Правителството не е страна по договора за наем на помещение за съхранение на машините за гласуване

Правителството не е страна по договора за наемане на помещение за съхраняване на машините за гласуване. С тази позиция излязоха тази сутрин от кабинета "Главчев", след като снощи от Централната избирателна комисия през медии заявиха, че на първи октомври..

публикувано на 28.09.24 в 10:35

Държавата отпуска близо половин милион лева за борба с домашното насилие

Държавата ще предоставя близо половин милион лева годишно за мерки за борба с домашното насилие. Това предвижда националната програма за превенция и защита от домашното насилие до 2026 година. Програмата включва мерки, които трябва да предприемат всички..

публикувано на 28.09.24 в 09:30

Българският лекарски съюз избира нов председател

В рамките на 77-мия отчетно-изборен събор на Българския лекарски съюз, който ще се проведе в Пловдив, ще се състои избор за председател на съюза. Вторият мандат на сегашния председател на Съюза д-р Иван Маджаров изтича и по устав той няма право да..

публикувано на 28.09.24 в 08:45

Времето в събота ще е слънчево

Днес ще бъде слънчево. В сутрешните часове на места, главно в Източна България, ще има ниска облачност или мъгла. Ще духа слаб, в източните райони - до умерен вятър от югоизток. Максималните температури ще бъдат между 29° и 34°, в Кърджали и Хасково -..

публикувано на 28.09.24 в 08:14

На тържествена церемония 21 гимназисти получиха езикови сертификати по английски език

В ЕГ „Христо Ботев“ се проведе тържествено връчване на сертификатите от престижния Кеймбридж изпит. Възпитаниците на гимназията се явиха на CAE и въпреки тежестта на нивото се справиха повече от отлично, съобщават от администрацията на езиковата гимназия...

публикувано на 27.09.24 в 18:00

Правителството реши да назначи Радослава Кафеджийска като генерален консул на България в Одрин

Министерският съвет прие решение за назначаване на Радослава Велизарова Кафеджийска на длъжността генерален консул на Република България в Одрин, Република Турция с консулски окръг, обхващащ общините: Одрин, Къркларели и Текирдаг.  Радослава..

публикувано на 27.09.24 в 14:27

Изписаха детето, чиято майка скочи с него от 3-тия етаж

Детето на 1 година и 5 месеца, което пострада при опит за самоубийство на майката в кв. "Студен кладенец" в Кърджали, вече е напълно здраво, съобщиха от здравното заведение. Момиченцето беше изписано днес около обяд. То е преминало преглед при няколко..

публикувано на 27.09.24 в 13:41

72-годишен мотопедист е с опасност за живота след сблъсък с тротинетката в Хасково

Полицията в Хасково издирава водач на тротинетка, участвал в пътен инцидент на кръстовището между булевард "Сан Стефано" и улица "Стефан Караджа", където вчера са се сблъскали мотопед и електрическа тротинетка. Пострадал е 72-годишният мотопедист, който..

публикувано на 27.09.24 в 12:00

Над 5600 контрабандни парфюма задържаха митническите служители на МП Капитан Андреево

Недекларирани 5611 парфюма и тоалетни води с лога на известни марки откриха митническите служители на Митнически пункт Капитан Андреево при проверка на товарен автомобил.  На 24 септември на пункта пристига влекач с полуремарке с българска регистрация...

публикувано на 27.09.24 в 11:30

Откриха новоизградения алпийски тролей край Дяволския мост

В община Ардино откриха новоизградения въжен атракцион „Алпийски тролей“ (ZipLine - зиплайн) над река Арда при Дяволския мост. Съоръжението е с дължина на въжето 150 метра и пресича река Арда. Максималната скорост, която може да се развие е до 50 км/ч...

публикувано на 27.09.24 в 10:53

Започна предизборната кампания за предсрочните парламентарни

Днес официално започна предизборната кампания за предсрочния парламентарен вот на 27 октомври.Тя ще приключи в полунощ  на 25 октомври. Кампанията трябва да бъде водена на български език, се посочва в хронограмата, публикувана на сайта на Централната..

публикувано на 27.09.24 в 10:31

"Тренд": Седем политически формации влизат в следващия парламент

Ако изборите са днес, седем ще са сигурните участници в следващия парламент. Това показва социологическо проучване на изследователски център "Тренд", по поръчка на вестник "24 часа". Лидерското място е за ГЕРБ-СДС с близо 25 %. За второто място битката..

публикувано на 27.09.24 в 09:25

Времето ще е слънчево и топло за сезона

Слънчево време прогнозират синоптиците. Ще духа слаб, в източните райони - до умерен вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще бъдат между 28 и 33 градуса, в София – около 29 градуса. В Кърджали ще е слънчево с температури между 13 в..

публикувано на 27.09.24 в 09:16

"Йовковци" се включват в Европейския ден на спорта в училище (ОБНОВЕНА)

СУ „Йордан Йовков“ в Кърджали за поредна година се включва в инициативата на сдружение „BG Бъди активен“  -  Европейски ден на спорта в училище. Днешният ден ще бъде посветен на физическата активност и състезателните умения на учениците.  Училищното..

публикувано на 27.09.24 в 08:00

Резултатите от черната кутия на разбилия се самолет ще бъдат ясни до дни

До дни ще станат ясни резултатите от разчитането на черната кутия на разбилия се самолет край авиобаза "Граф Игнатиево", съобщи служебният военен министър Атанас Запрянов. Същевременно той поиска средствата за армията през следващите няколко години да..

публикувано на 26.09.24 в 16:45

Министерството на финансите подготвя бюджет с дефицит до 3%

Финансовото министерство подготвя бюджет с дефицит до 3% на начислена основа, потвърди зам.-министър Мартин Дановски. Това е ключов показател от критериите по договора от Маастрихт, необходими за влизането на страната ни в еврозоната.  На въпрос на БНР..

публикувано на 26.09.24 в 16:05

ДПС на Доган с почти 2% пред "Ново начало" на Пеевски сочи проучване на "Алфа Рисърч"

7 партии биха влезли в новия парламент ако изборите бяха днес, сочи проучване на агенция "Алфа рисърч". И двете крила в разцепилото се ДПС ще бъдат представени в 51-вото Народно събрание, като хората около Ахмед Доган ще са с почти два процента преднина..

публикувано на 26.09.24 в 14:32

Очаква се през октомври газът да поскъпне с около 3%

Поскъпването на природния газ през октомври се очаква да е с около 3 процента. Това потвърди днес през Комисията за енергийно и водно регулиране изпълнителният директор на "Булгаргаз" Веселин Синабов. "Основна причина за това е по-големите договорени..

публикувано на 26.09.24 в 12:53

Отхвърлиха се проектите за промени в Закона за закрила на детето

НС отхвърли на първо четене всичките пет проекта за промени в Закона за закрила на детето. Най-спорни бяха предложенията, които се отнасят до смяната на пола на лица под 18 години. Проектът на ИТН предвиждаше пълна забрана, в едно от предложенията на..

публикувано на 26.09.24 в 11:21

Предлага се разкомплектоването на автомобили в частни имоти да бъде санкционирано

Разкомплектоването на автомобил в частен имот ще бъде санкционирано, а санкцията няма да може да пада в съда. Това целят нови предложения за промени в Наредбата за излезлите от употреба моторни превозни средства. Постановлението на правителството е..

публикувано на 26.09.24 в 11:17