Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Как да продаваме и пазаруваме онлайн

Снимка: Pixabay

Едно от следствията на ковид кризата е, че дори големите международните марки започнаха да затварят голяма част от физическите си магазини и да се пренасочват още по-бързо към онлайн продажби. Общуването през екран заема все по-голяма част от времето ни, независимо дали по работа или за пазаруване.

"Колкото до измамите при пазаруване, в момента в онлайн пространството те не са повече, отколкото навсякъде другаде, смята експертът Христо Атанасов.

Ако сте потребители, е добре да внимавате дали дадена стока не се предлага твърде евтино и да проверявате дали това става през официален корпоративен сайт. Също така при възможност за наложен платеж, вероятността за измама намалява. А ако липсва такава възможност, трябва да проверим много добре къде въвеждаме кредитната си карта и дали има възможност да платим по някои от международно установените начини на плащане.

А ако сме решили да пренасочим бизнеса и продажбите си онлайн, не бива да правим грешката да подценяваме онлайн комуникацията.
Лесно и евтино е да отвориш канал в социална мрежа, и поради това много хора са небрежни. Но трябва да имаме предвид, че тъкмо в среда, до която достъпът е лесен, излизането е също толкова лесно и бързо.

Ако имаме сериозен бизнес, трябва да сме сериозни. 

Когато наемаме магазин в мола, например, ще проучим нещата и ще сме склонни да отделим пари – за наем, за сигурност, за заплати – по същия начин трябва да имаме ясна стратегия и идея какво правим в онлайн пространството, ако искаме да бъдем успешни там."


 
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Акад. Атанас Иванов Атанасов

Акад. Атанасов: Внасяме храна, несъвместима с нашия геном

Акад. Атанас Иванов Атанасов е един от пионерите на растителната биотехнология в света. Наскоро излезе и новата му книга “Живот и наука през моите очи“.  Той е част от учените, които на практика създават бионезависимостта на България.  Имаше години, в които България произвежда своята селскостопанска продукция, разчитайки на собствена база семена...

публикувано на 26.07.21 в 11:21

Качеството на човешките отношения е основен фактор за качеството на живот

Стареенето е неизбежно, но може да бъде наситено с много по-положителни преживявания, казва в “Нашият ден“ психологът д-р Пламен Димитров : "Когато мислим за жизнения път на човека, трябва да знаем нещо, което дългосрочните изследвания, които не са икономически, нито политически или социологически, а дълбинни – здравно-психологически и..

публикувано на 26.07.21 в 11:19

Съвременните измерения на бесовете

Като избягваме да се взираме в злото на този свят, рядко си задаваме въпроса за неговата причина. Случили ни се нещо неприятно, достигне ли ни нещастие, сме склонни да припишем вината на хората, които са около нас, но трудно я търсим в самите нас. Вгледаме ли се в своите постъпки ще разберем, че и на нас ни се случва нерядко да грешим. Понякога..

публикувано на 26.07.21 в 10:35
Д-р Любослав Костов, икономист и директор на Института за социални и синдикални изследвания към КНСБ

Актуализацията на пенсиите: първа стъпка, но да не бъде единичен акт

Служебното правителство ще обсъди с работодатели и синдикати предложеното увеличение на пенсиите. Предвижда се от 1 октомври минималната пенсия да стане 340 лева, вместо сегашните 300 лева, а максималната да бъде 1500, вместо досегашните 1440 лева. Темата коментира в “Нашият ден“ д-р Любослав Костов , икономист и директор на Института за..

публикувано на 26.07.21 в 09:19

Пети Витски празници – Ъглèн '2021

На 17 юли се проведе петото поредно състезание по улов на речна риба на Рачковия вир на река Вит при село Ъглен. Организатори на събитието, проведено под патронажа на кмета на община Луковит, са кметство Ъглен, НЧ "Отец Паисий 1926", ЛРД "Сокол" – Луковит и ЛРД – Ъглен и местни бизнесмени. Надпреварата се провежда традиционно всяка година, с изключение..

обновено на 26.07.21 в 09:11