Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Защо Темида бави дела, свързани с интересите и правата на децата ни?

БНР Новини
Анелия Торошанова, Йордан Тодоров и Венцислав Александров (отляво надясно)
Снимка: Кирчо Стоичков

Венцислав Александров в продължение на 7 години се бори, за да получи права да отглежда сина си. Сблъсква се с отчайващи факти и обстоятелства. Когато си мисли, че съдебната сага е приключила, от 2 години започва да отглежда сина си. Но с какви проблеми се среща със забавянето на делата в прокуратурата и съда ще разберете от звуковия файл. 
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Димитровградски лешници

Може би е по-право да кажа "каснаковски лешници", но село Каснаково е изключително близо до Димитровград, а и в крайна сметка името на този текст не е от чак такова значение. Лешниците са важни. Христо Георгиев от Димитровград създава своята лешникова градина в землището на село Каснаково преди 15 години – възраст, недостатъчна за тази култура, за..

публикувано на 04.12.22 в 10:35

Лицемерието като недъг в Църквата

Законоучителите, съвременниците на Христос, имат формалистично отношение към наредбите на Божия закон, даден на Мойсея. Такова е тяхното отношение и към четвъртата Божия заповед, отнасяща се за съботната почивка. Според тях в съботния ден не бива да се върши абсолютно никаква работа, та дори и добро. Ето защо осъжда Спасителя за извършените от него..

публикувано на 04.12.22 в 09:10
Протест на БОЕЦ под мотото „Не пипайте кодекса“

Антоанета Колева: Цивилизационните ни крачки се дължат основно на гражданска енергия

“Ако сме постигнали някакви цивилизационони крачки през последните 30 години,  те се дължат преди всичко на гражданската енергия“, казва в ефира на “Нашият ден“ Антоанета Колева , издател и преводач. “За мен гражданската енерегия е изклчително важна и тя стои в основата на автентичните партии. Аз деля партиите на автентични, въплъщаващи..

публикувано на 03.12.22 в 09:59

На гости в село Соволяно

Кюстендилското село Соволяно се намира в северозападната част на Кюстендилската котловина, в долината на река Бистрица, на 6 км северно от общинския си център, по пътя за Босилеград в Сърбия. Селото се състои от център и 4 махали: Кошарите, Марена, Любикова и Спротива. Според данни от последното преброяване в Соволяно живеят 645 човека. Няма запазени..

публикувано на 03.12.22 в 09:35