Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Приказка за Моцарт и малкия Ото - новият проект на "Фортисимо Фамилия"

Снимка: Фортисимо Фамилия

Образователната програма "Фортисимо Фамилия" продължава активната си дейност. Новият сезон започна с "Приказка за валдхорна" и "Приказка за флейта", а предстои и един нов цикъл, в който децата ще бъдат потопени в света на най-великите композитори – началото е с Моцарт на 1-ви ноември в зала “България” от 11.30 часа.

В "Приказка за Моцарт и малкия Ото" ще вземат участие актьорите Герасим Георгиев - Геро и Станимир Гъмов, солистите Красимир Костадинов и Ясен Енчев, диригентът Максим Ешкенази. Партньор е Софийската филхармония.

В специално подготвен уебсайт могат да бъдат намерени  подбрани материали за композитора и изпълняваните в концерта пиеси. След концерта там ще бъдат добавени и видеоклипове.

Чуйте всичко интересно за проекта в интервюто с директора на "Фортисимо Фамилия" Светлина Терзиева.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14