Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Защо Темида бави дела, свързани с интересите и правата на децата ни?

{ include file="./partials/authors.html" } БНР Новини
Анелия Торошанова, Йордан Тодоров и Венцислав Александров (отляво надясно)
Снимка: Кирчо Стоичков

Венцислав Александров в продължение на 7 години се бори, за да получи права да отглежда сина си. Сблъсква се с отчайващи факти и обстоятелства. Когато си мисли, че съдебната сага е приключила, от 2 години започва да отглежда сина си. Но с какви проблеми се среща със забавянето на делата в прокуратурата и съда ще разберете от звуковия файл. 
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Зеленото образование – как да го постигнем

Може да се каже, че в последните години наблюдаваме засилен интерес към екологично ориентирани и устойчиви бизнеси, които допринасят за по-доброто качество на живот, за опазване на околната среда, а и подобряването на условията на живота в градска среда. Какво знаят подрастващите за собственото си здраве, здравето на околните и опазването на..

публикувано на 30.11.21 в 12:02

Вицепремиер по климата – защо е толкова нужен

През тази седмица текат преговори за уточняване на състава и структурата на правителството. В края на миналата седмица стана ясно, че ще има вицепремиер по климата. За такава управленска структура в новото правителство настояха от коалиция “Зелен рестарт“. Румен Гечев: Има съгласие за разпределението на постовете в кабинета Темата..

публикувано на 30.11.21 в 09:41
Св. Андрей Първозвани

Андреевден - почитаме свети апостол Андрей Първозвани

На 30 ноември почитаме свети апостол Андрей Първозвани. Свети Андрей е един от дванайсетте апостоли и е разпънат на кръст в гръцкия град Патра. В народния календар Андреевден се приема като начало на зимния празничен цикъл. Той се свързва с вярването, че от него денят започва да расте колкото просено зърно, а слънцето да помръдва както пиле..

публикувано на 30.11.21 в 09:03

За правата на хората с увреждания

Съвсем наскоро турски представители на неправителствени организации посетиха България с цел тясно сътрудничество по отношение на потребителските права на хората с увреждания. Двете основни организации, работещи в посока на разрешаването на някои съществени проблеми, са Турската конфедерация на инвалидите и „Федерация спорт за хора с нарушено зрение“...

публикувано на 30.11.21 в 08:10

„Щедрият вторник”: Дари за каузата, най-близо до сърцето ти

Има дни, в които подаряваме. Има дни, в които получаваме или купуваме неща, от които нямаме никаква нужда. Това обаче става ясно едва след като сме направили емоционалната покупка и сме попаднали в капана на промоциите и намаленията, които дебнат зад всеки ъгъл и интернет страница. И тук на помощ идва „Щедрият вторник“. Защо той върви..

публикувано на 30.11.21 в 09:05