Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Комедията "Петък вечер" ще разсмива зрителите в Перник през септември

Снимка: БТА/ архив

Авторският спектакъл "Петък вечер" ще бъде представен в Перник на сцената на Общинския драматичен театър "Боян Дановски". За това съобщават организаторите на комедийното представление в официалната му страница във Фейсбук, цитирани от БТА.

В ролите са известните актьори Павел Иванов, Стоян Дойчев, Филип Буков и Христо Пъдев

Героите на пиесата са четирима млади мъже, на които все по-рядко се удава възможността да се забавляват. Петък вечер за тях се е превърнала в една от най-смелите им мечти.

Четиримата актьори влизат в различни роли, през които показват как може да мине една петък вечер - от подготовката за излизането до намирането на вратата на дома и уцелването на ключалката на следващата сутрин. 

Режисьор на спектакъла е Ивайло Ненов. Автори са Ваня Георгиева и Николай Ангелов. Александър Деянов-Skiller е композитор на музиката и аудио ефектите.  

Постановката, която ще се играе на 17 септември, е подходяща за лица над 16-годишна възраст.

По материали от БТА 


По публикацията работи: Зоя Димитрова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

София става сцена на съвременно изкуство с дебюта на Sofia Art Fair

"Изкуството е значимо!" е слоганът на първото издание на международното изложение за съвременно изкуство Sofia Art Fair. Форумът ще се проведе от 3 до 6 октомври във форум "Джон Атанасов" в София Тех Парк , съобщават организаторите, цитирани от БТА. Изложба, вдъхновена от разговори на художници със затворници По думите на екипа слоганът..

публикувано на 22.08.24 в 13:00

Румънски художници скандират "Cво-бо-да!" в София

Румънски художници скандират Li-ber-ta-te! Cво-бо-да! Free-dom! в София на изложба, на която се обсъжда близкото историческо минало на Румъния и България в контекста на 35-годишнината от падането на комунизма в Източна Европа. Експозицията ще бъде открита в галерия "София прес" от 2 до 29 септември , съобщават организаторите, цитирани от БТА.  По..

публикувано на 22.08.24 в 12:52

Тракийското вино и култура във фокуса на специални вечери в Казанлък

Вечери на тракийското вино и винена култура организират в Казанлък в рамките на програмата на тазгодишните Празници в Долината на тракийските царе. Това съобщиха от пресцентъра на местната администрация, цитирани от БТА. Изложба на тракийски доспехи бележи началото на празниците в Казанлък Те ще бъдат на 6 и 7 септември пред Тракийската..

публикувано на 22.08.24 в 12:07

Изложба, вдъхновена от разговори на художници със затворници

Изложба, създадена след срещи на художници със затворници, ще бъде подредена в галерия "Доза" от 26 август до 14 септември.  Експозицията е озаглавена "Между обитатели (Изкуство от затвора)" и е курирана от Цветелина Анастасова, съобщават организаторите, цитирани от БТА. Със свои творби в събитието участват Антония Колева-Нитра, Драгомир Костадинов-..

публикувано на 22.08.24 в 11:58

Художници от различни градове на пленера "Шуменско плато"

Шумен ще бъде домакин на петнадесетото издание на Националния пленер по живопис "Шуменско плато" от 28 август до 5 септември, съобщиха от пресотдела на Община Шумен, цитирани от БТА. В него ще участват общо десет художници. Петима от тях са от Шумен, а пет от други градове. В творческия форум ще се включат Галина Халачева и Николай Тодоров от Добрич,..

публикувано на 22.08.24 в 11:51