Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Как да продаваме и пазаруваме онлайн

Снимка: Pixabay

Едно от следствията на ковид кризата е, че дори големите международните марки започнаха да затварят голяма част от физическите си магазини и да се пренасочват още по-бързо към онлайн продажби. Общуването през екран заема все по-голяма част от времето ни, независимо дали по работа или за пазаруване.

"Колкото до измамите при пазаруване, в момента в онлайн пространството те не са повече, отколкото навсякъде другаде, смята експертът Христо Атанасов.

Ако сте потребители, е добре да внимавате дали дадена стока не се предлага твърде евтино и да проверявате дали това става през официален корпоративен сайт. Също така при възможност за наложен платеж, вероятността за измама намалява. А ако липсва такава възможност, трябва да проверим много добре къде въвеждаме кредитната си карта и дали има възможност да платим по някои от международно установените начини на плащане.

А ако сме решили да пренасочим бизнеса и продажбите си онлайн, не бива да правим грешката да подценяваме онлайн комуникацията.
Лесно и евтино е да отвориш канал в социална мрежа, и поради това много хора са небрежни. Но трябва да имаме предвид, че тъкмо в среда, до която достъпът е лесен, излизането е също толкова лесно и бързо.

Ако имаме сериозен бизнес, трябва да сме сериозни. 

Когато наемаме магазин в мола, например, ще проучим нещата и ще сме склонни да отделим пари – за наем, за сигурност, за заплати – по същия начин трябва да имаме ясна стратегия и идея какво правим в онлайн пространството, ако искаме да бъдем успешни там."


 
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Еврика! Успешни българи: Иво Петров

Той току-що завърши Софийската математическа гимназия и ако свързаните с коронавируса обстоятелства не му попречат, тази есен Иво Петров ще бъде и студент в Кеймбридж. Ако го срещнете на улицата, едва ли ще разпознаете в него изключително талантливия младеж с дарби в областта на математиката и физиката. Изражението му е ведро и малко детско, но..

публикувано на 10.08.20 в 17:05

Как да купим или продадем имот без риск

Процесът, свързан с покупката на недвижим имот, може да изглежда много сериозен и непосилен в очите на някои хора. За повечето от нас това е най-скъпата покупка в живота и поради тази причина трябва да сме разумни с нея.  Тук логично идва въпросът дали да използваме услугите на посредник от агенция за недвижими имоти, или ще се справим. Реално не е..

публикувано на 10.08.20 в 13:20

Буруджиева: Оставката на Борисов не е непременно промяна на управлението

Протестите, отговора на управляващите и политическите послания от миналите дни, както и бъдещето на страната, коментира в "Нашият ден" и политологът Татяна Буруджиева. Тя не очаква някакво кардинално решение в днешния ден. Политологът смята, че  евентуална оставка на премиера Бойко Борисов не означава непременно промяна на политическата система , и че..

обновено на 10.08.20 в 11:16
Георги Киряков

Георги Киряков: Да се снимаш с внуците не е план за излизане от кризата

Очаква се днес премиерът Бойко Борисов да вземе важно решение. Блокадите на ключове кръстовища продължават. Протестиращите пред Ректората на Софийския университет "Свети Климент Охридски" заявиха пред БНР, че в знак на добра воля ще преместят лагера си и ще се присъединят към съмишлениците си пред Министерския съвет.  Политологът Георги Киряков..

публикувано на 10.08.20 в 10:13

Изборът на Виктор Иванов

Три български книги и хиляди километри пътуване през местата, описани в две от тях. Целта е литературните произведения да бъдат раздавани като дарения на местни библиотеки, свещенници, имами и предприемачи, чрез които да стигнат до повече хора. Така може да бъде описана накратко идеята на 32-годишния Виктор Иванов, който за 24 часа успя да събере 2200..

публикувано на 07.08.20 в 11:08