Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БАБХ: В храната на децата в Дълго поле не е имало ешерихия коли, салмонела и стафилококи

В храната на децата, отровили се в Дълго поле, не е имало ешерихия коли, салмонела и стафилококи. Това сочат първоначалните резултати от проверката на Българската агенция за безопасност на храните.

Миналата седмица първокласници от пловдивското село бяха приети в болница, след като са обядвали в училище. Според лабораторните изпитания причина за неразположението на децата не е хранително отравяне.

В деня, когато децата са се почувствали зле, кетъринг фирмата е произвела 613 порции "Пиле с ориз и спанак". Храната е доставена в 8 училища в различни населени места. В Общообразователното училище "Христо Ботев" в село Дълго поле са доставени 19 порции, където 6 деца са били с неразположения. Няма сигнали за хранителен инцидент от другите училища, в които е доставяна храна от същата фирма.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.

Свързани новини

Днес става ясно от какво са се натровили учениците от Дълго поле

Днес трябва да станат ясни резултатите от пробите, взети от храната, която са консумирали първокласниците от пловдивското село Дълго поле. Това каза в предаването "Преди всички" д-р Камен Янков , директор на Областната дирекция по безопасност на..

публикувано на 28.09.15 в 09:43

Първокласници от Дълго поле са настанени в УМБАЛ - Пловдив със симптоми на хранително отравяне

7 деца от пловдивското село Дълго поле са настанени в Инфекциозната клиника на УМБАЛ "Свети Георги" в Пловдив със симптоми на  хранително отравяне.  Според родителите на децата, които са първокласници, те са се почувствали зле в четвъртък следобед,  след..

публикувано на 27.09.15 в 18:04