Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Две млади семейства за живота и предизвикателствата в Париж

2
Добринка и Васил Грамови
Снимка: личен архив

На 7 декември 2019 г. в „Моето семейство“ ви срещнахме с две млади български семейства (Николай и Гергана Рангелови и Добринка и Васил Грамови), които ни разказаха за живота и предизвикателствата във френската столица, за нашите общности там и за това, което ги свързва с българските корени. Как един такъв голям, динамичен и изискващ град като Париж успява да стане дом и гнездо на младите българи и на каква цена? Кое е трудното и кое дава сили да продължиш напред и да държиш любовта в семейството жива? Чуйте интервютата на Калина Станева в звуковия файл. 
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Смиляна Захариева: Гласът може да лекува

В последните дни певицата Смиляна Захариева, най-мощният глас на планетата, изнася балконски концерти за пловдивчани и родопските й песни огласяват тепетата на Пловдив по вечерно време. Гласът на Смиляна, „който чупи музикалната техника “ е най-мощния глас на планетата и това не е просто публикация, това е рекорд на Гинес от 2019 - 113..

публикувано на 06.04.20 в 11:30
Д-р Мими Виткова

Ако не беше плавният ход на епидемията, здравната система нямаше да удържи

Ако не беше този плавен ход на епидемията, здравната система нямаше да може да удържи . Това каза д-р Мими Виткова, бивш министър на здравеопазването, в "Нашият ден". Д-р Виткова отдаде дължимото на своите колеги от Националния оперативен щаб и на всички включили се експерти и подчерта: "Ако успеем да удържим този тренд на епидемията, здравната система..

публикувано на 06.04.20 в 10:55

НДФ „13 века България“ приканва за дарения VS COVID-19

Национален дарителски фонд „13 века България“ се включи по характерния за организацията начин в кампанията на Министерството на здравеопазването за дарения за лечебните заведения в условията на извънрeдна ситуация заради коронавируса – чрез призив и личен пример. Обявявайки инициативата VS COVID-19 на сайта си с апел за дарения , първата сума,..

публикувано на 06.04.20 в 10:30

Засега не е доказано да се предава коронавирус чрез кръвопреливане

Засега няма научни публикации, където категорично да се твърди, че чрез преливане на кръв и чрез трансплантации би могъл да се предава вирусът на  COVID-19. Тепърва науката работи по този въпрос, но към момента няма такива доказателства. Това заяви д-р Николай Николов,   директор на Националния център по трансфузионна хематология (НЦТХ), в здравната..

публикувано на 06.04.20 в 09:23

Моят разказ за гората

Като алтернатива на всички отменени събития по повод Седмицата на гората – 2020 г., която по традиция се провежда в първата пълна седмица на месец април, тази година от 6 до 12 април Изпълнителната агенция по горите отправя предизвикателство към подрастващите да пишат, рисуват, творят за гората. Докато са у дома, децата могат да си спомнят свои..

публикувано на 06.04.20 в 08:07