Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

"Колко пъти" дава глас на онези, които остават нечути

БНР Новини

Колко пъти сте чули българска песен със социално послание, от което не лъха на лицемерие? Колко пъти сте чули гнева и яда от лъжите и манипулациите на политиците да се излива в рими? А скоро виждали ли сте хип-хоп клип без лъскави коли и хубави момичета?

Подобно съдържание рядко стига до медиите. 

Продукцията "Колко пъти" започва кампания срещу дискриминацията и словото на омразата. Случайно или не, това се случва на Василица – ромската Нова година.

"Колко пъти" дава глас, на онези, които остават нечути. На децата от гетото, чиято основна "вина" е, че са се родили, защото да се родиш в гетото не е начало, а е краят.

В проекта се включват Ованес Торосян, Марий Росен, Асен Блатечки, Възкресия Вихърова, Галя Щърбева и други неизхабени от публична употреба лица, както и задкадровият глас на Мариус Куркински. 

"Всички имаме отговорност към времето, в което живеем. Ако сме ядосани, живеем в миналото, ако сме нетърпеливи, живеем в бъдещето, ако сме отговорни – живеем днес" – казва Атанас Колев/Low life и разказва в телефонно включване от Лос Анджелис и какво го е накарало да запише песента заедно с Лора Владова. 

За проекта и снимките към "Колко пъти" разказва и режисьорът Явор Веселинов.  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Комуникацията като изкуство

Поведението на политиците, какво ни внушават и какво вижда, чува и разбира обикновеният зрител и слушател?  Какво ни показа инаугурацията на Байдън –  политическо обръщение към нацията и света, придружено от емоционална подкрепа на артистите – послание за обединение, цялост, сила и сигурност. Кои са белезите, от които зависи посланието на една реч,..

обновено на 24.01.21 в 09:57

Духовната слепота

Очите са дадени на човека от неговия Създател не само за да гледа, но и да вижда. Колко често сме се замисляли, като гледаме някого, че той е Божи образ и подобие? Колко често в природните богатства и красоти, които ни заобикалят, сме видели ръката на Създателя? Благата, които притежаваме, не използваме ли предимно за задоволяване на човешките си..

публикувано на 24.01.21 в 09:25

Какво е бъдещето на достъпа с въжени линии до Витоша

Какво е бъдещето на достъпа с въжени линии до Витоша? Какво се предвижда, какво може да бъде променено и с какво може да бъде улеснен достъпът до планината? За съжаление ангажименти на главния архитект на Столична община не му позволиха да участва в разговора в предаването "Нашият ден". Добре е, а може би е задължително да има гледната точка на местната..

публикувано на 22.01.21 в 14:15

Адвокатите настояват за увеличаване на нормативно признатите разходи

Софийските адвокати поискаха увеличаване на нормативно признатите разходи за всички български адвокати от 25% на 40%. Крайният срок парламентът и правителството да им отговорят е 22 януари. Ако в този срок не бъдат предприети конкретни мерки, адвокатите ще преминат към ефективни протестни действия.  Адв. Ивайло Данов, председател на Софийската..

публикувано на 22.01.21 в 12:15
Георги Киряков

Промяната на изборните правила през други закони е удар върху легитимността на изборите

Проучването на "Галъп интернешънъл" за електоралните нагласи и посланията от брифинга на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса.  Ако изборите бяха днес, седем са формациите, които имат изгледи да са в Народното събрание, като за две от тях кампанията ще е решаваща. Това показват данни от независимо представително за пълнолетното население..

обновено на 22.01.21 в 11:35