Семейно радио

всяка събота и неделя,
от 8.00 до 11.00 часа

СнимкаПредаване за всички членове на семейството. Освен важна информация за деня се предлагат и интересни идеи за дома, бита, културни предложения за прекарване на уикенда.

Екип на предаването: Калина Станева, Александър Райчев, Ирина Вълчанова, Роза Дамянова, Аделина Александрова, Веселина Даковска, Мартина Кръстева, Кирил Чобанов, Калина Колева.

Публикации

Енциклопедия на писателите на 20 век

Колко имена на големи съвременни писатели знаете? Дилан Томас, Кърт Вонегът, Хорхе Луис Борхес, Салман Рушди, Томас Ман, Ърнест Хемингуей, Джеймс Джойс, Маргарет Атууд, Гюнтер Грас, Тони Морисън, Владимир Набоков, Вирджиния Улф, Стефан Цвайг… Не е трудно..

публикувано на 21.01.20 в 08:50
Доц. д-р Людмил Вагалински, Калина Станева, Ирина Вагалинска

Моето семейство: Ирина и Людмил Вагалински

Археологът доц. д-р Людмил Вагалински и неговата съпруга – журналистът Ирина Вагалинска гостуваха в рубриката „Моето семейство“. Разговорът е за усещането да споделяш обща страст, мисия и посока, за платформата „Archaeologia Bulgarica” и за идеята чрез..

публикувано на 18.01.20 в 11:45
Милена Димитрова

По следите на любопитството

Милена Димитрова е журналист, писател, преподавател и не на последно място пътешественик, но да се изброят всички нейни поприща в кратка визитна картичка не е лека задача. Занимавала се е с разследваща журналистика в много от влиятелните печатни и..

публикувано на 18.01.20 в 09:25

Моето семейство: Таня и Ясен Любенови и техните деца

Няма граници за истинската любов. Дори когато майката е журналистка, а таткото – ангажиран бизнесмен. И много смелост е нужна, за да създадеш и отгледаш три деца. Но когато у дома всичко е хармонично, външните препятствия са преодолими, а светът навън е..

публикувано на 16.01.20 в 10:15
Бойка Асиова, Калина Станева и Ирина Асиова (отляво надясно)

Бойка и Ирина Асиови на гости в „Моето семейство“

В „Моето семейство“ гостуваха артистичните майка и дъщеря Асиови. Бойка Асиова е журналист и писател, чиято последна книга предстои да излезе в превод и на турски език, а дъщеря ѝ Ирина трансформира кариерата си на журналист в ежедневник с влогърство и..

публикувано на 13.01.20 в 09:15

Приключения отвъд страха

Този път рубриката "География на сетивата" на предаването "Семейно радио" ни среща с Калинка и Виктор Асенови и ни отвежда през българските върхове и пещери, чак до далечен Непал. Двамата са приключенци в истинския смисъл на думата, а в студиото..

публикувано на 10.01.20 в 08:45
Коста Костов

С любов към музиката и храната

Коста Костов е българин, който от дълги години живее в германския град Кьолн. С него ви среща Ирина Вълчанова в рубриката "Срещи в скайпа". Макар че има много и разнородни интереси, Коста определя себе си като пътуващ готвещ диджей или..

публикувано на 09.01.20 в 09:15
Мъжката група на с. Радовец поддържа локалната коледарска традиция

Живите традиции: Коледуване в село Радовец, Свиленградско

Коледуването в българския фолклорно-християнски календар е посветителен обред, който бележи важен момент от житейския път на българина – младото момче преминава в групата на ергените, готови за женитба. Предстватбеното ергенско посвещение извършва..

публикувано на 29.12.19 в 10:05
Алек, Светослава Кузманова, Веселина Даковска и Николай Христов

Едно журналистическо семейство

В „Моето семейство“ гостуват колегите от програма " Хоризонт " – Николай Христов – разследващ журналист, Светослава Кузманова – редактор и водещ, както и техният малък син Алек. Повече от 20 години заедно – между репортажите, събитията, нощните дежурства и..

публикувано на 28.12.19 в 10:30

Първата българска книжарница във Виена

"Бухница" се нарича първата българска книжарница, отворена във Виена. С една от създателките ѝ, Елица Николова, ви среща Ирина Вълчанова в рубриката "Срещи в скайпа".  Елица и съпругът ѝ Анастас решават, че във Виена има нужда точно от българска..

публикувано на 25.12.19 в 09:10