Семейно радио

всяка събота и неделя,
от 8.00 до 11.00 часа

СнимкаПредаване за всички членове на семейството. Освен важна информация за деня се предлагат и интересни идеи за дома, бита, културни предложения за прекарване на уикенда.

Екип на предаването: Калина Станева, Александър Райчев, Ирина Вълчанова, Роза Дамянова, Аделина Александрова, Веселина Даковска, Мартина Кръстева, Кирил Чобанов, Калина Колева.

Публикации

Първата българска книжарница във Виена

"Бухница" се нарича първата българска книжарница, отворена във Виена. С една от създателките ѝ, Елица Николова, ви среща Ирина Вълчанова в рубриката "Срещи в скайпа".  Елица и съпругът ѝ Анастас решават, че във Виена има нужда точно от българска..

публикувано на 25.12.19 в 09:10

В страната на подправките с Людмила Прокопова

Основният повод за срещата с Людмила Прокопова в "География на сетивата" е скорошното ѝ пътуване до Занзибарския архипелаг – островната територия на Танзания, както и в континенталната част на африканската държава. Първото ѝ впечатление от..

публикувано на 24.12.19 в 09:25
Добринка и Васил Грамови

Две млади семейства за живота и предизвикателствата в Париж

На 7 декември 2019 г. в „Моето семейство“ ви срещнахме с две млади български семейства (Николай и Гергана Рангелови и Добринка и Васил Грамови), които ни разказаха за живота и предизвикателствата във френската столица, за нашите общности там и за това,..

публикувано на 17.12.19 в 09:10
Колаж: Здравко Петров

Стари пощенски картички разказват за миналото на София

Със серия беседи „Разходки из картичките на София“ Здравко Петров, урбанист, автор на книгата „Исторически маршрути: София“ и на сайта historicalroutes.bg, стартира тази седмица нова инициатива. По време на тези зимни лекции участниците ги очакват..

публикувано на 14.12.19 в 09:40

Калина Янева: Запечатвам мига в слово!

Детската писателка Калина Янева беше специален гост в рубриката „Радиоавтограф“ в неделното издание на предаването „Семейно радио“. Писателката се върна назад във времето и разкри как започва любовта ѝ към писането. Към момента Калина Янева има издадени три..

публикувано на 11.12.19 в 12:25
Пламен Манасиев (вляво), Калина Станева и Асен Манасиев

Пламен и Асен Манасиеви гостуват в „Семейно радио“

В рубриката „Моето семейство“ гостуваха актьорът Пламен Манасиев и синът му – журналистът Асен Манасиев. Говориха за театъра и телевизията, за изборите в живота, за приемането и предаването на мъдрост и знания, за падането и ставането, за уроците по грижа и..

публикувано на 11.12.19 в 10:15
Регионален исторически музей Русе

Жените в историята на град Русе

В това издание на рубриката „Моята история“, традиционно представяна в предаването „Семейно радио“, ще разберем кои са женските имена от историята на град Русе, които са оставили ясни следи в консервативното българско общество от края на XIX век...

публикувано на 04.12.19 в 08:10
Цвета Брестничка

Югоизточна Азия и нейните красиви странности

В това издание на "Географията на сетивата" – традиционната рубрика на предаването "Семейно радио", Ви срещаме с пътешественичката Цвета Брестничка. По думите ѝ нещо, което я прави най-щастлива, е фактът, че е майка на четири деца. В професионален план..

публикувано на 03.12.19 в 15:03

Събота сутрин в село Добрич

Село Добрич се намира в Южна България, в община Димитровград, област Хасково. Малко след Освобождението (1880 г.) с. Добрич има население от 850 жители, при което 220 семейства, живеещи в 142 жилища. Селската черква „Св. Иван Рилски” е построена..

публикувано на 23.11.19 в 07:45

Една сладкарница с история

Това издание на "Моята история", рубрика на предаването "Семейно радио", с водещ Ирина Вълчанова, започва с посещението на нашата колега Милена Воденичарова в една харизматична сладкарничка-пекарна в град Павликени. Страхотната атмосферата там..

публикувано на 22.11.19 в 10:35