Благовещение е ден на майката и жената

Днес православната църква празнува един от 12-те големи християнски празници - Благовещение. Той е възпоменание на радостното библейско събитие, което поставя началото на помирението на човека с Бога . Ангел Господен съобщава на Дева Мария..

обновено на 25.03.24 в 13:09

Деня на търпението отбелязаха децата от ОДК Кърджали

За поредна година в Кърджали отбелязват Международния ден на търпението и благата вест. Младите хора от Детски и младежки парламент към Общински детски комплекс Кърджали  организираха и проведоха инициатива във връзка с този ден. Възпитаниците на Нели..

публикувано на 25.03.24 в 12:22

Жители на "Възрожденци": Искаме си зелената зона! Кметът: Спрях временно строежа

Жители на 51 и 52 блок в кв. "Възрожденци" в Кърджали се събраха тази сутрин пред сградата на общинската администрация с протестна акция. Те поискаха от кмета да спре строежа на нова сграда, заради която входовете на живущите са блокирани. Въпреки че..

публикувано на 25.03.24 в 12:18
Президентът на България Румен Радев

Румен Радев чака решение на Парламента, след това връчва втория мандат

Народното събрание следва да постанови акт по указа на президента, съдържащ предложение за избор на министър-председател и последвалото заявление за отказ от кандидата. Това коментираха за БНР от прессекретариата на държавния глава Румен..

публикувано на 25.03.24 в 12:16
Един от първите щъркели в село Звиница

Селото на щъркелите Звиница посреща своите птици

В кърджалийското село Звиница преди десетина дни пристигнаха първите щъркели. До края на месеца местните жители очакват да си дойдат и останалите.  Селото е известно с най-голямата гнездяща популация на щъркели в региона, припомни в ефира на Радио..

публикувано на 25.03.24 в 10:45

В Димитровград продължава подмяната на печките на дърва

В Димитровград за втори път започва подмяна на печките на дърва и въглища с климатици и отоплителни уреди на пелети. Общината е защитила проект пред екоминистерството на стойност малко над 16 млн. лв . Жителите на Димитровград и селата от..

публикувано на 25.03.24 в 10:23
Мария Габриел

Мария Габриел подаде заявлението за отказ от кабинет

Мария Габриел подаде заявление в деловодството на парламента, че няма да участва в парламентарна процедура по избор на премиер и няма да предлага структура и състав на  правителство. Това стана с подаването на заявление до председателя на..

публикувано на 25.03.24 в 09:45

Част от Кърджали остана без ток, ударен е подземен кабел

При извършване на изкопни работи, външна фирма е ударила подземен електрически кабел на EVN. Така около 8.25 часа без ток останаха квартал "Байкал", района на новата и старата поликлиники, както и над болницата,  блоковете "Център", "Рожен" и "Вежен",..

публикувано на 25.03.24 в 09:21

Седмицата започва с променлива облачност и кратки превалявания

Атмосферното налягане ще се повишава и ще е близко до средното за месеца. Променлива облачност и краткотрайни превалявания в областите Кърджали и Хасково. Максималните температури през днешния 25 март ще са  12°-13°. В Смолян температурата няма да..

публикувано на 25.03.24 в 08:11
Слънчево затъмнение

Пълно слънчево затъмнение ще има на 8 април

Пълното слънчево затъмнение, което се очаква тази година, ще е на 8 април около обяд и ще може да бъде видяно в Съединените американски щати, Мексико и Канада. За да наблюдават явлението, учени от България ще пътуват до тези места . Те не само ще..

публикувано на 25.03.24 в 08:09

Младите искат да стават учители, но не издържат на напрежението

Има засилен интерес към специалност „Педагогика“, но голям процент от младите учители не издържат на напрежението в училище и бързо се отказват и излизат от образователната система. Това сочат наблюденията на Владимир Колев, директор на Асоцияцията на..

публикувано на 24.03.24 в 17:13
Перперикон

Съветниците разглеждат програма за развитието на туризма в Кърджали

19 точки предвижда дневният ред на предстоящото на 28 март заседание на Общинския съвет в Кърджали. Сред тях са приемане на отчет за изпълнението на Програма за развитието на туризма в община Кърджали за 2023 г. и приемане на  Програма за развитието на..

публикувано на 24.03.24 в 16:35
Мария Габриел

Мария Габриел се отказва да бъде премиер

Мария Габриел ще внесе в понеделник писмо в Народното събрание, с което оттегля кандидатурата си за министър-председател. Това обяви на брифинг в централата на ГЕРБ самата тя и добави, че ГЕРБ няма да участва повече в преговори и няма да подкрепи..

публикувано на 24.03.24 в 15:40

Костадин Паскалев: Нинова да си признае за зависимостите от хора като Делян Пеевски

Корнелия Нинова да си признае зависимостта от хора като Делян Пеевски и да напусне ръководството на БСП. За това призова в предаването "Неделя 150" на БНР лидерът на "Левицата" Костадин Паскалев, бивш член на БСП: "Крайно време е Корнелия Нинова да си..

публикувано на 24.03.24 в 15:09

Кямран Билял отново спечели Купата на Кирково по шах

Кямран Билял отново е носителят на Купата на кмета на община Кирково по шах. Той завовява титлата за поредна година, съобщиха във фейсбук от общината.  Припомняме, че вчера се проведе общински турнир по шах за Купата на Кмета в чест на 110..

публикувано на 24.03.24 в 14:34

Гърция ще закупи от Канада 7 самолета за борба с горски пожари

Гръцкият премиер Кириакос Мицотакис е на официална визита в Канада за закупуване на седем самолета за гасене на пожари. Два от тях ще са за общо ползване от европейските страни. Пет от самолетите, които са последна технология за гасене на пожари, ще..

публикувано на 24.03.24 в 14:30

Започнаха да пръскат срещу комари в област Кърджали

Общини в Кърджалийско започнаха да пръскат срещу кърлежи и комари, съобщава сайтът Кърджали бг вести.  Третират се тревните площи и водоеми за яйцата на кърлежите и ларвите на комарите. В началото на месеца от Регионалната здравна инспекция са..

публикувано на 24.03.24 в 11:25

Отбелязваме Световния ден за борба с туберкулозата

Отбелязваме Световния ден за борба с туберкулозата. Целта е да се повиши осведомеността на хората за това заболяване и да се увеличат усилията за прекратяване на глобална епидемия от туберкулоза. Датата 24 март не е избрана случайно и се свързва с..

публикувано на 24.03.24 в 10:45

Украински шофьор на тир загина в катстрофа на АМ "Марица"

Украински водач на тежкотоварен автомобил загина при инцидент на 95-ия км на автомагистрала "Марица", съобщиха от Областната дирекция на МВР в Хасково.  Произшествието е станало към 02:30 часа тази нощ, съобщи БТА. Шофьорът изчаквал на опашка с камиони..

публикувано на 24.03.24 в 09:34

Ден на траур в Русия, Украйна се разграничи от атентата край Москва

Днес е обявен ден на национален траур в Русия за жертвите на петъчната атака срещу концертната зала в комплекса "Крокус сити" край Москва. Най-малко 133 души бяха убити при нападението, а ранените са над 140.  В телевизионно обръщение руският президент..

публикувано на 24.03.24 в 09:16