Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Моето семейство”: Вера Костова и Стефан Огнянов

Снимка: Кирил Чобанов
Гостуваха ни двама млади влюбени, които не спират да мечтаят и да сбъдват желанията и стремежите си.
Те са дизайнерката на бижута Вера Костова и нейната половинка и подкрепа Стефан Огнянов.
Двамата са и организатори на периодичния „Базар на изкуствата и занаятите”.

4 април


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Росица Банова

Избрано: Росица Банова - китайски ученици, български корени и световни успехи

През месец август, предаването "Нашият ден" предоставя възможност на своите слушатели да си припомнят някои от най-запомнящите се интервюта, излъчени през годината. Сред тях се отличава разговорът със световноизвестната пианистка Росица Банова. В това специално интервю, Банова разкрива детайли от своята житейска и професионална история, представяйки..

публикувано на 30.08.24 в 12:04

Миграция на душата: Защо Ейми Ан Сабела избра живота в България пред този в САЩ?

В рубриката "Мигранти с таланти" днес ви разказваме историята на Ейми Ан Сабела  – американка от Ню Йорк, която мечтае да стане българска баба. Родена и израснала в Ню Йорк, Ейми Ан Сабела прекарва голяма част от живота си там, но събитията на 11-и септември я принуждават да преосмисли приоритетите си в живота. "Разбрах, че животът може да се промени..

обновено на 30.08.24 в 11:45

Светлозар Желев: "Аполония" е светлина, тя е фар в тъмнината

През 2024 година се отбелязват 40 години от началото на празниците на изкуствата "Аполония", които за първи път се състояха през 1984 година в живописния град Созопол. Фестивалът, създаден с цел да покаже постиженията на българските творци и да подкрепи новите идеи и експериментални проекти в различни изкуства, се е утвърдил като значимо културно..

публикувано на 30.08.24 в 09:02
Панайот Денев

Излезе трети том от поредицата "125 години Българска телеграфна агенция"

Един от акцентите на тазгодишната "Аполония" в Созопол е представянето на третата част от книгата  за БТА "Събития от архивите" – 1898-2023.  Миналата година пак на Празниците на изкуствата бяха представени първите две части от поредицата "125 години Българска телеграфна агенция". Те вече са депозирани в Конгресната библиотека във Вашингтон...

публикувано на 29.08.24 в 12:45

Избрано: Извън учебния план: Николина Гурдева за истинската роля на педагога

През август в "Нашият ден" припомняме едни от най-интересните разговори, прозвучали в ефира на предаването. Сред тях е този с Николина Гурдева , доскорошен учител, която споделя своите наблюдения върху непрекъснато променящата се роля на учителя в съвременната образователна система. С нарастващите изисквания и бързите промени в обществото, Гурдева..

публикувано на 29.08.24 в 10:33