Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Изповедите" на китарното дуо "Каризма"

Дуо "Каризма"
Снимка: carismaguitarduo.com

Китарното кросоувър дуо "Каризма" е създадено през 2011-а година от българката Магдалена Калчева и италианеца Карло Кориери. И двамата са класически обучени инструменталисти, затова подхождат внимателно към определението "кросоувър", което понякога се възприема като по-лековат подход към музиката. Дуо "Каризма" съчетават в програмите си класически произведения с транскрипции и филмова музика.

Концертите им ги отвеждат до все по-големи и по-престижни сцени, благодарение на сътрудничеството им със световноизвестния тенор Андреа Бочели. Често "Каризма" участват в концертите на певеца, понякога и със самостоятелна част. През есента дуото беше част от шоуто на Бочели в София, а на 17-и декември младите китаристи свириха пред многохилядна аудитория в Медисън Скуеър Гардън - Ню Йорк.

Чуйте интервюто с Магдалена Калчева, в което тя разказва за емоциите на сцената и извън нея през 2014-а година. Във втория звуков файл научаваме и как е записан първия компактдиск "Изповеди" на дуо "Каризма" през 2012 година в студиото на Андреа Бочели.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14