Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Солидарна ваканция на море

Ваканция на море за семейства в затруднено финансово положение, които никога не са водили децата си на море.

Социално ангажираните хора са от фондация “Ако си дал“ и фондация “За доброто“, които със съвместни усилия ще изпратят няколко семейства на море.

Колко семейства ще могат да отидат на море за първи път през тази година?

Темата коментира Димитрина Спирова, организатор и част от екипа на Фондация “За доброто“. Хора, ангажирани с осигуряване на стипендии за деца на медици и учители, загубили единия си родител в пандемията от Covid-19.

“Това е част от нашата най-голяма кампания, която е в помощ на деца, загубили родителите си и на лекари и учители в битката с Covid-19.

Даряваме 500 лв. ежемесечно на всяко едно дете, до момента имаме 23 стипендианта.

От фондация “Ако си дал“ се свързаха с нас през нашата фейсбук страница и предложиха да дарят две едноседмични почивки в Поморие на две семейства.

Ние подкрепяме общо 16 семейства. Желаещите да отидат на море бяха пет. Изтеглихме жребий, за да определим две от тях. Фондация “За доброто“ ще покрие транспортните разходи.

Чуйте Димитрина Спирова в звуковия файл.

Снимка: akosidal.com
 
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Лилия Драгоева и Михайлина Павлова в студиото на

Не спорете с тези, които смятат, че Земята е плоска

В навечерието на София Прайд Организационният комитет се обърна с призив към институциите и политическите партии. В него се казва: „Организационният комитет остро осъжда серията правонарушения, включително евентуални престъпления, извършени през последните три седмици и насочени срещу ЛГБТИ общността и срещу събития, част от културната..

публикувано на 11.06.21 в 18:25
Мирослав Арабаджиев

Младите в журналистиката: Мирослав Арабаджиев

11 юни е. Ден, който със сигурност слага край на един дълъг и странен период за Европейските футболни първенства. Европа пак ще брои, но без да навлиза в статистиката на пандемията. В следващия месец тя ще отчита само красиви попадения на световни терени. UEFA EURO 2020 започва с двубоя Турция – Италия, който ще постави началото на най-очакваното..

публикувано на 11.06.21 в 16:35
Илия Пешев пред ателието си в София

Часовник и безвремие, и дългата история на ножа

През 30-те години на миналия век британският поет и аристократ Едуард Джеймс е много близък до течението на сюрреализма и е близък приятел на писателя Олдъс Хъскли, комуто споделя опасенията си, че след Втората световна война вероятно много от занаятите ще замрат и постепенно ще изчезнат. Той изразява готовност да превърне имението си в училище по..

публикувано на 11.06.21 в 15:20

Силвия Великова: От Кьовеши ще разберем дали посещението ще остане само протоколно

Непопълнената квота за български делегирани прокурори и работата на Европейската прокуратура бяха част от акцентите на срещата в София на европейския главен прокурор Лаура Кьовеши. Работното ѝ посещение приключва днес. Темата коментира в “Нашият ден“ журналистът  Силвия Великова . "Надявам се на пресконференцията да прозвучи това,..

обновено на 11.06.21 в 13:36

Ще накърни ли съдебната реформа достъпа до правосъдие

Защо трябва да бъде променена съдебната карта на съдилищата? Какво представлява проектът “Модел 4“? Темата коментира в “Нашият ден“ Красимир Шекерджиев , член на Адвокатската колегия на Висшия съдебен съвет. “Модел 4“ е един от четирите модела, които бяха изработени в рамките на проект, стартирал през 2016 г.  "Още от предходния състав..

публикувано на 11.06.21 в 13:32