание на Международния фестивал за куклен и площаден театър "Арлекино и Марионета". Като част от програмата ще бъде представена творческа лаборатория "Комедия дел Арте“ на Маестро Карло Бозо с актьорите Джулия Салис и Руджеро Каверни от "Ателие Театро“ Милано. Зрителите ще могат да видят спектакъл "Леонардо да Винчи в Милано“ на..

публикувано на 12.07.24 в 14:58

Българската литература отвъд границите на езика

"Къща за литература и превод" гостува на формата "Срещи с преводачи" във Велико Търново. В разговора, озаглавен "Преводач и/ли литературен агент: Границите на една безгранична професия" , ще участват преводачите Джорджа Спадони (Италия), Марко Видал (Испания), Яна Елис (Великобритания) и Гергана Панчева от Литературна агенция "София". Мястото на..

публикувано на 12.07.24 в 14:15

Полският рапър Куба Данилович, който се чувства по-добре тук

В рубриката "Мигранти с таланти" на предаването "Нашият ден" ви представяме Куба Данилович от Полша . Куба е роден близо до Варшава, но израства в полската столица. От малък Куба се занимава с музика, свири в рок банда в училище и след като завършва заминава за Лондон. Там започва да свири с различни музикални групи, експериментира в различни жанрове и..

публикувано на 12.07.24 в 12:59

Още бургаски жаргон за познавачи и ценители

Може и да изглежда странно, но, когато някой спомене името на град Бургас, това, което си представям, не е морето, рибарските лодки и прочие типично морски работи, а красивите стари къщи от началото на ХХ век в центъра на града – леко занемарени, някои – повече, обрасли със зеленина, огромните дървета в градската градина и, разбира се, красивата..

публикувано на 12.07.24 в 10:17
 Дефиле на участниците

Созопол – където морският бриз прегръща изкуството

В предаването "Нашият ден" отправяме поглед към Созопол, където морският бриз прегръща изкуството. Древният град с поглед към бъдещето за поредна година е сцена за младите творци, които участват в XVIII Международен младежки фестивал-конкурс "Музите" и  IV Младежки арт фестивал "Солинария" . Водещите на програма "Христо Ботев" Божидар Александров и..

публикувано на 12.07.24 в 09:54